Hamburger cu cartofi prăjiți
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

10 mituri cu privire la pierderea în greutate care îngrașă

Încercați să slăbiți și/sau să abordați o dietă sănătoasă? Iată 10 mituri despre pierderea în greutate pe care este posibil să nu le știți și care vă pot sabota eforturile de slăbire.

Dacă doriți să slăbiți, nu mâncați alimente bogate în calorii

Nu toate alimentele bogate în calorii trebuie evitate atunci când vreți să pierdeți în greutate. Nucile sunt bogate în calorii, dar există multe efecte pozitive asupra sănătății asociate consumului de nuci. Un studiu de revizuire din 2013 publicat de The American Journal of Clinical Nutrition a constatat că dietele cu nuci nu cresc greutatea corporală sau circumferința taliei, în comparație cu dietele care nu includeau nucile. Consumul mediu de nuci a fost de ~ 30 de grame pe zi.

Un alt studiu din 2010, publicat tot în The American Journal of Clinical Nutrition a concluzionat faptul că, atunci când fisticul sau covrigii au fost administrați în cantități izocalorice, fisticul ca și gustare nu a dus la creșterea în greutate, în comparație cu covrigii.

Fisticul a generat, de asemenea, o scădere semnificativă a trigliceridelor, în comparație cu covrigii. Aceste studii sugerează că aportul de nuci, care au un conținut ridicat de calorii, nu poate promova creșterea în greutate, în timp ce poate avea alte beneficii pozitive pentru sănătate.

Trebuie să mâncați la fiecare 2-3 ore pentru a pierde în greutate

De multe ori se sugerează că aportul alimentar efectuat la fiecare 2-3 ore poate fi cel mai bun pentru a promova pierderea în greutate. Cu toate acestea, un studiu din 2010 publicat de The Journal of Nutrition sugerează că mai mult de 3 mese pe zi nu au un impact semnificativ asupra controlului apetitului sau reducerii consumului de alimente pe parcursul zilei.

Puteți pierde în greutate mâncând la fiecare 2-3 ore? Sigur, dar nu este obligatoriu acest tipar alimentar pentru a slăbi. Unele persoane pot avea mai mult succes atunci când nu mănâncă o dată la 2-3 ore. Dacă totuși încercați această variantă și vedeți că nu slăbiți, încercați să reduceți frecvența.

Conținutul scăzut de grăsimi sau lipsa totală sunt recomandate pentru pierderea în greutate

Alegerea permanentă a alimentelor fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi poate să nu fie întotdeauna cea mai bună soluție pentru pierderea în greutate. Produsele fără grăsimi pot avea un conținut ridicat de zahăr, sodiu și conservanți pentru a contracara pierderea texturii date de grăsimi.

Consumul de alimente fără grăsime poate să nu fie la fel de satisfăcător ca și mâncatul a ceva cu puțină grăsime, ceea ce ar putea duce la un consum alimentar și mai mare pentru a atinge senzația de mulțumire. Între 20% și 35% din caloriile totale pot proveni din grăsimi, dacă sunt în primul rând grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, nucile și avocado.

Trebuie să vă înfometați pentru a slăbi

Reducerea aportului de calorii încetinește metabolismul, ceea ce, mai departe, reduce arderile calorice. Prin urmare, cu cât reduceți mai mult aportul de calorii, cu atât vă încetiniți arderea caloriilor. În general, nu este recomandat să consumați mai puțin de 1.000-1.200 de calorii pe zi, cu excepția cazului în care vă aflați sub îndrumarea unui medic. Un consum alimentar mult prea scăzut nu vă va promova pierderea în greutate pe termen lung.

În loc să vă înfometați, reduceți aportul de calorii până la maxim 500 de calorii pe zi și creșteți exercițiile fizice. Acest lucru poate fi mai sustenabil pentru pierderea în greutate pe termen lung și pentru menținerea masei musculare.

Ouăle ar trebui evitate în pierderea în greutate, deoarece sunt bogate în colesterol

Consumul de ouă la micul dejun sau pe post de gustare poate face parte dintr-o dietă sănătoasă de slăbit. Ouăle au câștigat o reputație proastă în trecut pentru că au un conținut ridicat de grăsimi, colesterol și pot crește riscul de boli de inimă. Cu toate acestea, potrivit unui articol din 2010 din Food and Function, nu există o legătură semnificativă între consumul de ouă și riscul de boli de inimă.

Ouăle conțin o mulțime de nutrienți; sunt o sursă bogată de proteine, de antioxidanți (luteină și zeaxantină), fiind și bogate în vitamine B. Potrivit Școlii de Sănătate Publică de la Harvard, majoritatea oamenilor pot servi până la 1 ou pe zi, fără a crește riscul de boli de inimă.

Însă, dacă suferiți de diabet și boli de inimă, consumul limitat de ouă poate fi benefic și ar trebui discutat cu un profesionist medical.

