Diverse sortimente de sushi
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Sushi-ul te ajută să slăbești?

Sushi-ul provine din bucătăria tradițională japoneză, iar japonezii au una dintre cele mai mici rate de obezitate din lume. De fapt, Japonia a avut, în medie, un procent de obezitate de 3%, în comparație cu statele Unite, unde rata de obezitate este de aproximativ 30%. Deci, are sens să asociezi consumul de sushi cu faptul că acesta ar putea să ajute la scăderea în greutate. Cu toate acestea, cele mai multe sushi-uri servite în țările occidentale sunt departe de sushi-ul tradițional japonez.

Sushi-ul poate conține de la doar câteva sute de calorii până la 1.000 de calorii. Sushi-ul este însoțit de alimente crocante, sosuri cremoase și este servit în porții mari.

Sushi-ul poate face parte dintr-o dietă destinată scăderii în greutate, însă numai atunci când ești atent la cantitatea și calitatea pe care o consumi.

Evită mâncărurile crocante sau prăjite

O porție de tempura cu carne sau legume este foarte obișnuită, pentru sushi-ul occidental. Totuși, aceste produse prăjite, alături de un rulou de sushi, pot conține o mulțime de calorii. Dacă un rulou de sushi este și crocant, probabil că a fost prăjit.

Este bine să rămâi la sushi-ul cu ingrediente crude sau gătite la aburi, pentru a avea un aport redus de calorii.

Consumă mai multe legume

Majoritatea restaurantelor cu sushi oferă și rulouri cu legume. Dacă alegi așa ceva, împreună cu sashimi, poate să-ți crească aportul de legume și fibre, ceea ce te poate ajuta să te simți mai bine, după masă.

Pentru a slăbi, este bine să mănânci o salată sau o supă de legume, înainte de masă. Studiile au arătat că, dacă mănânci o supă pe bază de legume sau o salată înainte de masă, atunci poți scădea aportul alimentar la masa respectivă (1).

Dacă ești la restaurant, trebuie să-ți amintești că dressing-urile pentru salate pot conține o mulțime de grăsimi și calorii, de multe ori chiar în exces. Poți consuma dressing-ul lângă mâncare.

Fii atent la sosuri

Sosurile pot fi o sursă suplimentară de zahăr sau grăsimi și pot adăuga, foarte ușor, un exces de calorii la o masă de sushi. Sosurile cremoase pot schimba, în mod dramatic, profilul nutrițional al unor rulouri cu sushi. Dacă sushi-ul vine cu un sos, solicită-l fără acest sos.

Reține că acest lucru va schimba complet gustul sushi-ului, dar va fi servit în mod tradițional, fără un sos greu.

Dacă vrei să dai o aromă mâncării respective, adăugă ghimbir și wasabi, în locul unui sos greu.

Dacă un produs din meniu apare cu indicația rulou picant, probabil că există un sos pe bază de cremă picantă, care-l însoțește. Cere ruloul fără sos, pentru a-l face mai ușor.

Un alt sos care trebuie luat în considerare, împreună cu sushi-ul, este cel de soia. Scufundarea sushi-ului în sos de soia este foarte obișnuită. Cu toate acestea, ar fi mai bine pentru tine să folosești mici cantități de sos de soia, în locul unor cantități mari dintr-un astfel de sos.

Sosul de soia este bogat în sodiu. De obicei, chiar la câteva ore după ce ai mâncat o masă bogată în sodiu, poți să te simți balonat, ceea ce nu este bine, dacă vrei să slăbești. Consumul unor cantități mari de sodiu poate determina organismul să rețină apa, mai ales dacă ai o sensibilitate la sodiu.

Ține sub control cantitatea de sos de soia pe care o consumi și folosește mai mult ghimbir pentru a da aromă sushi-ului, dacă ai nevoie. De asemenea, ține cont că, deși poți folosi sos de soia cu conținut redus de sodiu, totuși ar trebui să ai grijă la cantitate. Chiar și sosul de soia cu conținut scăzut de sodiu are, totuși, un consum relativ ridicat din acest compus.

Cât orez trebuie să fie într-un rulou?

Sushi-ul pre-preparat poate fi constituit, în majoritate, din orez alb, cu un pic de carne sau legume, deoarece orezul este un ingredient ieftin, pentru garnitură. Dacă vrei să-ți alegi sushi-ul în așa fel încât să slăbești, alege-l pe cel care are un strat mai subțire de orez, dar conține mai multe proteine ​​și legume.

Unele localuri oferă, de asemenea, sushi cu orez brun, care are un conținut mai bogat în fibre și te poate ajuta să-ți păstrezi mai mult timp senzația de sațietate.

Fii atent la dimensiunea porției

La fel ca în cazul oricărui aliment, pentru a slăbi, este importantă și cantitatea pe care o consumi. Dacă vrei să urmezi o dietă tradițională japoneză, atunci trebuie să consumi porții reduse, să mănânci încet, să ai o dietă bogată în fructe, legume și să ai un stil de viață activ.

Poți foarte ușor să te îndopi cu sushi și să-ți dai seama prea târziu că ai mâncat chiar și când erai deja plin. Dacă vrei să te bucuri de sushi, mănâncă încet și oprește-te înainte de a te simți plin.

Temeri cu privire la carnea crudă de pește

Ca în cazul oricărui fruct de mare servit crud, există riscul unei îmbolnăvi. Dacă ai un sistem imunitar deficitar sau ești gravidă, discută cu medicul, înainte de a mânca pește crud.

În funcție de locul în care mănânci sushi, calitatea peștilor și prospețimea acestora poate fi foarte diferită. Aceste aspecte pot fi importante atunci când mănânci mult sushi. Peștele gras poate avea multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, unele tipuri de pește pot să conțină mercur sau pot cauza alte probleme de sănătate, așa că verifică tipul de pește, înainte de a mânca acea carne crudă.

Prepară-ți singur sushi-ul

Un mod sănătos de a mânca sushi este să ți-l prepari singur. Astfel, poți controla cât și ce tip de ingrediente sunt folosite. Poți controla cât orez se utilizează și poți alege propriile rulouri cu legume.

Poți chiar să gătești peștele acasă, înainte de a-l pune într-un rulou de sushi, dacă ești îngrijorat din cauza asta.

Este ușor să-ți prepari singur sushi-ul; ai nevoie doar de ingrediente și de puțin bambus. Chiar dacă rulourile de sushi făcute de tine s-ar putea să nu pară cele mai atrăgătoare, aceasta poate fi o modalitate de a consuma un sushi sănătos.

Concluzie

Sushi-ul, ca parte a unei diete tradiționale japoneze, poate să fie cuprins într-o dietă sănătoasă, pentru slăbit. Sushi-urile au un conținut nutritiv foarte ridicat, așa că alege sushi-ul cu ingrediente crude sau aburite, pentru a beneficia de cât mai puține calorii.

Evită sosurile grele sau care au un conținut ridicat de sodiu și încearcă să alegi bucățile de sushi vegetal, în locul unora care conțin mai mult orez.

Ca în cazul oricărui aliment, este important să verifici dimensiunea porțiilor. Dietele tradiționale japoneze sunt asociate cu procente mai mici de obezitate ale populației, însă este important să mănânci încet și cu moderație.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diferite tipuri de pește proaspăt

Pot să mănânc pește crud?

Peștele poate fi considerat un aliment plin de nutrienți. Peștele este o sursă proteică de calitate și furnizează vitamine și minerale precum vitamina A, D,

Ceapă roșie și ceapă albă

Beneficiile consumului de ceapă

Ceapa este mai mult decât o legumă înțepătoare care te poate face să plângi. Este bogată în fitochimicale asemănătoare usturoiului care au multe beneficii cunoscute