Un sanvinș consistent ce reprezintă „a trișa” pe parcursul unei diete

Puteți să trișați în cadrul dietei și totuși să slăbiți?

Răspunsul la această întrebare depinde foarte mult de cât de des și în ce fel trișați. Dacă mâncați sănătos toată ziua, dar trișați în fiecare seară consumând un cheeseburger, chipsuri și milkshake-uri dense, este puțin probabil să reușiți să slăbiți. Cu toate acestea, dacă momentele în care trișați sunt ocazionale și controlate, puteți menține mai ușor dieta pe termen lung.

Este important să ne amintim că nimeni nu este perfect și este puțin probabil să puteți respecta un regim alimentar foarte strict 100% din timp. Micile momente de răsfăț pot face mai ușoare alegerile de opțiuni sănătoase în restul timpului. Dietele foarte restrictive pot fi antisociale și deprimante, așa că, permițând câteva delicii controlate, este probabil să fiți mai fericiți și să fiți un invitat la cină mai bun.

Cele mai bune sfaturi pentru „a trișa” urmând dieta

Următoarele sfaturi prezintă modalități eficiente de a minimiza momentele de trișare și de a le transforma în alternative cât mai sănătoase posibil.

Identificați care sunt deliciile dumneavoastră preferate absolute

Dacă vrei să trișați, asigurați-vă că merită. Nu are rost să vă sabotați regimul de slăbire dacă nu vă place cu adevărat, așa că limitați-vă consumul doar la produsele favorite. Înainte de a vă răsfăța, gândiți-vă dacă mâncarea oferită este ceva care nu vă impresionează chiar atât de mult sau este ceva la care efectiv nu puteți rezista.

Acest moment suplimentar în care vă gândiți la alegerea pe care trebuie să o faceți, vă va ajuta să fiți mai atenți la ceea ce consumați, fiind astfel mai rare momentele în care veți trișa. Optați pentru cea mai bună calitate a mâncărurilor preferate și serviți porții de dimesniuni mici, de exemplu, câteva bucăți de ciocolată de lux, mai degrabă decât o ciocolată întreagă cumpărată de la magazinul din colț. Dacă plătiți mai mult, este mai probabil să dureze mai mult.

Controlați-vă porțiile de servire

Momentele în care trișați nu vor fi nocive pentru dietă, atâta timp cât sunt ocazionale, iar porțiile de servire sunt mici. Pentru a controla mărimea porțiilor, stabiliți cât de mult veți mânca și separați porția de restul mâncării. De exemplu, în loc să vă așezați în fața televizorului cu o ciocolată întreagă în brațe, mai bine rupeți un rând din ciocolată, iar restul puneți-l deoparte pentru altă ocazie.

Dacă este posibil,  înfășurați strâns ambalajul și ascundeți-l, deoarece acest lucru face mai dificilă întoarcerea pentru mai mult. De asemenea, poate fi util să cumpărați porții controlate prin prisma ambalajului în care vin, cum ar fi batoane de ciocolată de dimensiuni mai mici sau pachete mici de chipsuri, astfel încât controlul porțiilor să fie deja făcut pentru dumneavoastră.

Dacă nu sunteți siguri de cât de mare ar trebui să fie o porție, verificați eticheta pentru dimensiunea de servire recomandată. Uitați-vă apoi câte calorii există într-o porție. Acest lucru ar trebui să vă ajute să vă decideți cât de mult veți mânca!

Dacă serviți masa la un restaurant și sunteți tentați să trișați, împărțiți mâncarea cu un prieten la alegere. O jumătate de felie de cheesecake are mult mai puține calorii decât o felie întreagă, așa că, în timp ce vă puteți bucura în continuare de anumite delicatese, veți consuma porții mici. În mod similar, în loc să comandați un aperitiv înainte de masă, mai bine împărțiți aperitivul cu prietenii.

Începeți un jurnal alimentar

Uneori nici nu vă dați seama că trișați. Consumul alimentar la care nu sunteți atenți în mod activ nu se înregistrează în memorie, deci nu există, nu? Nu e chiar așa. Conștientizarea faptului că trișați în cadrul dietei este esențială pentru a vă controla momentele de slăbiciune alimentară, așa că cel mai ușor ar fi să vă notați tot ceea ce mâncați și să analizați la sfârșit de săptămână. Dacă constatați că trișați mai des decât credeați sau vă dați seama, fixați-vă un obiectiv pentru săptămâna următoare, pentru a reduce momentele de trișare la un număr mai mic.

Preparați-vă singuri mâncărurile preferate

Acest lucru vă poate ajuta să trișați mai puțin în mai multe moduri. În primul rând, trebuie să depuneți tot efortul de a vă prepara mâncarea. Dacă vă permiteți să trișați doar cu biscuiți de casă, de exemplu, este mult mai mult efort implicat în comparație cu deschiderea unui pachet și probabil că veți trișa mai puțin. Acest lucru funcționează dacă nu sunteți un bucătar amator, caz în care această abordare poate să nu aibă atât de mult succes.

De asemenea, este important să împărtășiți deliciile culinare (și caloriile) rezultate din toate sesiunile de gătit acasă. Un lot întreg de prăjituri nu este o modalitate ideală pentru dietă de a trișa, așa că împărțiți-le cu colegii de la la locul de muncă sau oferiți un cadou celor dragi.

În plus, realizarea propriilor alimente ieftine vă permite să modificați rețetele pentru a le face mai prietenoase cu dieta. Prin schimbarea, adăugarea sau înlocuirea ingredientelor puteți face un fel de mâncare să fie mult mai scăzut în calorii, mai hrănitor și să vă bucurați în continuare de un gust minunat. Distrați-vă cu diferitele posibilități de modificări ale rețetelor preferate și vedeți ce vă iese.

Compensați pentru delicatesele consumate

Dacă vă răsfățați într-o zi sau știți că este posibil să vă răsfățați mai târziu, luați în considerare acest lucru în alimentația și exercițiile fizice pentru restul zilei, mai degrabă decât să vă simțiți vinovați. Dacă ieșiți la cină și știți că veți mânca mult, încercați să mâncați alimente cu conținut scăzut de calorii și hrănitoare pe tot parcursul zilei pentru a compensa caloriile. Cu toate acestea, nu este recomandat să omiteți mesele, deoarece acest lucru tinde să vă lase înfometați, fiind mai probabil să vă suprasolicitați ulterior.

În mod similar, când mâncați un baton de ciocolată într-un moment de slăbiciune, resemnați-vă că s-a întâmplat, mai degrabă decât să vă îngropați în regret sau vinovăție, și alergați câteva ture în plus la sesiunea de jogging de dimineață sau petreceți încă 15 minute pe banda de alergare a doua zi, când mergeți la sala de forță.

Alegeți opțiuni de trișare mai sănătoase

De obicei, atunci când trișăm în cadrul dietei, o facem cu o alegere alimentară nesănătoasă. Cu toate acestea, există o modalitate de a minimiza daunele provocate de momentele de slăbiciune. Încercați să alegeți versiuni mai sănătoase sau cu calorii mai reduse, ale alimentelor obișnuite.

S-ar putea să descoperiți că vă pot satisface poftele la fel de bine. De exemplu, dacă vă place ciocolata, încercați un desert de lapte cu gust de ciocolată cu conținut scăzut de grăsimi sau o înghețată de ciocolată fără zahăr, unele dintre ele au un gust surprinzător de asemănător cu cel al produselor originale.

Alternativ, încercați să combinați alimentele cu care trișați cu alimente mai sănătoase, pentru a mânca mai puține produse nesănătoase și pentru a obține beneficii nutriționale, de exemplu, o banană înmuiată în ciocolată neagră. O altă opțiune este să înlocuiți alimentele nesănătoase cu alternative mai sănătoase, cum ar fi schimbarea chipsurilor cu floricele de porumb, sau chipsurile picante cu chipsuri de legume coapte gătite cu puțin ulei de măsline.

Concentrați-vă pe mâncare

Asigurați-vă că atunci când trișați, savurați bine fiecare gură de mâncare. Dacă vă grăbiți, este mai probabil să vreți și mai multe produse alimentare. Prin urmare, stați jos, mâncați și concentrați-vă pe consum în sine. Opriți televizorul și alte surse de distragere a atenției și bucurați-vă de moment.

Nu lăsați o mică greșeală să vă demoralizeze de tot

Dacă trișați din când în când, nu folosiți ca scuză pentru a anula ziua ca fiind un eșec alimentar complet. În schimb, încercați să remediați orice daune pe care simțiți că le-ați făcut, mâncând foarte sănătos pentru restul zilei sau făcând puțin mai multe exerciții fizice. Este mult mai ușor să ardeți caloriile provenite dintr-un singur aliment, decât să mergeți o zi întreagă la sală pentru a compensa o zi întreagă de consum alimentar nepotrivit.

Alegeți arome intense și combinați

Alegând un aliment care conține o aromă intensă, este probabil să fiți satisfăcuți cu mai puțin; prin urmare, este posibil să generați mai puține daune în momentele în care trișați. Gândiți-vă la aromele pe care le poftiți atunci când trișați și încercați să satisfaceți aceste pofte într-un mod mai sănătos.

Dacă vă place sarea, încercați să o adăugați la un aliment sănătos, cum ar fi roșii sau legume prăjite. Dacă vreți niște ciocolată, adăugați puțină pudră de cacao la un smoothie sănătos cu banane. Adăugarea de sosuri la alimente poate contribui, de asemenea, la satisfacerea poftei de anumite arome.

În loc să adăugați sos de roșii la un burger, adăugați-l la un sandwich de pui cu conținut scăzut de grăsimi; astfel; veți avea parte și de aroma pe care o poftiți, în timp ce nu veți trișa dieta.

Nu țineți în casă produse alimentare cu care puteți trișa

Dacă sunteți predispuși la multe momente de slăbiciune, cea mai ușoară soluție este să păstrați produsele alimentare cu care puteți trișa cât mai departe de dumneavoastră, ceea ce în general echivalează cu în afara casei. Acest lucru poate fi dificil dacă locuiți cu alte persoane, așa că încercați să vă asigurați că fiecare își păstrează delicatesele culinare departe de câmpul dumneavoastră vizual, dacă este posibil.

Cu cât vă va fi mai greu să trișați, cu atât veți reduce mai mult momentele de slăbiciune, iar dacă doar la supermarket găsiți produsele pentru care aveți pofte ocazionale, este mai probabil că veți rămâne acasă, confortabil, mâncând un măr sănătos.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *