sticla cu otet din cidru de mere
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Care este cantitatea de oțet din cidru de mere pe care o pot consuma zilnic?

Pentru îmbunătățirea funcțiilor aparatului cardiovascular, cercetătorii sugerează să consumați 30 ml de oțet de două ori pe zi, timp de 8 săptămâni.

Oțetul din cidru de mere a fost folosit timp de câteva secole ca remediu pentru îmbunătățirea funcțiilor digestive, pentru scăderea colesterolului din sânge, pentru reglarea nivelului de zahăr în sânge, ajutând totodată la pierderea în greutate, la combaterea infecțiilor, dar și la reglarea apetitului.

În ciuda afirmațiilor negative cu privire la consumul de oțet din cidru de mere, există totuși numeroase cercetări care confirmă beneficiile acestui tip de oțet asupra sănătății.

Datorită rezultatelor obținute, foarte mulți oameni promovează consumul de oțet din cidru de mere prin introducerea acestui aliment în diverse diete ce au drept scop scăderea în greutate.

Cu toate acestea, influența oțetului din cidru de mere asupra pierderii în greutate trebuie studiată mai atent de către cercetători. Este recomandat să vă consultați cu un medic specialist înainte de a vă personaliza dieta zilnică cu oțet din cidru de mere.

De reținut, însă, este faptul că oțetul din cidru de mere poate provoca iritații ale tractului digestiv, poate conduce la distrugerea smalțului dinților sau poate interfera cu anumite medicamente, atunci când este consumat în cantități mari. Așadar, încercați să nu măriți doza de oțet din cidru de mere fără să vă consultați cu medicul nutriționist.

Oțetul din cidru de mere și funcțiile cardiovasculare

Studiile efectuate pe animale au arătat că oțetul din cidru de mere contribuie la scăderea riscurilor bolilor cardiace. Acest lucru se datorează în principal efectului pe care îl are acest aliment în scăderea nivelului de colesterol din sânge și al trigliceridelor. De asemenea, rezultatele acestor cercetări arată faptul că oțetul din cidru de mere ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Cercetătorii au testat pe un eșantion de 19 indivizi efectul consumului zilnic de oțet din cidru de mere asupra lipidelor sangvine, măsurând colesterolul total din sânge, colesterolul LDL, colesterolul HDL și valorile trigliceridelor.

Participanții au consumat de două ori pe zi 30 ml de oțet din cidru de mere, timp de 8 săptămâni. Rezultatele acestui experiment semnalează existența unei scăderi semnificative a colesterolului total din sânge, a nivelului de colesterol LDL și a trigliceridelor.

Din punct de vedere financiar, consumul de oțet din cidru de mere reprezintă cel mai simplu și eficient mod în care orice individ poate beneficia de scăderea nivelului de lipide din sânge. Indivizii care au participat la acest experiment au consumat doza de 30 ml de oțet din cidru de mere de două ori pe zi.

Totuși, studiul este efectuat pe un eșantion destul de restrâns, de aceea pentru formularea unei concluzii mai elocvente sunt necesare cercetări mai complexe.

Se recomandă diluarea oțetului din cidru de mere într-un pahar cu apă pentru persoanele care nu pot tolera gustul sau aciditatea acestui produs.

Dacă doriți să introduceți în dietă oțetul din cidru de mere trebuie să începeți cu o doză mai mică, pentru a putea observa dacă acesta este tolerat de către corp și tractul digestiv.

Oțetul din cidru de mere și nivelul zahărului în sânge

Pe lângă beneficiile pe care le are asupra inimii, consumul de oțet din cidru de mere poate fi, de asemenea, benefic în ceea ce privește reglarea zaharului în sânge.

Studiile arată că oțetul din cidru de mere poate ajuta la scăderea indicelui glicemic din anumite alimente. De pildă, înlocuirea castraveților proaspeți cu cei murați poate reduce indicele glicemic cu peste 30%, atunci când îi consumăm la o masă.

Modificarea indicelui glicemic se datorează acidului acetic din compoziția oțetului. Indicele glicemic scăzut din diverse mâncăruri poate încetini procesul de eliberare a glucozei în sânge după consumarea acestor alimente.

Consumul de oțet din cidru de mere reduce nivelul de glucoză din sânge chiar și la persoanele cu rezistență la insulină. Cu toate acestea, trebuie efectuate mai multe cercetări pentru a afla care este cantitatea de oțet ideală pentru reglarea nivelului de glucoză din sânge și dacă oțetul trebuie să fie ingerat la o singură masă pentru a determina reglarea glicemică.

Un studiu publicat în 2004 sugerează faptul că acidul acetic din oțet poate fi responsabil pentru modificarea nivelului glucozei din sânge și poate funcționa într-un mod similar cu anumite medicamente, precum metamorfina sau acarboza (medicamente antidiabetice).

Efectele tratamentului cu oțet pentru reglarea nivelului glicemiei și pierderea în greutate depind de cantitatea de oțet ingerată, de perioada tratamentului, de compoziția mesei și de tipul de oțet utilizat.

Cât de eficient este oțetul din cidru de mere în pierderea kilogramelor nedorite?

Atât teoriile dezvoltate pe baza unor studii efectuate recent, cât și mass media sunt surse care susțin faptul că oțetul din cidru de mere poate ajuta în lupta cu kilogramele nedorite.

Explicația ce stă la baza acestui fapt este că ingestia oțetului poate crește senzația de sațietate, care conduce în final la reducerea apetitului. Consumul de oțet este recomandat în ceea ce privește pierderea în greutate, însă, este un efect pe termen scurt.

Încă se analizează efectele pozitive și negative ale oțetului din cidru de mere asupra metabolismului, iar printre acestea, cercetările existente susțin faptul că oțetul poate îngreuna procesul de digestie. Acest lucru trebuie demonstrat la nivel științific, însă, este de reținut faptul că nu există un aliment miraculos care să conducă instant la pierderea în greutate.

Studiile realizate până în prezent nu menționează ce cantitate de oțet din cidru de mere trebuie să consumați pentru a scăpa de kilogramele în plus. Mai mult decât atât, rețineți că pierderea în greutate are loc atunci când reușiți să mențineți un echilibru între o dietă alimentară sănătoasă, mișcarea fizică, odihna și alți factori care țin de sănătate.

Care este cantitatea ideală de oțet din cidru de mere pe care o puteți consuma zilnic?

În momentul în care vă decideți să introduceți în dieta zilnică oțetul din cidru de mere trebuie să luați în considerare mai mulți factori. Cel mai important lucru este să consultați medicul specialist pentru a afla dacă este recomandat să consumați acest aliment.

Specialiștii recomandă să diluați oțetul în anumite sucuri sau în apă atunci când încercați pentru prima dată acest produs, întrucât oțetul din cidru de mere este destul de acid, având un gust puternic.

Consumul de oțet din cidru de mere (sau alt tip de oțet) poate dăuna smalțului dinților și tractului digestiv. Prin urmare, toleranța față de oțetul din cidru de mere poate varia în funcție de organismul fiecăruia. Semnele care sugerează faptul că ați consumat oțet din cidru de mere în exces sunt de greață, de balonare sau reflux gastroesofagian.

Pentru a obține rezultate pozitive în ceea ce privește sănătatea inimii, nutriționiștii recomandă să consumați 30 ml de oțet de două ori pe zi, timp de 8 săptămâni. Totuși, sunt necesare mai multe cercetări care să demonstreze acuratețea efectelor oțetului din cidru de mere asupra sănătății.

Efectele secundare ale oțetului din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere poate interfera cu anumite medicamente pentru diabet și pentru bolile cardiovasculare. De aceea, este recomandat să consultați medicul dacă urmați un tratament medicamentos.

Consumarea oțetului din cidru de mere în cantități mari poate interfera, de asemenea, cu nivelul de potasiu din organism, anulând efectele acestuia. Alte reacții adverse ale consumului de oțet din cidru de mere pot fi durerea de stomac sau sensibilitatea dinților.

Pe lângă consumul direct al oțetului din cidru de mere, există numeroase moduri în care puteți consuma acest aliment. De pildă, îl puteți folosi pe post de dressing în salată, în sosuri, în murături, în sucuri și așa mai departe. Așadar, gătitul cu oțet din cidru de mere reprezintă un alt mod prielnic de a obține beneficiile acestuia.

Verifică preț oțet din cidru de mere aici!!

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cafea proaspătă

Efectele negative ale consumului de cafea

Există numeroase studii care au analizat de-a lungul timpului efectele pozitive și negative ale cafelei asupra sănătății organismului uman și cât de importantă este această