Păstăi de roșcovă deshidratate
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Roșcovele sunt un aliment sănătos?

Roșcovele pot fi utilizate în același mod în care este folosită ciocolata. Cele mai multe magazine alimentare oferă cel puțin și un produs cu roșcove, pe lângă cele din ciocolată. Roșcovele pot fi găsite sub formă de chipsuri sau pulbere, cu o aromă similară cu cea a ciocolatei. Deci, care este diferența dintre cele două? Roșcovul și cacao sunt două plante diferite, chiar dacă semințele lor sunt asemănătoare.

Roșcovul provine din zona mediteraneeană. Între roșcove și cacao există unele diferențe subtile de gust și, de asemenea, există diferențe nutriționale.

Roșcovul este, în general, mai sărac în grăsimi și are un conținut mai crescut de fibre, însă fără efectul stimulent al cofeinei, cum se întâmplă în cazul produselor din cacao.

Precum produsele din cacao, cele din roșcove pot fi, de asemenea, o sursă de antioxidanți care sunt asociați cu unele beneficii pentru sănătate.

Cu toate acestea, atât roșcovele cât și ciocolata ar trebui să fie consumate cu moderație, ca parte a unei diete echilibrate.

Diferența dintre roșcove și ciocolată

Pulpa din semințe de roșcov este uscată, prăjită și măcinată pentru a putea obține pulberea de roșcove.

Pulpa din păstăi de roșcove este uscată, prăjită și măcinată în formă de pulbere. Acest proces este similar cu cel prin care se prepară cacao pudră din boabe de cacao.

Dacă totuși compari pulberea de roșcove sau chipsurile de roșcove cu produsele similare din cacao, probabil că nu vei putea să le deosebești.

Gustul de roșcove poate să nu fie chiar atât de amărui precum cel de cacao, cu tenta unei arome specifice nucilor prăjite.

Una dintre diferențele esențiale dintre roșcov și cacao este faptul că primul nu conține cafeină sau teobromină, așa cum se întâmplă la cacao. Teobromina este un stimulent apropiat de cafeina.

Cafeina și teobromina din cacao dau un efect psihoactiv reconfortant. Cafeina poate să crească puterea de concentrare și atenția oamenilor.

O porție de aproximativ 40 de grame de ciocolată neagră conține aproximativ 25-35 mg de cafeină și aproximativ 200-300 mg de teobromină.

Cafeaua este mai puternică decât teobromina, însă consumul de ciocolată care conține ambele substanțe poate crea un efect stimulent exagerat.

Oamenii ce dezvoltă sensibilitate la cafea sau doresc să evite consumul de cafeină pot să mănânce roșcove ca substitut pentru cacao.

Cum se pot consuma roșcovele?

Roșcovele pot să fie utilizate ca substitut pentru pulberea de cacao, fulgii de ciocolată sau în orice altă formă.

Fulgii de roșcove s-ar putea să nu se topească atât de ușor ca cei de ciocolată, așadar este bine să ții cont de acest aspect dacă vrei să gătești la cuptor.

Pulberea de roșcove nu are un gust atât de pronunțat de „ciocolată”, așa că ai putea utiliza mai multă pulbere de roșcove dacă dorești să înlocuiești complet pulberea de cacao dintr-o anumită rețetă.

Site-ul web www.cooksinfo.com recomandă înlocuirea a unei cantități de 1 ½ de cacao cu 2 cantitate de pulbere de roșcove. De asemenea, ai putea să reduci cantitatea de îndulcitor dacă folosești roșcove întrucât acestea sunt puțin mai dulci față de cacao.

Profilul nutrițional al roșcovelor

Două linguri de roșcove conțin aproximativ 3,5 grame de grăsime, 7 grame de zahăr, 8 grame de carbohidrați, 2 grame de fibră și 2 grame de proteine.
Roșcovele vor fi mai bogate în grăsime și cu un conținut mai mare de fibre, față de pulberea de cacao. Roșcovele mai conțin alte substanțe excelente pentru organism precum vitamina B, cupru, calciu, mangan, potasiu, magneziu, zinc și seleniu.

În plus, roșcovele oferă o cantitate dublă de calciu față de cacao.

Sursă de antioxidant

Precum pulberea de cacao, roșcovele sunt o sursă ideală din care puteți extrage antioxidanți. Mineralele de seleniu sunt unii dintre dintre principalii antioxidanți deținuți de roșcove.

Seleniul poate proteja organismul împotriva cancerului de țesut, împotriva apariției bolilor cardiace, sporind imunitatea organismului. Cantitatea de seleniu din aliment poate să varieze în funcție de condițiile solului în care a fost plantată roșcova.

Sănătatea inimii

Roșcovele conțin mai multe fibre față de cacao. Ca atare, dacă adaugi pulberea de roșcove la dietă vei avea un aport mai ridicat de fibre.

Un studiu sugerează că polifenolul conținut în fibrele din roșcove poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge.

WebMD confirmă, pe baza studiilor, eficiența roșcovelor în scăderea nivelului de colesterol. Pulpa de roșcove a fost principalul obiect în baza unui astfel de studiu.

Dacă vrei să introduci un consum mai ridicat de roșcove în dietă sau dorești să iei un supliment pe bază de roșcove, discută mai întâi cu mediul tău.

Sănătatea aparatului digestiv

Roșcovele pot lupta eficient împotriva diareii. Astfel, pulberea sau sucul din roșcove pot să scurteze durata unei diarei.

Cu toate acestea, mai sunt necesare și alte studii care să dovedească faptul că roșcovele pot deveni un tratament împotriva diareii.

Sunt sigure roșcovele în vederea consumului?

Roșcovele sunt recunoscute a fi sigure pentru consum. Totuși, femeile gravide sau cele care alăptează ar trebui să discute cu medicul înainte de a consuma cantități mai mari.

Suplimentele medicale cu roșcove ar trebui să fie consumate cu precauție, neexistând recomandări în această privință.

Oamenii care au alergii la nuci sau legume ar putea să aibă reacții alergice și la roșcove, deși aceste circumstanțe sunt destul de rare.

Concluzie: sunt sănătoase roșcovele?

Roșcovele ar putea să fie incluse într-o dietă sănătoasă. Roșcovele pot fi utilizate drept substitut pentru cacao deoarece nu conțin cafeină, sunt mai bogate în fibre și dețin mai puține grăsimi în structură.

Asta nu înseamnă că orice aliment cu roșcove pe lista ingredientelor este și sănătos.

Spre exemplu, prăjiturile cu roșcove trebuie să fie consumate cu moderație. Faptul că alimentul conține roșcove nu-l face să fie sănătos.

Roșcovele pot să fie doar unul dintre ingredientele unui aliment. Ca atare, trebuie să verifici etichetele alimentelor care conțin roșcove pentru a vedea cât de des pot fi consumate și dacă acestea merită incluse în dietă.

Unele cercetări sugerează că fibrele din cacao pot să ajute la scăderea colesterolului din sânge.

Utilizarea roșcovelor în loc de cacao în unele preparate poate să influențeze gustul și aspectul acestora. În rețete, nivelul de zahăr ar putea fi recalculat întrucât roșcovele sunt puțin mai dulci față de cacao.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cumpărarea de alimente organice a devenit mult mai frecventă în ultimii ani. Mai multe magazine alimentare încep să adauge secțiuni de alimente organice pentru persoanele