Cuburi de zahăr într-un recipient din sticlă

Zahărul adăugat este cel mai mare pericol alimentar cu care se confruntă consumatorii din ziua de azi

Haideți să vorbim puțin despre acest pericol și motivul din spatele lui.

De ce este zahărul adăugat o problemă atât de mare?

Să ne uităm la unele date înainte să răspundem la această întrebare.

În America, o persoană obișnuită mănâncă mai mult de 22 de lingurițe de zahăr pe zi. Cu toate că s-ar putea să nu pară foarte mult când citiți așa ceva, imaginați-vă cât sunt 22 de lingurițe de zahăr în viața reală.

Imaginați-vă că deschideți o cutie de zahăr, luând o linguriță plină și mâncând-o … de douăzeci și două de ori.

Asta reprezintă o tonă de zahăr. Și acesta este cantitatea MEDIE!

Dar acest lucru nici măcar nu reprezintă toate caloriile pe care le consumă un american într-o zi … este doar cantitatea de zahăr adăugată care se mănâncă pe lâng orice altceva.

Acum puteți vedea de ce zahărul adăugat este o problemă uriașă.

Substanțele nutritive ale acestuia îți ajută corpul doar prin producția de energie. Tot ce face este să furnizezi calorii goale – într-o formă nutrițională care de fapt provoacă, mai târziu, probleme corpului tău (cum ar fi rezistența la insulină și diabetul de tip doi).

Cert este că organismul tău pur și simplu nu are nevoie de toți acei carbohidrați rafinați pentru a continua să funcționeze. Obține mai mult decât suficientă nutriție și energie din celelalte alimente pe care le consumi.

Tot ceea ce face zahărul adăugat este să de transforme direct în grăsime și să provoace alte efecte nocive în întregul corp.

Cum mă pot opri din a mânca zahăr adăugat?

Recunoașterea faptului că zahărul adăugat este o problemă uriașă este primul pas.

Al doilea pas este să fiți atenți la diferitele tipuri de zaharuri adăuga și să evitați alimentele care sunt susceptibile să le aibă.

Vedeți voi, companiile de produse alimentare sunt de-a dreptul meschine când vine vorba de adaosul de zahăr din produsele lor. Li se cere să enumere ingredientele din alimentele după greutate și, dacă ar avea întotdeauna „zahărul” drept primul ingredient de pe listă pentru fiecare dintre produsele lor, oamenii ar înceta să le mai cumpere.

Deci, ce au făcut? Au deghizat tot zahărul adăugat.

Iată o listă cu doar câteva dintre denumirile „incognito” pe care le folosesc companiile alimentare pentru acesta. Dacă vedeți oricare dintre acestea pe o listă de ingrediente, veți ști care este de fapt: zahăr pur.

Nectar de agave, zahăr de sfeclă, cristale de trestie, cristale de suc de trestie, îndulcitor de porumb, sirop de porumb, dextrină, dextroză, suc de trestie evaporat, miere, sirop de porumb cu fructoză ridicată, fructoză, lactoză, maltodextrină, maltoză, melasă, sirop de orez, zaharoză, zaharoză, sorg, traac și xiloză.

Și aceasta nu este o listă completă! Sunt doar câteva!

Orice ar fi, este bine să eviți orice lucru care sună ca un „sirop” dintr-o listă de ingrediente.

Dacă vă doriți o modalitate prin care puteți evita zahărul adăugat, acesta este cel mai simplu mod de a face acest lucru: mâncați alimente integrale în loc de produse procesate.

Atunci când mănânci alimente integrale, neprocesate (cum ar fii fructele, legumele, cărnurile animalelor hrănite cu iarbă și alte produse neprocesate), știi că îi oferi organismului tău nutriție și combustibil adecvate.

Însă, atunci când mănânci alimente procesate, îți umplii corpul cu zahăr adăugat și arome artificiale care sunt dăunătoare sănătății tale.

Încercați, cu siguranță, să stați departe de băuturile zaharoase cum ar fi băuturile carbogazoase, sucurile, smoothie-urile și alte băuturi pline cu zahăr, care conțin doar calorii goale.

Încercați, de asemenea, să evitați produse alimentare super procesate, cum ar fi unele torturi, batoane de cereale, Nutella și bomboane.

Dacă puteți evita alimentele procesate și băuturile zaharoase, dieta dumneavoastră este deja îmbunătățită. Și atunci când veți începe să mâncați mai sănătos, veți arăta mai bine, vă veți simți mai bine și veți putea gândi mai clar. Sănătatea dvs. generală se va îmbunătăți și vă veți simți mai sănătos în fiecare zi.

Verifică preț batoane proteice fără zahăr adăugat aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *