Sticle cu otet din cidru de mere.
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Poate fi folosit oțetul din cidru de mere ca tratament pentru revitalizarea pielii?

Oțetul din cidru de mere a fost folosit ca tratament naturist pentru vindecarea diferitelor afecțiuni medicale, pornind de la pierderea kilogramelor nedorite, până la vindecarea sughițului. Sunt aceste teorii veridice din punct de vedere științific sau sunt mituri create de tămăduitoare? Veți afla în cele ce urmează!

Acest tip de oțet se obține din mere lăsate la fermentat într-un recipient mare, pe o perioadă mai lungă de timp. Pe măsură ce merele fermentează, acestea secretă o substanță care se depune pe fundul recipientului. Acea substanță este acidul oțetului, adică cel responsabil pentru beneficiile pe care le generează.

Produsul nu conține alți compuși anorganici, acesta fiind principalul motiv pentru care anumite proprietăți nutritive se regăsesc într-o măsură mai mare la oțetul din cidru de mere, în comparație cu alte tipuri de oțet.

Substanța rezultată în urma procesului de fermentație reprezintă principalul element care conduce la apariția beneficiilor oțetului din cidru de mere.

Din punct de vedere științific, nu există cercetări care să demonstreze faptul că oțetul din cidru de mere poate preveni sau poate combate anumite boli. Cu toate acestea, experimentele realizate până în prezent sugerează că ingerarea unei doze medii de oțet din cidru de mere în mod regulat poate afecta pozitiv indicele glicemic, lipidele sangvine și chiar scăderea în greutate.

Prin urmare, cercetătorii științifici trebuie să acorde o atenție minuțioasă complexității efectelor provocate de acest oțet asupra sănătății organismului uman.

Consumul excesiv de oțet din cidru de mere poate dăuna sănătății, în special tractului digestiv și smalțului dinților. Consultați medicul înainte să introduceți în dieta dumneavoastră acest tip de oțet și nu consumați cantități mari!

Ce efect are cidrul de mere asupra greutății corporale?

Potrivit unui studiu realizat în 2016 de CNN, acidul acetic ajută la pierderea kilogramelor nedorite. Experimentul s-a realizat pe două grupuri de șoareci. În primul grup, șoarecii au primit o dietă bogată în grăsimi și acid acetic, iar în celălalt grup, șoarecii au mâncat aceeași dietă cu grăsimi, dar fără acid. Rezultatele arată că șoarecii din primul grup care au consumat dieta cu acid acetic nu au luat în greutate deloc, spre deosebire de celălalt grup de șoareci.

Numeroase experimente realizate în Japonia susțin faptul că oțetul din cidru de mere acționează favorabil în pierderea kilogramelor nedorite. Participanții la studiu au fost împărțiți în trei grupe timp de 12 săptămâni: (1) cei care consumau zilnic o băutură ce conținea oțet de cidru de mere, (2) cei care consumau o jumătate de lingură de oțet și (3) cei care consumau o lingură întreagă de oțet de cidru de mere zilnic. Indivizii care au consumat mai mult oțet din cidru de mere au pierdut mai multe kilograme, decât cei care consumau jumătate de lingură de oțet sau deloc.

Este de reținut faptul că oțetul din cidru de mere nu topește grăsimea propriu-zisă, ci scade valoarea calorică a alimentelor pe care le consumăm la o masă. Cu alte cuvinte, oțetul din cidru de mere poate contribui la obținerea unei diete sănătoase, însă, acesta nu este un medicament miraculos care neutralizează instant depunerea grăsimii.

Impactul oțetului din cidru de mere asupra nivelului de zahăr din sânge

Cercetările arată că oțetul din cidru de mere afectează pozitiv scăderea nivelului de zahăr în sânge. Un studiu realizat în 2015, pe șoareci diabetici, demonstrează faptul că oțetul din cidru de mere are un impact semnificativ în ceea ce privește scăderea în greutate. Șoarecii au primit cantități diferite de oțet diluat apă timp de 21 de zile. Între 7 și 21 de zile, nivelul glucozei din sânge a scăzut considerabil în cazul șoarecilor care beau apă cu oțet.

De asemenea, un alt studiu efectuat în scopul demonstrării beneficiilor oțetului din cidru de mere arată că oțetul consumat înainte de o masă bogată în carbohidrați poate conduce la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

În ciuda efectelor pozitive pe care le are asupra sănătății, oțetul din cidru de mere nu înlocuiește tratamentul medicamentos pentru diabet sau alte boli și nu facilitează procesul de digestie.

Medicii specialiști susțin că pentru a menține indicele glicemic în parametri normali este recomandat să se creeze un echilibru între o dietă sănătoasă și exercițiile fizice.

Oțetul din cidru de mere și sănătatea pielii

În general, mass media promovează efectele pozitive ale oțetului din cidru de mere asupra pielii. De pildă, conform site-urilor web, acest produs ajută la îndepărtarea acneei, echilibrează pH-ul pielii, revitalizează și calmează piele iritată.

Este destul de restrâns numărul de cercetări efectuate în vederea demonstrării efectelor pozitive ale oțetului asupra pielii, însă, cele existente susțin că oțetul din cidru de mere contribuie semnificativ la revitalizarea pielii.

Oțetul din cidru de mere are proprietăți antiinflamatorii, care contribuie la sănătatea pielii. Cu toate acestea, evitați compresele cu oțet atunci când aveți răni deschise la nivelul pielii, întrucât acesta poate agrava sau extinde rana.

În ce mod poate afecta sănătatea pielii acest produs alimentar?

Beneficiile oțetului din cidru de mere asupra sănătății pielii nu sunt testate și analizate din punct de vedere științific și medical.

Indivizii care au introdus în dieta zilnică oțet din cidru de mere susțin că au scăpat de multe impurități ale pielii sau alte afecțiuni, însă, trebuie să rețineți faptul că acest lucru nu are relevanță științifică momentan.

Potrivit cercetătorilor de la Institutul Linus Pauling, schimbările nutriționale pot afecta aspectul pielii. O dietă echilibrată care asigură micro și macro nutrienții necesari organismului contribuie considerabil la sănătate pielii.

Consumul unei mese bogate în antioxidanți poate ajuta la protejarea celulelor pielii, redând strălucirea necesară.

Sfaturi legate de consumul oțetului din cidru de mere

Înainte să începeți să consumați oțet din cidru de mere sau înainte de aplicarea acestuia pe piele este recomandat să discutați cu un medic specialist.

Consumul propriu zis de oțet din cidru de mere poate cauza probleme tractului digestiv sau smalțului dinților, din cauza acidului din compoziția sa. Astfel, oțetul poate fi diluat în apă sau adăugat în diverse sucuri sau mâncăruri pentru a fi consumat mai ușor.

Se diluează 1-2 linguri de oțet de cidru de mere într-un pahar cu apă. Puteți să-l beți treptat pe parcursul unei zile sau înainte de masă. Consultați medicul înainte să vă personalizați dieta alimentară cu acest aliment.

Acest tip de oțet poate irita tractul digestiv sau poate conduce la alte afecțiuni de ordin medical, din cauza acidității sale.

Așadar, nu există studii medicale sau științifice care să ateste efectele pozitive ale oțetului din cidru de mere asupra sănătății. De asemenea, indivizii care au încercat acest tratament susțin că oțetul are numeroase beneficii asupra pielii. Totuși, efectele pe care le are acest produs asupra organismului uman diferă în funcție de persoană.

Oțetul nu acționează direct și nu are efect imediat atunci când este în contact cu pielea. Diluat în apă, alimentul poate fi suportat de persoanele care nu tolerează gustul sau aciditatea și poate avea efecte pozitive asupra indicelui glicemic și scăderea în greutate.

Verifică preț oțet din cidru de mere aici!

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cuplu cu greutati in mana care se antreneaza la sala.

Câte calorii poți arde în 30 minute?

Fiecare persoană este unică atunci când vine vorba de câte calorii pot arde în 30 de minute.. Totuși, există anumite îndrumări generale în determinarea activităților

Felii de prosciutto pe un tocator.

Prosciutto este un aliment sănătos?

Dacă ați fost vreodată în Italia sau sunteți familiar cu bucătăria italiană, știți că prosciutto este un aliment important al bucătăriei italiene. Prosciutto este adesea considerat

Abdomenul lucrat al unei femei ce a evitat balonarea

11 modalități de a preveni balonarea

Cercetările sugerează că între 6-31% din populația generală se confruntă cu balonare, iar persoanele cu afecțiuni digestive precum sindromul de intestin iritabil pot experimenta balonare