Există doar o dietă o singură dietă pentru pierderea în greutate

Ce dietă de slăbit este cea mai eficientă – vegetariană, fără gluten, bogată în proteine, mediteraneană, paleo, cu conținut scăzut de carbohidrați? Deși pot exista multe beneficii pentru sănătate din abordarea fiecărei diete diferite, în ceea ce privește pierderea în greutate, este cel mai important să vă gândiți la ceea ce este sustenabil pentru dumneavoastră.

Un studiu din 2009 publicat de The New England Journal of Medicine a urmărit peste 800 de persoane care țineau diete cu diferite cantități de grăsimi, carbohidrați și proteine, timp de 2 ani. Cercetătorii au descoperit că, după 2 ani, nu a existat nicio diferență semnificativă cu privire la pierderea în greutate între grupuri.

Oamenii pot pierde în greutate cu orice tip de dietă. Pentru succesul pe termen lung, însă, ceea ce poate fi mai important, în loc de compoziția macronutrienților, este ce dietă puteți menține pe termen lung fără probleme.

Nu contează dacă mâncați alimentele direct din ambalaj sau dintr-o farfurie

Indiferent de cât control asupra porțiilor de servire aveți impresia că aveți, este posibil să mâncați un volum mai mare de alimente atunci când consumul are loc direct din ambalaj, comparativ cu utilizarea unei farfurii/bol.
Așadar, în loc să mâncați chipsuri direct din pungă, folosiți un castron. Uitați-vă la el în timp ce mâncați. Astfel, veți fi mai atenți la cantitatea pe care o consumați, ceea ce promovează un aport mai mic.

Caloriile totale zilnice sunt singurul lucru care contează pentru pierderea în greutate

Deși calorii totale consumate în fiecare zi sunt importante, este important să ne gândim și la calitatea caloriilor. O sută de calorii de biscuiți Oreo nu au același efect în organism ca 100 de calorii de morcovi.

Dacă mâncați numai alimente nesănătoase, dar rămâneți în continuare sub obiectivul dumneavoastră caloric, obiectivele de pierdere în greutate pot fi îngreunate. Concentrați-vă pe calitate, nu doar pe cantitate. Asigurați-vă că aveți o dietă bazată pe fructe proaspete, legume, proteine slabe, cereale integrale și grăsimi sănătoase, pentru a oferi organismului dumneavoastră substanțele nutritive necesare.

Cu cât exercițiile fizice sunt mai grele și transpirați mai mult, cu atât sunt mai eficiente pentru pierderea în greutate

Fără mult efort, nu se pot vedea rezultatele, nu? Poate fi adevărat că cu cât nivelul de transpirație este mai mare, cu atât se simt arderile calorice mai intense. Cu toate acestea, dacă efectuați numai antrenamente de intensitate ridicată, veți arde în principal carbohidrați.

Exercițiile de intensitate moderată vă antrenează corpul să se bazeze mai mult pe grăsimi pentru necesarul de combustibil.

Înseamnă asta că ar trebui să nu mai efectuați antrenamente la intensități ridicate? Nu. Cu toate acestea, o varietate de tipuri de exerciții și de intensități ar putea promova creșterea pierderii de grăsime. Încorporați exerciții de intensitate moderată și exerciții de intensitate ridicată pentru rezultate optime de fitness.

Modificările mici pot egala cu rezultate mari în ceea ce privește pierderea în greutate

Acesta poate fi un mit surprinzător, deoarece este prezentat în mod obișnuit în domeniul sănătății. Cu toate acestea, acest aspect este abordat într-un articol de revizuire din 2013, de la cercetătorii de top în materie de pierdere în greutate, din The New England Journal of Medicine

De exemplu, se presupune adesea că mici modificări, cum ar fi creșterea arderilor calorice cu 100 de calorii, ar putea duce la pierderea în greutate de 25 de kilograme pe parcursul a 5 ani.

Cu toate acestea, cercetătorii sugerează că acest rezultat așteptat nu se întâmplă de obicei în viața reală. Diferențele individuale sunt prea variabile pentru a se aștepta acest rezultat în majoritate.

În schimb, ceea ce poate fi valabil în acest caz în majoritatea situațiilor este că pierderea în greutate are loc, de obicei, pe baza unor schimbări mai dramatice. Este minunat dacă vă măriți arderile calorice cu 100, dar dacă doriți să slăbiți 15 kilograme, este posibil să fie nevoie să efectuați mult mai multe exerciții fizice.

De asemenea, nu este vorba doar despre numărul ce caracterizează aportul de calorii sau cantitatea de exerciții fizice; calitatea în cazul ambelor este la fel de importantă. Uneori, sfaturile acestea care se vor a fi universal valabile cu privire la pierderea în greutate, sunt bazate strict pe experiența unor anumite persoane individuale, ceea ce înseamnă că nu pot fi extrapolate pentru populația generală ca fiind adevăruri generale pentru slăbit.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Halterofil care ridica o haltera

Cum să începi antrenamentul de forță

Antrenamentul de forță are multe beneficii pentru sănătate, la orice vârstă. Antrenamentul de forță (sau antrenamentul de rezistență) este benefic pentru îmbunătățirea rezistenței osoase, poate