Tânără cu o siluetă perfectă bea un pahar de apă

Te ajută apa să slăbești?

Răspunsul scurt este DA, consumul cantității recomandate de apă pe zi te poate ajuta să slăbești. Deși rolul apei este bine cunoscut de mine și de majoritatea oamenilor, am fost surprins să văd în comentariile și discuțiile de pe internet că unii oameni încă se întreabă dacă apa te poate ajuta să slăbești.

Acest lucru mi-a dat ideea să mă extind mai mult asupra beneficiilor apei pentru sănătate și pierderea în greutate și să îi ajut pe toți să aprecieze importanța de a bea 6-8 pahare de apă zilnic.

8 moduri în care băutul de apă favorizează pierderea în greutate

1. Controlul săturării și apetitului

A bea un pahar cu apă înainte de masă este bine pentru a-ți controla pofta de mâncare în timp ce bea a bea apă la masă îți va oferi senzația de saturare mai rapid.

Deși apa nu va rămâne foarte mult timp în stomac, dacă bei apă în mod regulat, vei putea menține această senzație pe perioade mai lungi.

2. Poate minimiza poftele pentru gustări

De câte ori ai această senzație că vrei să mănânci ceva, dar nu știi ce? Sunt acele momente în care stai în fața frigiderului sau deschizi dulapurile de la bucătărie în căutarea aia și, la sfârșit, mănânci o gustare încărcată cu calorii și zaharuri inutile.

Un bine-cunoscut secret împărtășit de mulți dietetici este să bei un pahar cu apă și să aștepți 10 minute. În majoritatea cazurilor, apa vă va păcăli și veți economisi multe calorii și vinovăție.

Dacă după cele 10 minute mai aveți nevoie de ceva dulce sau o gustare, atunci mergeți la alternative mai sănătoase (unele au chiar mai puțin de 100 de calorii).

3. Mai multă energie, mai multă activitate, o pierdere în greutate mai rapidă

Apa nu vă oferă energie precum mâncarea sau alte băuturi, dar ajută în multe alte moduri. Se dovedește că menținerea hidratării acționează împotriva durerilor de cap, îmbunătățind în același timp concentrarea și memoria.

Cum se leagă asta cu pierderea în greutate? Ai mai multe șanse să găsești energia și curajul de a face eforturi sau de a-ți urma dieta decât atunci când ești obosit, neconcentrat sau cu dureri de cap.

4. Calorii zero!

Puteți bea cât mai multe pahare de apă doriți pe zi, fără să vă faceți griji pentru calorii. Apa are 0 calorii și este cea mai naturală băutură pe care o puteți avea.

În plus, prin consumul de apă, reduceți esențial consumul altor băuturi, unele dintre ele purtând o cantitate considerabilă de calorii și zaharuri. Desigur, există băuturi sănătoase pentru pierderea în greutate, dar niciuna dintre ele nu este esențială pentru organism la fel ca apa.

5. Este o sursă de motivație!

Credeți sau nu, apa poate fi o sursă de motivație care vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele de slăbit. De fiecare dată când bei un pahar cu apă, îți vei reaminti obiectivele tale, și sentimentul că lucrezi de fapt pentru atingerea obiectivelor tale este un factor motivant deosebit.

6. Ajută la digestie

Apa ajută la digestie și favorizează funcționarea normală a multor organe ale corpului, inclusiv ficatul. Lipsa unui aport regulat de apă va încetini digestia, va reduce metabolismul grăsimilor și vă va da senzația că sunteți balonat și obosit.

Sugestie: organismul are nevoie de 1 litru de apă pentru digestie pentru fiecare 1000 de calorii pe care le consumi.

7. Reduce retenția de apă

Retenția de apă are loc atunci când organismul reține excesul de lichide în țesuturi într-o cantitate peste standard. În industria fitness-ului, aceasta este denumită greutate în apă și una dintre modalitățile de a pierde greutatea apei este să bei cantitatea recomandată de apă pe zi.

8. Dezintoxicare, tonus muscular și piele sănătoasă

Consumul regulat de apă va elimina toxinele inutile din organism ajutând organele să funcționeze mai bine, tonifiază mușchii și hidratează pielea.

Nevoile zilnice de apă (pentru bărbați și femei)

Aportul recomandat de apă pe zi este:

3,7 litri pentru bărbați

2,7 litri pentru femei

* Persoanele care fac exerciții fizice în mod regulat sau desfășoară activități fizice intense pot avea nevoie de mai multă apă pe zi.

10 sfaturi pentru a bea mai multă apă pe zi

  1. Începeți-vă ziua cu un pahar de apă rece proaspătă (apa cu gheață stimulează metabolismul crescând numărul de calorii pe care le ardeți)
  2. Bea un pahar cu apă înainte de mese (15 minute)
  3. Preferă apa cu mesele tale decât orice altă băutură.
  4. Purtați o sticlă mică cu apă la locul de muncă și în timp ce faceți exerciții fizice.
  5. Bea apă de fiecare dată când ai poftă.
  6. Setați un memento – dacă aveți tendința să uitați de apă potabilă, folosiți telefonul sau calendarul și setați mementouri zilnice.
  7. Urmăriți-vă aportul zilnic – unii oameni consideră că este mai ușor să bea cantitatea recomandată de apă pe zi atunci când urmăresc numărul de pahare consumate.
  8. Adăugați lămâie sau limetă – Lămâile sau lămâile verzi pot adăuga un pic de gust în apă. Dacă te-ai săturat să bei apă obișnuită tot timpul, încercați-l cu lămâi sau lămâi verzi.
  9. Păstrați-o proaspătă – asigurați-vă că aveți sticle de apă în frigider tot timpul.
  10. Nu găsiți scuze – apa potabilă este necesară pentru un corp sănătos și poate ajuta și la pierderea în greutate. Mulți oameni găsesc scuze pentru a nu bea apă, dar credeți-mă, odată ce o faceți timp de 2-3 zile, va deveni un obicei.

Sugestie: înainte de a citi unul dintre celelalte articole noastre despre dietă și nutriție, du-te și bea un pahar cu apă!

Verifică preț apă plată premium aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *