Femeie servește o supă de pui cu tăiței

Supe indicate și contraindicate în procesul de pierdere în greutate

Consumul de alimente dense în nutrienți poate reprezenta o modalitate sănătoasă și de succes, pentru a vă atinge obiectivele legate de pierderea kilogramelor în plus. În loc să vă înfometați, puteți să consumați porții mari de servire, cu condiția să aibă un aport caloric redus și să fie bogate în nutrienți.

Fructele, legumele, cerealele integrale, leguminoasele și supele pe bază de bulion sunt exemple de alimente cu conținut redus de calorii, bogate în nutrienți și care vă pot ajuta să obțineți ușor senzația de sațietate.

Supa poate fi ori o modalitate utilă de a consuma alimente bogate în nutrienți, ori o modalitate de a consuma cantități mari de sodiu și alimente bogate în calorii.

Compoziția unei supe sănătoase începe cu o bază de bulion, peste care se adaugă o varietate de legume și ierburi, plus o formă de proteine din fasole, carne sau cereale integrale.

Posibilitățile sunt multiple când vine vorba de crearea unor supe delicioase, cu un conținut ridicat de nutrienți, dar cu aport caloric scăzut. Obiectivul pentru orice supă indicată în procesul de pierdere în greutate sau în promovarea unei stări generale bune de sănătate, ar trebui să constea în utilizarea   alimentelor întregi, cum ar fi legume, bulion și ierburi.

Supele preambalate pot reprezenta o masă rapidă de preparat, însă nu ar trebui să exagerați cu consumul lor.

Supele preambalate au un conținut ridicat de sodiu și pot conține tot felul de alți conservanți în ele.

Prepararea propriei supe și congelarea acesteia, dacă este nevoie, vă asigură că puteți controla ceea ce conține supa pe care o consumați.

Supa de legume

Cea mai bună supă pentru pierderea în greutate trebuie să conțină o mulțime de diferite legume și să fie pe bază de bulion sau apă.

Consumul acestui tip de supă vă va furniza o cantitate bogată de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre, care vor ajuta la instalarea și menținerea senzației de sațietate.

Pentru a ajuta la adăugarea de aromă sau textură la supele pe bază de legume, adăugați ierburi proaspete sau uscate și, opțional, cereale integrale sau fasole.

O modalitate de consum a supelor de legume, care poate ajuta în procesul de pierdere în greutate, poate fi consumul supei înainte de o masă.

Un studiu din 2007, a analizat efectul consumului de supă pe bază de legume înainte de masă și ce impact a avut asupra a ceea ce a fost consumat ulterior la masă.

Cercetătorii au descoperit că atunci când supa a fost consumată înainte de masă, în timpul mesei s-a înregistrat o reducere cu 20% a aportului alimentar.

Acest lucru sugerează că consumul unei supe cu aport caloric scăzut și conținut ridicat de nutrienți, înainte de o masă, ar putea ajuta la reducerea aportului de alimente cu calorii mai mari în timpul unei mese.

Acest studiu a analizat orice diferențe dintre supele de legume cu bucăți de legume și supele creme.

Nu a existat nicio diferență între grupuri, cu privire la modul în care a fost afectat aportul caloric din timpul mesei.

Prin urmare, vestea bună este că indiferent dacă preferați supa de legume cu bucăți întregi de legume sau sub formă de cremă, în ambele cazuri consumul vă poate ajuta la pierderea kilogramelor în plus.

Chili

Există multe variante disponibile pentru a prepara chili, în funcție de zona în care locuiți. Chili poate fi o supă ideală pentru menținerea senzației de sațietate, care, de asemenea, poate să conțină și fibre.

Cel mai bun chili pentru pierderea în greutate ar fi unul bogat în legume și leguminoase pentru a oferi o sursă semnificativă de fibre.

Chili-ul tradițional încorporează de obicei un fel de carne tocată. Optați pentru carne slabă, cum ar fi carnea de vită sau curcan, pentru a menține aportul caloric mai scăzut.

Alegerea de carne provenită de la animale crescute pe pășuni, vă va asigura de conținutul scăzut de grăsime al cărnii și de un conținut mai ridicat de omega 3.

Un dezavantaj al chili-ului poate fi reprezentat de topping-urile pe care oamenii obișnuiesc să le pună în acest fel de mâncare. Pentru a menține aportul caloric scăzut, evitați să adăugați smântână sau brânzeturi în chili.

Dacă doriți să adăugați ceva cremos, puneți deasupra o lingură de iaurt grecesc simplu, în loc de smântână.

Supă cremă de scoici sau supă de cartofi

Supa cremă de scoici sau supa de cartofi pot fi sinonime pentru supele pe bază de cremă. Aceste tipuri de supe pot fi mai bogate în calorii și grăsimi, în timp ce sunt mai scăzute în fibre.

O cană de supă cremă de scoici poate furniza aproximativ 250 de calorii și doar 1 gram de fibre.

O cană de supă pe bază de legume poate furniza cel puțin 2 grame de fibre, plus câteva vitamine și minerale.

Supele pe bază de cremă, cum ar fi supele de scoici și cele de cartofi, ar putea fi considerate cele mai contraindicate în procesul de pierdere în greutate.

Dacă totuși doriți să vă bucurați de aceste supe chiar și atunci când încercați să slăbiți, există câteva modalitatăți de a le minimiza aportul caloric, prin substituirea produselor lactate cu produse cu conținut scăzut de grăsimi și prin creșterea conținutului de legume.

Broccoli și brânzeturi

La fel ca și în cazul supelor cremoase, orice fel de supă pe bază de brânzeturi va fi mai bogată în calorii.

De exemplu, supa de broccoli și brânzeturi preparată într-un restaurant ar putea însuma cel puțin 300 de calorii pe cană.

Consumul acestui tip de supă înainte de masă, nu va avea același efect ca și consumul unei supe pe bază de legume.

Nu uitați, doar pentru că supa se numește broccoli și brânzeturi, nu înseamnă că este plină de broccoli.

Supă de pui cu tăiței

Supa de pui cu tăiței poate fi un aliment de top, pe care oamenii o asociază cu un fel de mâncare de confort. Întrucât este o supă pe bază de bulion, această supă se află în mod natural la extremitatea inferioară a axei ce înregistrează aportul caloric al supelor.

Conform specialiștilor în sănătate, supa de tăiței ar putea ajuta sistemul imunitar să combată anumite boli, precum răceala, ajutând globulele albe din sânge să rămână în zona corpului care prezintă o infecție.

Consumul supei de pui cu tăiței poate ajuta și la mișcarea mucusului în sistemul respirator superior.

Pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate, pregătiți supa de la zero, în loc să cumpărați o supă preambalată cu conținut ridicat de sodiu.

Beneficiile pentru sănătate asociate cu supa de pui cu tăiței sunt obținute din supa adevărată, nu dintr-o supă procesată și deja ambalată.

Când pregătiți supa acasă, adăugați la bulionul sărac de sodiu o varietate de legume și ierburi pentru a crește conținutul de fibre și antioxidanți.

Ca și în cazul supelor pe bază de legume, consumul de supă de pui cu tăiței înainte de masă, ar putea ajuta la un aport redus al caloriilor în timpul mesei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *