Borcan cu unt de arahide

Untul de arahide sau untul de migdale?

Mulți oameni au auzit despre sandișiurile cu unt de arahide și jeleu. Este o gustare simplă, iubită în mod special de cei din vest. Untul de migdale a crescut în popularitate în ultima vreme, dar există un motiv pentru a trece de la untul de arahide la untul de migdale?

Desigur, unii oameni au preferințe legate de gust fie pentru untul de migdale, fie pentru cel de arahide, dar există și alte motive pentru a-l consuma pe unul față de celălalt? Ambele sunt benefice pentru sănătate dar există și câteva diferențe între cele două alegeri.

Hai să comparăm untul de arahide și untul de migdale.

Beneficiile pentru sănătate ale ambelor tipuri de unt

Atât untul de arahide, cât și cel de migdale sunt o sursă bună de grăsimi monoinsaturate, fibre și proteine sănătoase pentru inimă. Există unele ușoare diferențe între untul de migdale și de arahide, dar sunt destul de asemănătoare în ceea ce privește macronutrienții. Două linguri din oricare dintre ele oferă aproximativ 200 de calorii și 7 grame de proteine.

Grăsimile sănătoase pentru inimă, cum ar fi cele din untul de migdale și arahide, pot ajuta la scăderea riscului de boli de inimă. Deși sunt bogate în calorii pot ajuta la pierderea în greutate și la întreținere, deoarece acestea au un conținut ridicat de sațietate.

Reține că orice tip de unt de nuci pe care îl cumperi ar trebui să aibă ingrediente minime. Evitați orice unt care conține zahăr suplimentar, uleiuri hidrogenate sau conservanți. Dacă untul conține doar migdale sau arahide măcinate, va exista un strat de ulei separat în partea de sus a borcanului. Acest proces este total natural; amestecă untul înainte de utilizare.

Vitamina E și magneziu

În ceea ce privește micronutrienții, există unele diferențe între untul de migdale și untul de arahide. Untul de migdale este mai bogat în vitamina E, magneziu și conține, de asemenea, puțin fier și calciu.

Două linguri de unt de migdale pot furniza aproximativ 25% din valoare zilnică de magneziu. Unii oameni au dificultăți în a ajunge la aporturi adecvate de magneziu, astfel încât consumul de unt de migdale te poate ajuta să ajungi la aportul recomandat. Magneziul este implicat în peste 300 de procese importante pentru sănătatea oaselor și poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Untul de arahide conține și magneziu, dar nu la fel de mult ca untul de migdale. Migdalele sunt, de asemenea, în mod natural mai bogate în vitamina E în comparație cu arahidele, astfel încât untul de migdale va oferi mai multă vitamina E. O porție de 2 linguri de unt de migdale conține și aproximativ dublul cantității de fier în comparație cu untul de arahide. O porție de unt de migdale conține aproximativ 6% din valoare zilnică de fier, iar untul de arahide conține aproximativ 3% din valoare zilnică.

Vitamine B

Untul de migdale depășește untul de arahide când vine vorba de fier și magneziu, dar untul de arahide este puțin mai bogat în vitaminele B. Două linguri de unt de arahide oferă aproximativ 10% din valoare zilnică a vitaminei B6.

Vitamina B6 este necesară ca și coenzimă pentru multe procese metabolice și pentru a produce neurotransmițători. Untul de arahide va oferi, de asemenea, folat și niacină.

Cost

Unul dintre cele mai mari moduri în care diferă untul de migdale și untul de arahide este prețul. Untul de arahide poate fi destul de ieftin, dar untul de migdale poate fi scump. Dacă aceasta este o problemă, poți consuma în continuare unt de arahide la un preț mai avantajos.

O altă modalitate de a reduce costurile este să-ți faci singur untul. Dacă ai un robot de bucătărie sau un blender bun, îl poți face pe cont propriu. Astfel, acesta devine mai economic.

Pesticide

Alunele tind să fie greu de cultivat și pot necesita o utilizare mai mare a pesticidelor în comparație cu migdalele. Unii experți spun că este mai bine să consumăm alune sau unt de arahide organic cât mai des posibil pentru a reduce aportul de reziduuri de pesticide.

Pentru cultivare migdalelor se folosesc mai puține pesticide. La fel ca în cazul altor alimente, dacă te îngrijorează limitarea expunerii la pesticide sintetice, cumpără produse organice.

Alergii

Alergiile la arahide s-au dublat în perioada 1997-2002 și continuă să crească dramatic. Există multe teorii despre motivul pentru această creștere. Este posibil ca felul în care arahidele sunt cultivate, utilizarea pesticidelor și terenurile contaminate cu alte pesticide au dus la creșterea alergiilor.

Unii copii cu alergie la arahide pot mânca migdale, altții nu. Uneori alte nuci nu sunt periculoase, dar există un risc mare de contaminare. Dacă nu poți mânca unt de arahide, untul de migdale poate fi o alegere viabilă, dar consultă un profesionist medical înainte de a-l încerca.

Concluzie

Pot fi sănătoase deoarece ambele sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase pentru inimă și fibre. Untul de arahide va conține cantități mai mari de vitamine B, în timp ce untul de migdale va conține cantități mai mari de vitamina E, fier și magneziu.

Alunele pot avea un conținut ridicat de pesticide, deci dacă iți dorești să eviți reziduurile de pesticide, untul de migdale este o alegere mai bună. Când ai dubii, cumpără produse bio!

Dacă costul este o problemă, untul de arahide este aproape întotdeauna varianta mai ieftină. Dacă prețul nu este o problemă, poți încerca multe alte tipuri de unturi, inclusiv cel din semințe de caju sau de floarea-soarelui, pentru a adăuga varietate aportului tău de nutrienți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *