Două jumătăți de avocado
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

10 gustări cu conținut scăzut de calorii și carbohidrați

Gustările sănătoase pot fi foarte utile în timpul pierderii în greutate și pentru menținerea sănătății pe termen lung. Puteți servi gustări naturale, cu conținut scăzut de calorii și cu conținut scăzut de carbohidrați, care au un gust bun și nu sunt fabricate artificial. Evitați gustările cu conținut scăzut de calorii procesate și pline de ingrediente artificiale.

Iată o listă a unor gustări cu conținut scăzut de calorii, cu conținut scăzut de carbohidrați, care sunt bogate în substanțe nutritive precum proteine, vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Aceste gustări pot fi, de asemenea, combinate împreună dacă aveți nevoie de ceva mai mult pentru o gustare.

Avocado cu suc proaspăt de lămâie

Consumul unui sfert până la o treime dintr-un avocado poate fi o gustare delicioasă, cremoasă, bogată, care vă va lăsa mulțumiți. Avocado este bogat în grăsimi sănătoase pentru inimă, fibre, potasiu, vitamine B, vitamina E și vitamina C.

De asemenea, puteți folosi avocado în loc de unt pentru o opțiune sănătoasă pentru inimă. Adăugarea de suc de lămâie proaspăt poate adăuga un plus de gust, pe lângă o cantitate generoasă de vitamina C și antioxidanți.

Avocado este copt atunci când învelișul este ușor de apăsat. Evitați să mâncați avocado când învelișul este prea tare sau când este deja mucegăit.

Jicama, morcovi și batoane de țelină cu hummus

Țelina este un aliment bun pentru o gustare cu conținut scăzut de calorii și carbohidrați. Cu toate acestea, unii oameni consideră că țelina este plictisitoare. Dacă doriți ceva crocant, tăiați batoane de țelină, morcov și jicama pentru a le mânca înmuiate în hummus.

Morcovii au un conținut ridicat de beta caroten, un precursor al vitaminei A, iar jicama este bogată în fibre, vitamina C și vitaminele B. Consumul acestor legume cu niște hummus adaugă aromă, proteine și fibre suplimentare acestei gustări.

Dacă nu ați mai încercat niciodată jicama, nu trebuie să vă fie teamă să o încercați. Jicama are un gust ușor dulce și neutru și o textură crocantă similară cu cea a mărului. Jicama trebuie curățată înainte de consum. Apoi tăiați jicama în formele dorite.

Sandviș cu carne cu felie de brânză și frunze de busuioc

Un sandviș de dimensiuni mici cu carne și brânză reprezintă o gustare bogată în proteine, care poate face pe oricine să se simtă mulțumit.

Combinați 1 bucată de mezel cu 1 felie de brânză sau cașcaval. Adăugarea unei frunze de busuioc dă un plus de aromă și fitochimicale acestei gustări.

Creveți fierți

Carnea este în mod natural un aliment cu conținut scăzut de carbohidrați. Creveții au, de asemenea, un conținut natural scăzut de grăsimi și calorii, în timp ce sunt bogați în proteine.

Adăugați doar o lingură sau două de sos la 60 de grame de creveți fierți. Creveții prefierți congelați pot fi decongelați cu ușurință. Nimic mai simplu, puneți creveții congelați sub apă fierbinte până la dezghețare. Creveții pot fi consumați reci sau calzi și pot constitui o gustare rapidă cu conținut ridicat de proteine.

Ouă fierte tari

Fierbeți ouăle din timp și păstrați-le pentru o gustare rapidă și ușor de servit din frigider. Un ou mare are mai puțin de 100 de calorii, aproximativ 6-7 grame de proteine și aproape zero carbohidrați. Ouăle sunt, de asemenea, o sursă de multe vitamine și minerale.

Fistic

O mână mică de nuci conține grăsimi sănătoase pentru inimă, proteine, fibre, antioxidanți și minerale. O porție de 30 de grame de fistic conține aproximativ 160 de calorii, 13 grame de grăsimi, 6 grame de proteine, 3 grame de fibre și 8 grame de carbohidrați.

Fisticul este o sursă bogată de vitamina B6, cupru, mangan și vitamina B1. O porție de fistic conține aproximativ 49 de miezuri. Schimbați cu alt tip de nuci atunci când vă plictisiți de fistic.

Edamame

Edamame, o gustare populară în Japonia, sunt boabe de soia tinere. Pot fi găsite cu ușurință în secțiunea cu congelatoare din majoritatea magazinelor alimentare și se încălzesc în câteva minute. O ceașcă de edamame conține puțin sub 200 de calorii, 8 grame de grăsimi, 15 grame de carbohidrați, 8 grame de fibre și 17 grame de proteine.

Edamame este, de asemenea, o sursă de vitamina C, fier, magneziu și vitamina B6.

Ciocolata neagră

Potrivit experților în nutriție și sănătate, ciocolata neagră poate fi inclusă într-un plan alimentar care poate hrăni corpul și poate ajuta la furnizarea de energie susținută. Porția recomandată de servire pentru ciocolata neagră este de 30 de grame pe zi.

Ciocolata neagră conține antioxidanți și poate ajuta la scăderea colesterolului. Alegeți ciocolată neagră cu cel puțin 60% cacao și neîndulcită pentru cele mai multe beneficii pentru sănătate. Ciocolata cu lapte nu are aceleași beneficii pentru sănătate și este mai bogată în zahăr.

Iaurt ușor dulce

Iaurtul are în mod natural niște carbohidrați. Consumul de iaurt simplu este cea mai scăzută alegere de carbohidrați în comparație cu alte iaurturi pre-îndulcite.

Adăugați o notă de dulceață, fără mult zahăr, iaurtului adăugând o lingură de dovleac și presărați scorțișoară și/sau nucșoară.

Chipsuri kale

Chipsurile de kale sunt mai bogate în nutrienți comparativ cu chipsurile de cartofi și sunt mai scăzute în carbohidrați. Prepararea chipsurilor de kale este ușoară și există multe rețete pas cu pas online.

Trebuie doar să curățați și să scoateți venele, stropiți ușor cu ulei de măsline, presărați niște sare și coaceți în cuptor până când sunt crocante.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dieta dumneavoastră vă îngrașă?

În întreaga lume oamenii urmează diete pentru a-și reduce greutatea, pentru a-și îmbunătăți sănătatea generală sau pur și simplu pentru a se simți mai bine.