Dovleac feliat și semințele acestuia

Sunt sănătoase semințele de dovleac?

Semințele de dovleac au multe beneficii nutriționale și există suficiente motive pentru a le adăuga în dietă. Semințele de dovleac sunt folosite de mii de ani, inclusiv de către nativii americani, însă au fost folosite și de grecii antici, dar și de către mexicani (care le numesc pepitas).

Semințele de dovleac pot fi mâncate separat, ca o gustare, sau ca parte a unui amestec de semințe ca topping pentru salate sau pot fi savurate împreună cu iaurt sau fulgi de ovăz.

Valoarea nutrițională a semințelor de dovleac

O cantitate de 30 de grame de nuci conține aproximativ 126 de calorii, 6 g de grăsimi, 5 g de fibre, 5 g de proteine ​​și aproximativ 260 mg de potasiu.

Semințele de dovleac sunt bogate în minerale

În general, semințele sunt bogate în minerale, iar cele de dovleac nu sunt o excepție. Semințele de dovleac sunt o sursă de fier, magneziu, zinc, cupru, potasiu, fosfor și mangan.

Aproximativ 30 de grame de semințe de dovleac oferă 0,9 mg de fier (5% din doza zilnică recomandată DZR), 0,2 mg de cupru (10% din DZR) și 2,9 mg de zinc (19% din DZR). Fierul, cuprul și zincul sunt importante pentru sănătatea sângelui, iar zincul este, de asemenea, important pentru imunitate.

Potasiul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și este necesar pentru contracția musculară și transmiterea semnalelor nervoase. Magneziul are multe funcții în organism, fiind utilizat în peste 300 de reacții chimice.

Majoritatea oamenilor, în general, nu au un aport suficient de potasiu și magneziu astfel încât adăugarea de semințe de dovleac în cadrul dietei te poate ajuta să obții acești doi nutrienți. De asemenea, 30 grame de semințe oferă aproximativ 73 mg de magneziu (18% din DZR).

Grăsimile sănătoase și sistemul cardiovascular

Majoritatea grăsimilor din semințele de dovleac provin din grăsimi polinesaturate (PUFA) și mononesaturate (MUFA). Potrivit Harvard School of Public Health, unele cercetări indică faptul că persoanele care mănâncă regulat semințe sunt mai puțin susceptibile de a suferi un atac de cord comparativ cu restul persoanelor.

Food and Drug Administration (FDA) recunoaște, de asemenea, beneficiile semințelor asupra sistemului cardiovascular. Producătorii de fructe cu coajă lemnoasă și produse derivate pot să utilizeze pe ambalaj un mesaj de informare în care să menționeze că, dacă consumi zilnic 30 de grame de semințe, aceasta poate să reducă riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. Vezi și: Cele mai sănătoase nuci și semințe

Conținutul MUFA și PUFA din semințele de dovleac, precum și din alte nuci/semințe, sunt benefice pentru scăderea colesterolului LDL rău și pentru creșterea colesterolului HDL bun. Semințele de dovleac și alte nuci / semințe sunt bogate în omega 3, ceea ce poate ajuta la scăderea coagulării sângelui și diminuarea inflamației.

Fibrele din semințele de dovleac pot fi, de asemenea, benefice pentru sănătatea inimii și a sănătății digestive.

Proteină

Nucile pot fi o sursă rapidă și ușoară de proteine, dar mai ales pentru vegani, care nu mănâncă proteine ​​de origine animală (Vezi și: Cum să ai un aport proteic, ​​fără să mănânci carne). Semințele de dovleac oferă 5 g de proteine ​​per porție, ceea ce este un bun început, pentru o gustare.

Semințele de dovleac și alte nuci/semințe sunt bogate în aminoacidul arginină, care este necesar pentru a face un compus numit oxid azotic. Oxidul azotic poate ajuta la relaxarea mușchilor din jurul vaselor de sânge și poate fi un alt mod în care nucile și semințele contribuie la sănătatea inimii.

Semințele de dovleac conțin, de asemenea, aminoacidul triptofan, care este un element constitutiv al neurotransmițătorului serotonină. Serotonina te poate ajuta dacă ai probleme cu somnul, iar semințele de dovleac pot fi benefice pentru a ajuta pe cineva să adoarmă.

Vitamine

Semințele de dovleac conțin și o mică sursă de vitamină B, precum și vitamină K. Vitamina B este necesară pentru producerea de noi celule în organism, fiind utilizată pentru metabolismul energetic. Vitamina K este importantă pentru sănătatea oaselor și pentru coagularea sângelui.

Inflamații mai mici și sursă de antioxidanți

Nucile și semințele conțin alte fitochimicale care oferă mai multe beneficii organismului. Fitochimicalele pot ajuta la scăderea inflamației și la protejarea celulelor corpului de atacurile provocate de radicalii liberi.

Un articol publicat în 2011 în Journal of Diabetes and its Complications a arătat efectele amestecului de semințe de in și de dovleac asupra unei populații de șobolani diabetici. Cercetătorii au descoperit că șobolanii diabetici cărora li s-au administrat semințele de in și dovleac au avut niveluri semnificativ mai scăzute de inflamație, comparativ cu cei diabetici cărora nu li s-a administrat amestecul de semințe specificat.

Deși acest studiu a fost efectuat asupra șobolanilor, același rezultat ar putea fi adevărat și în cazul oamenilor. Desigur, sunt necesare mai multe cercetări asupra oamenilor care au diabet pentru a înțelege efectul pe care-l au semințele de dovleac asupra afecțiunii. Cu toate acestea, combinația de fitochimicale, grăsimi sănătoase pentru inimă, proteine, minerale și vitamine din semințele de dovleac ar putea fi benefică pentru o serie de afecțiuni.

Vezi și: Cinci beneficii pentru sănătate, pe care le oferă semințele de in

Semințele de dovleac sunt perfecte pentru o dietă echilibrată

Semințele de dovleac oferă mai multe beneficii nutriționale. Sunt o sursă de proteine, fibre și grăsimi sănătoase pentru inimă. Conțin minerale și vitamine, inclusiv potasiu, fier și magneziu, de care mulți dintre noi au atât de multă nevoie.

Există multe modalități de a te bucura de semințele de dovleac, dar reține că majoritatea cercetărilor indică faptul că aproximativ 30 de grame per zi de nuci pot fi benefice organismului.

Nucile și semințele sunt destul de bogate în calorii; totuși, nu este necesar să renunți la ele, atunci când vrei să slăbești.

Unele cercetări sugerează că un aport regulat de nuci și semințe poate fi benefic pentru reglarea greutății. Nucile și semințele ar trebui să fie savurate cu moderație, întrucât echilibrul tuturor grupurilor de alimente este esențial pentru o dietă sănătoasă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *