Pahar cu otet din cidru de mere.
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Cât de eficient este oțetul din cidru de mere în pierderea kilogramelor nedorite?

Oțetul din cidru de mere a fost folosit timp de câteva secole de către indivizi în dietele zilnice pentru a scăpa de kilogramele în plus. Cu toate acestea, există puține cercetări științifice care demonstrează că oțetul din cidru de mere ajută la scăderea în greutate pe termen lung. Mai mult decât atât, consumat frecvent și în cantități mari, acest produs alimentar poate fi dăunător în unele cazuri.

Trebuie sa rețineți faptul că niciun supliment alimentar și nicio dietă pentru slăbit nu funcționează fără exerciții fizice și odihnă.

Acidul acetic din compoziția oțetului din cidru de mere este principalul factor care contribuie la schimbarea stării de sănătate într-un mod pozitiv.

Curele alimentare drastice nu funcționează de fiecare dată, însă, oțetul din cidru de mere acționează favorabil în ceea ce privește lupta cu kilogramele în plus, transformând dieta de slăbire într-o experiență plăcută.

Iată care sunt efectele pozitive și negative ale oțetului din cidru de mere asupra sănătății!

Reducerea poftei de mâncare și scăderea nivelului de zahăr în sânge

Conform cercetărilor efectuate până în prezent, consumul de oțet din cidru de mere înainte de masă poate contribui la scăderea poftei de mâncare, iar prin urmare, alimentele vor fi ingerate în cantități moderate.

Mai mult decât atât, studiile care au măsurat atitudinea indivizilor asupra consumului de oțet arată că participanții la experiment se simt mai mulțumiți după ce consumă alimente care conțin oțet, comparativ cu mesele fără oțet.

Potrivit unui studiu realizat în anul 2006, consumul de oțet din cidru de mere înainte de masă ajută la scăderea indicelui glicemic. Subiecții care sufereau de diabet zaharat de tip 2 au consumat înainte de masă 20g de oțet diluat în 40g de apă și o pastiluță de zaharină, iar rezultatele arată că indicele glicemic a scăzut semnificativ.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări științifice care să demonstreze efectul oțetului din cidru de mere asupra scăderii nivelului de glucoză din sânge.

Specialiștii au concluzionat că rezultatele pozitive obținute în urma introducerii oțetului în dieta alimentară cu scopul de a echilibra nivelul glicemiei nu sunt veridice din punct de vedere științific.

Pentru a înțelege mai bine relația dintre oțet, nivelul zahărului din sânge și senzația de sațietate sunt necesare mai multe cercetări.

Efectele secundare ale consumului de oțet din cidru de mere

Nutriționiștii susțin că acidul acetic din compoziția oțetului din cidru de mere poate ajuta la creșterea senzației de sațietate pe termen scurt, reducând apetitul și reglând totodată nivelul zahărului în sânge.

Oricine poate consuma oțet la fiecare masă? Potrivit studiilor, oțetul din cidru de mere nu este recomandat tuturor persoanelor, întrucât efectele adverse pot varia în funcție de organismul fiecăruia. Orice tip de oțet are în compoziția sa acid, care este, de regulă, destul de concentrat.

Consumul excesiv de oțet poate dăuna sănătății. De pildă, un studiu efectuat în 2012 în Olanda arată că o fată în vârstă de 15 ani a suferit de eroziune severă a smalțului dinților de la consumul de oțet din cidru de mere.

De asemenea, din cauza anumitor proprietăți din compoziția oțetului din cidru de mere, esofagul poate suferi de anumite iritații ce pot provoca apariția ulcerului. Persoanele care au un stomac sensibil sau suferă de anumite boli intestinale își pot agrava problemele digestive. Tocmai de aceea este important să ne sfătuim cu medicul înainte de a consuma acest produs alimentar.

Influența oțetului asupra tratamentului medicamentos

Înainte de a introduce oțetul din cidru de mere în dieta alimentară zilnică consultați un medic specialist. Există posibilitatea ca acest aliment să interfereze cu anumite tipuri de medicamente, în special cu cele diuretice și insulina, conducând la apariția unor efecte adverse severe.

Pastile de oțet din cidru de mere

Fiind un oțet destul de concentrat, unii oameni nu pot tolera gustul acestuia, chiar dacă este diluat în apă. Astfel, oțetul din cidru de mere poate fi achiziționat chiar și sub formă de pastile. Probabil vă întrebați cât sunt de eficiente și sigure aceste pastile? Rețineți faptul că la fel ca și în cazul consumului propriu-zis de oțet, pastilele pot avea, de asemenea, reacții adverse.

Un studiu din 2005, publicat în „Journal of the American Dietetic Association”, a testat 8 pastile diferite de oțet din cidru de mere comparând valoarea pH-ului organismului și conținutul de acid al acestora, rezultatele arătând că anumite suplimente nu conțineau oțet din cidru de mere.

Ca și în cazul oricărui supliment, poate exista întotdeauna o diferență între ceea ce pretinde eticheta produsului și proprietățile reale ale pastilelor. Cereți sfatul medicului înainte de a administra anumite medicamente.

Oțetul din cidru de mere și caloriile

Consumul de oțet din cidru de mere ajută la pierderea în greutate? Probabil. Există posibilitatea să scap brusc de toate kilogramele nedorite? Depinde de stilul de viață al fiecăruia și cum reușește individul să mențină un echilibru între mișcarea fizică și dietă.

Unele studii arată că oțetul din cidru de mere crește senzația de sațietate, reducând totodată pofta de mâncare și reglând nivelul zahărului în sânge. Însă, sunt necesare mai multe investigații științifice care să demonstreze beneficiile acestui aliment.

Nu uitați faptul că oțetul din cidru de mere poate fi foarte concentrat chiar și atunci când îl diluați în apă. Consumul excesiv de oțet poate dăuna sănătății, cauzând probleme grave la nivelul esofagului, al dinților sau stomacului.

De asemenea, puteți obține acidul acetic într-un mod natural din orice tip de oțet. Pentru a transforma băutura simplă din oțet într-o dietă mai gustoasă, puteți amesteca câteva lingurițe de ulei cu puțin oțet, folosindu-l pe post de dressing la salată. Murăturile ajută la scăderea poftei de mâncare, sporind senzația de sațietate.

Consumul de oțet din cidru de mere nu trebuie considerat un tratament miraculos, care poate neutraliza brusc kilogramele nedorite.

Chiar dacă acest aliment ajută la reducerea poftei de mâncare și la creștere senzației de sațietate, nu trebuie să neglijăm consumul altor alimente sănătoase și mișcarea fizică!

Verifică preț oțet din cidru de mere aici!

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ouă crude proaspete crescute natural

Ouăle crude sunt periculoase?

În trecut ni s-a spus să evităm consumul de ouă. Astăzi, experții ne recomandă exact contrariul. Ouăle sunt bogate în vitamine, minerale, proteine, antioxidanți, dar

Migdale intr-un bol si lapte de migdale in 2 pahare.

Este bun de băut laptele de migdale?

Deoarece dietele vegetariene și vegane au o popularitate tot mai mare, cererea de lapte vegetal care să înlocuiască laptele animal crește. Potrivit Food Navigator –

Două boluri în formă de inimă pline cu fructe

Este fructoza nesănătoasă?

Deși există dovezi care sugerează că un aport excesiv de zaharoză și fructoză sunt dăunătoare sănătății, nu există dovezi care să susțină acționarea acesteia ca