10 moduri de a accelera pierderea în greutate

10 moduri de a accelera pierderea în greutate

Un aport alimentar mai mic și mai multă mișcare fizică sunt cele mai bune modalități pentru pierderea în greutate, dar dacă faceți deja aceste lucruri și doriți să accelerați procesul, aceste sfaturi vă pot ajuta să obțineți rezultatele dorite ceva mai rapid.

Optați pentru mai multe gustări și mese mai mici

Consumul de mai multe mese într-o zi poate să nu pară cel mai bun sfat dacă încercați să slăbiți. Cu toate acestea, consumul de mese frecvente, dar de dimensiuni mai mici, se crede că accelerează metabolismul și vă ajută să ardeți mai multe calorii. Consumul alimentar efectuat la fiecare trei până la patru ore vă împiedică, de asemenea, să vă fie foame și să mâncați în exces sau să consumați tipurile greșite de alimente.

Secretul gustărilor și al meselor frecvente, în timp ce pierdeți în greutate, constă în faptul că gustările trebuie să fie opțiuni mici și sănătoase. Mărimile principale ale meselor trebuie, de asemenea, să scadă în dimensiune sau calorii, pentru a compensa caloriile suplimentare pe care le consumați sub formă de gustări.

Dacă totuși mâncați aceeași cantitate de alimente pentru mesele dumneavoastră principale și adăugați și gustări, este probabil că veți consuma mai multe calorii, ducând mai degrabă la creșterea în greutate decât la pierderea ei. Gustările ideale între mese includ fructe, iaurt natural cu conținut scăzut de grăsimi, nuci și semințe, salate sau o cutie mică de ton conservat în apă, pe biscuiți cu cereale integrale.

Serviți supă înainte de mese

Studiile au descoperit că participanții care consumau supe înainte de masa principală tindeau să mănânce mai puține calorii în general, în comparație cu cei care consumau doar masa. Supa se bazează pe apă și are un efect de umplere, ceea ce înseamnă că, în general, mâncați mai puțin în cadrul mesei care urmează.

Multe supe sunt, de asemenea, sărace în calorii și astfel reprezintă un mod ideal de a vă umple fără a consuma prea multă energie suplimentară. Pentru cea mai hrănitoare opțiune, alegeți mai degrabă supe pe bază de legume sau bulionuri, decât versiuni cremoase.

Adăugați antrenamente cu greutăți în rutina dumneavoastră

Pentru a arde mai multe calorii în repaus, trebuie să vă măriți masa musculară. Acest lucru se poate face prin încorporarea unei forme de antrenament de rezistență, împreună cu exerciții cardio. Ridicarea de greutăți, utilizarea benzilor de rezistență sau chiar utilizarea propriei greutăți corporale, pentru antrenamente pot fi benefice pentru creșterea mușchilor și, prin urmare, a cheltuielilor de energie în starea de repaus.

Aceasta înseamnă că ardeți mai multe calorii atunci când vă aflați în repaus, ceea ce vă poate ajuta să accelerați pierderea în greutate.

Creșteți intensitatea antrenamentelor

Dacă deja obișnuiți să vă antrenați, dar doriți să vedeți rezultate mai rapide, poate fi o idee bună să accelerați ritmul. S-a demonstrat că antrenamentele de intensitate ridicată ard mai multe calorii într-o perioadă mai scurtă de timp, decât antrenamentele, deci nu numai că vă puteți accelera pierderea în greutate, dar puteți și economisi puțin timp.

Mișcați-vă mai mult

De fiecare dată când vă mișcați ardeți calorii. Dacă simțiți că nu aveți timp sau energie pentru a lucra mai mult, încercați să adăugați mai multe exerciții incidentale în viața dumneavoastră, pentru a accelera pierderea în greutate.

Urcați scările, lăsați mașina acasă și mergeți cu bicicleta la serviciu sau la magazine, jucați-vă cu copiii din parc, faceți curățenie în casă sau chiar luați mici pauze de mișcare fizică la locul de muncă, dacă este posibil. Astfel veți arde mai multe calorii pe parcursul întregii zile.

Alternați antrenamentele

Corpurile noastre se adaptează rapid la rutine, așa că dacă faceți întotdeauna același antrenament, corpul dumneavoastră va deveni mai puțin eficient în arderea caloriilor. Pentru un boost al metabolismului, încercați antrenamente noi.

Fie că este vorba de un sport complet diferit sau doar de adăugarea unor exerciții noi de rezistență sau intervale de intensitate mare, poate fi suficient să ardeți câteva calorii în plus și să accelerați pierderea în greutate.

Consumați mai multe alimente pe bază de apă

Alimentele care au un conținut ridicat de apă tind să fie mai scăzute în calorii, decât alte alimente, și astfel constituie o alegere excelentă, atunci când încercați să vă reduceți caloriile totale și mai mult.

Când țineți dietă, gândul de a mânca mai puțin pentru a obține o pierdere mai rapidă în greutate poate fi o perspectivă descurajantă și vă poate lăsa, de asemenea, flămânzi, dar prin creșterea aportului de alimente pe bază de apă, cum ar fi fructe, legume și supe, plus reducerea alimentelor cu o densitate mai mare a energiei, puteți mânca în continuare din abundență și puteți obține nutrienții de care aveți nevoie, în același timp, consumând mai puține calorii.

Un aport mai mare de apă

Consumul de apă din abundență este esențial pentru un corp sănătos, o piele sănătoasă și pentru pierderea în greutate. Un nivel optim de hidratare poate să accelereze rata metabolică, ceea ce înseamnă că ardeți calorii mai eficient și, de asemenea, vă umple fără a contribui cu calorii suplimentare.

 Fiți conștienți când mâncați

Persoanele care țin dietă sunt deseori surprinse de faptul ca nu slăbesc mai repede, deoarece simt că și-au redus suficient caloriile ingerate și au niște arderi calorice suficient de mari pentru a obține niște rezultate pozitive.

Dacă acesta este și cazul dumneavoastră, aruncați o privire mai atentă asupra obiceiurilor alimentare și asigurați-vă că nu există calorii suplimentare care se strecoară în dieta dumneavoastră, pe care nu le luați în considerare în aportul total.

Este suficient să mai gustați puțin din resturile din mâncarea de aseară din frigider sau atunci când gătiți ceva, ca energia suplimentară să se resimtă în numărul total de calorii al zilei, motiv pentru care este bine să încercați să identificați dacă aveți astfel de obiceiuri fără să vă dați seama, pentru a reuși să le evitați cât mai mult.

Păstrați un jurnal alimentar cu tot ceea ce mâncați și chiar gustați timp de o săptămână, pentru a detecta eventualele zone cu probleme, care ar putea încetini pierderea în greutate.

Stabiliți limite și provocări alimentare

Stabilindu-vă reguli și limite în ceea ce privește alimentația, puteți păstra controlul asupra pierderii în greutate și chiar să îi oferiți un pic de impuls. Dacă vi se întâmplă adesea să vă mai puneți o porție, stabiliți-vă o regulă în care limitați acest obicei la doar o dată pe săptămână.

Dacă nu mâncați suficiente legume, provocați-vă să mâncați o salată în fiecare zi timp de o săptămână. Stabilind provocări realizabile veți fi motivați să continuați și această motivație vă poate ajuta să vă atingeți obiectivul mai repede.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *