10 modalități ușoare de a reduce caloriile fără dietă

Când încercați să slăbiți sau să urmați o dietă sănătoasă, nu ar trebui să fie un lucru temporar, ci mai degrabă o schimbare a stilului de viață. Niciodată nu este o idee bună să spuneți că urmați o dietă deoarece dietele sunt ținute doar pentru o perioadă limitată. Și, ce veți face după ce dieta ia sfârșit? Veți reveni la vechile obiceiuri alimentare?

Având în vedere faptul că o dietă nu ajută foarte mult, ci doar crește riscul de fluctuații de greutate, kilogramele revenind după încheierea dietei, există multe modalități prin care puteți reduce aportul caloric, fără să simțiți că vă lipsește ceva. Câteva exemple de astfel de modalități includ:

Reduceți dimensiunile porțiilor

Nu trebuie să urmați o dietă pentru a mânca porții mai mici. Mulți oameni mănâncă porții prea mari, deoarece nu știu ce dimensiune de servire este de fapt corectă. De exemplu, mulți oameni ar putea mânca cu ușurință 2 căni de paste, când o porție este de fapt doar ½ cană.

O porție de cereale este de 30 de grame, adică 80 de calorii. Mâncând porția corectă de paste, veți economisi 240 de calorii! Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de alimente și poate face cu adevărat o diferență în numărul zilnic de calorii.

Folosiți o farfurie mai mică

Mulți oameni au crescut fiind învățați că trebuie să termine totul din farfurie. Chiar dacă sunt adulți acum și nimeni nu le spune că trebuie să o facă, totuși mănâncă tot din farfurie din obișnuință.

Deși probabil li s-a spus asta, pentru ca părinții să se asigure că primesc o nutriție adecvată, în realitate, acum probabil că mănâncă în exces. Folosirea unei farfurii mai mici la orice masă este într-adevăr doar o modalitate de a vă păcăli, dar chiar puteți reduce o mulțime de calorii dacă obișnuiți să mâncați tot din farfurie.

Nu ignorați caloriile lichide

Este important să rămâneți hidratați, dar ceea ce beți poate face cu adevărat diferența. Apa nu conține calorii și este o alegere mult mai bună comparativ cu sucurile bogate în calorii, alcool și băuturi energizante.

Unora nu le place gustul apei, caz în care adăugarea de puțină lămâie o poate face mult mai plăcută. S-ar putea chiar să vă gândiți să renunțați la cafeaua de dimineață, deoarece unele băuturi pe bază de cafea pot conține peste 200 de calorii! Cafeaua proaspăt preparată sau chiar înlocuirea laptelui cu lapte fără grăsimi și evitarea adăugării de frișcă, este o opțiune mult mai bună.

Opriți-vă din mâncat când sunteți deja plini

Uneori mâncarea este atât de bună încât este greu să ne abținem, chiar și după ce ne-am săturat. Când stomacul este plin, acesta încearcă să ne transmită că este momentul să ne oprim din mâncat. Trebuie să îl ascultăm și să nu mai mâncăm.

Astfel, economisim calorii nedorite și ne simțim și mai bine după masă, fără dureri de stomac sau senzația de prea plin, din cauza excesului alimentar.

Evitați orice grăsime inutilă

Ați comandat vreodată o pizza și când ați luat o felie, grăsimea a început să se scurgă peste tot? Ați încercat să ștergeți grăsimea cu un șervețel?

Dacă da, probabil că ați observat după că gustul nu a fost deloc afectat. Grăsimea suplimentară adaugă calorii suplimentare, astfel încât eliminarea grăsimii adăugate din mâncarea noastră elimină caloriile suplimentare fără a schimba gustul. Puteți face acest lucru eliminând grăsimea vizibilă de pe carne sau îndepărtând pielea de la păsările de curte înainte de a o consuma.

Chiar și atunci când mergeți la un film și le cereți să nu adauge unt la floricelele de porumb, poate face o mare diferență. Deci, ori de câte ori aveți opțiunea de a elimina grăsimile inutile, este o idee bună și poate, de fapt, economisi multe calorii.

Optați pentru gustări sănătoase

Unii oameni se înfometează între mese, ceea ce înseamnă că vor ajunge să mănânce în exces la următoarea masă. Planificarea gustărilor sănătoase între mese vă poate ajuta să împiedicați acest lucru. Puteți încerca să pregătiți gustări din timp, astfel încât acestea să fie disponibile atunci când vă este foame. Gustările cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi o bucată de fruct sau iaurt, sunt alegeri bune.

Încercați să gătiți acasă mai des

Nu este un secret faptul că fast-food-ul sau chiar mâncarea de restaurant pot avea un conținut ridicat de calorii. Este atât de ușor să vă opriți la McDonald’s în drumul spre casă de la serviciu și să luați un hamburger cu cartofi prăjiți.

Mâncați și mai repede și nici nu trebuie să mai gătiți când ajungeți acasă. Este mai ușor, da, dar pe lângă faptul că nu este o masă nutritivă, va adăuga și o mulțime de calorii la totalul zilei.

Când gătiți acasă, știți ce gătiți și care este procesul de preparare, așa că probabil vă dați seama de cantitatea consumată de calorii și de calitatea lor din perspectivă nutritivă. Puteți chiar să căutați rețete ale preparatelor pe care le consumați în mod obișnuit la restaurant.

Dacă mâncați în oraș, alegeți opțiuni cu mai puține calorii

Uneori, pur și simplu se întâmplă ca singura opțiune disponibilă să fie servitul mesei în oraș. Poate că sunteți departe de casă sau chiar nu aveți timp, așa că trebuie să mâncați în oraș. Încercați să faceți alegeri mai bune, servind un preparat mai redus în calorii.

Evitați alimentele prăjite, care conțin multă brânză, pâine sau aluat sau care conțin sosuri cremoase. Optați pentru alimente coapte, la grătar sau la aburi. De asemenea, puteți comanda aperitive pentru o porție mai mică și puteți cere sosul separat.

Încercați să evitați caloriile goale

Evitarea alimentelor bogate în calorii care nu adaugă nici o valoare nutrițională dietei este o modalitate foarte simplă de a reduce caloriile și nu trebuie să urmați o dietă pentru a face asta. Acestea ar include alimente precum prăjituri, bomboane, chipsuri etc. Știți ce alimente ar trebui să încercați să evitați. Nu trebuie să le eliminați complet din dietă, dar reducerea cantității pe care o consumați poate economisi multe calorii.

Mâncați pentru a trăi, nu trăiți pentru a mânca

Cu toții ne bucurăm de mâncare și ne place să mâncăm, dar motivul pentru care mâncăm este să ne menținem în viață și să ne menținem corpurile funcționând corect. Gândiți-vă la asta atunci când mâncați.

Trebuie să vă umpleți corpul cu alimente bune și sănătoase, cu un conținut mai scăzut de calorii, deoarece doriți să vă mențineți în viață și sănătoși. Consumul de alimente nesănătoase pentru că pentru că au gust bun și vă place să mâncați nu vă va aduce beneficii de nici un fel. Doar va adăuga calorii, vă va determina să vă îngrășați, ceea ce poate duce la o listă întreagă de probleme de sănătate.

Încercați să vă obișnuiți să mâncați alimente care vă sunt benefice.

Acestea sunt doar câteva dintre modalitățile prin care puteți reduce caloriile. Chiar și doar reducerea a 100 de calorii pe zi poate face o mare diferență. Asta se adaugă la aproape 1 kilogram pe luna.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *