Pahar de apă cu lămâie

Te ajută apa cu lămâie la slăbit?

Există multe afirmații care spun că apa cu lămâie și în special apa caldă cu lămâie, poate ajuta la pierderea în greutate. Deși există multe beneficii ale apei potabile și beneficii ale sucului de lămâie, e adevărat că te poate ajuta să pierzi în greutate?

Nu uita, pentru pierderea în greutate, există întotdeauna mai multe aspecte de luat în considerare, nu doar un singur factor care îți va influența rezultatele.

Cercetare științifică

Nu există studii de cercetare științifică care să arate că consumul de apă cu lămâie ajută la pierderea în greutate în comparație cu apa obișnuită.

De asemenea, nu există un rezultat clar cu privire la cantitatea de apă de lămâie necesară pentru pierderea în greutate. Unele site-uri spun că cu cât beți mai multă apă, cu atât veți pierde mai mult în greutate.

Există multe exemple personale ale oamenilor care susțin că a funcționează pentru ei, dar nu există dovezi din cercetările clinice. Există, de asemenea, afirmații că apa cu lămâie este benefică pentru sănătatea digestiei, dar, din nou, cercetările științifice nu susțin afirmația.

Ceea ce se știe că ajută la slăbit este scăderea aportului de calorii în timp ce mărești consumul de calorii. Consumul de apă cu lămâie te poate ajuta să te simți mai plin, ceea ce la rândul său te poate ajuta să reduci consumul de calorii.

Dacă acesta este cazul, atunci consumul de apă cu lămâie poate ajuta la pierderea în greutate, dar se datorează faptului că reduci calorii.

Nu face magie

Consumul de apă cu lămâie nu te va face automat să pierzi kilograme. Dacă bei apă cu lămâie, dar mănânci junk food în restul zilei, nu vei vedea pierderi în greutate. De asemenea, pentru a avea o pierdere în greutate susținută păstrând masa musculară, trebuie să faci exerciții fizice.

Ferește-te de orice suplimente de slăbit sau combinații de alimente / băuturi care promit pierderea imediată în greutate (în special pierderea de grăsime). Chiar dacă pierzi în greutate, cât va dura? Este ceva pe termen lung?

Nu poate fi nimic „greșit” în consumul de apă cu lămâie și, da, poate fi sănătos. Dar nu rămâne cu ideea că dacă treci la consumul de apă cu lămâie, asta te va ajuta în mod magic să pierzi în greutate.

Ce înlocuiește apa cu lămâie?

Unul dintre motivele pentru care oamenii susțin că apa cu lămâie îi ajută să piardă în greutate este că trecerea la apa cu lămâie ar putea înlocui băuturile bogate în calorii. Dacă înlocuiești apa caldă cu lămâie cu băuturile cu cafea acest lucru te va ajuta să scapi de caloriile în plus.

Consumul de apă cu lămâie în loc de consumul excesiv de alte alimente te va ajuta la pierderea în greutate. Deci, dacă apa cu lămâie înlocuiește băuturile bogate în calorii sau porțiile suplimentare de alimente, acest lucru te va ajuta cu adevărat să pierzi în greutate.

Posibil efect placebo

Ar putea fi și efectul placebo când vine vorba de consumul de apă cu lămâie și pierderea în greutate. Dacă cineva începe să bea apă cu lămâie, dar, de asemenea, mănâncă mai sănătos și începe să facă efort, se poate ca pierderea în greutate să nu aibă nicio legătură cu apa cu lămâie.

Cu toate acestea, cineva ar putea asocia pierderea în greutate cu apa cu lămâie, din auzite.

Dacă cineva crede că apa cu lămâie îl va ajuta să piardă în greutate, s-ar putea să dea roade dacă apelează și la alte metode de slăbit în același timp. Aceasta nu înseamnă că trebuie să înceteze să bea apă cu lămâie!

Dacă vă place să beți apă cu lămâie și credeți că ajută, continuați să faceți asta. Aceasta nu are efecte negative.

Beneficii pentru sănătate

Este bine să te hidratezi întotdeauna corespunzător. A bea apă în locul altor băuturi zaharoase sau dietetice este o idee minunată oricând. Adăugarea de lămâie în alimentația ta poate avea multe beneficii pentru sănătate, inclusiv:

  • O sursă bogată de vitamina C antioxidantă
  • O sursă bună de potasiu
  • Poate ajuta la stimularea sănătății imunitare pentru a combate bacteriile și alți agenți patogeni
  • Are alte substanțe fitochimice care pot ajuta la scăderea inflamației în organism
  • Dacă nu te limitezi doar la sucul de lămâie, acestea au fibre solubile care pot fi benefice pentru sănătatea digestivă și a inimii.

Dacă îți place să bei apă cu lămâie și simți că ajută la pierderea în greutate, nu există niciun motiv să încetezi să o bei. Cu toate acestea, dacă începi să bei apă cu lămâie, asta înseamnă că vei slăbi instantaneu?

Probabil ca nu. Cu adevărat contează ce alimentație urmezi per total și ce exerciții fizice faci. A bea apă cu lămâie nu va ameliora o alimentație nesănătoasă sau lipsa exercițiilor fizice. Consumul de apă cu lămâie poate avea multe beneficii pentru sănătate, dar adăugarea altor fructe / legume sau ierburi în apa ta. poate fi de asemenea benefică.

Dacă îți e greu să bei suficientă apă, adăugă lămâi proaspete stoarse, limes, portocale sau căpșuni întregi, felii de castraveți sau ierburi ca să dai o aromă proaspătă fără zahăr sau arome artificiale. Dacă bei asta te-ar ar putea ajuta, de asemenea, la a avea un aport mai scăzut de calorii, la înlocuirea altor băuturi bogate în calorii sau reducerea poftei de dulce.

Deși consumul de apă cu lămâie poate să nu aducă rezultate imediate în ceea ce privește pierderea în greutate, după cum susțin unii, are beneficii suplimentare pentru sănătate. Pentru diversitate, încearcă să adaugi alte fructe sau legume în apă pentru un aport variat de fitochimice.

Verifică preț apă plată premium aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *