Boluri cu diferite sortimente de înghețată

Puteți consuma înghețată în timp ce sunteți la dietă?

Probabil că unul dintre cele mai îndrăgite alimente, cu care ne place adesea să ne răsfățăm, este înghețata. Cu toate acestea, înghețata este notorie pentru faptul că are un conținut ridicat de calorii, zahăr și grăsimi, așa că, similar multor astfel de alimente, ajunge să fie evitată de persoanele care încearcă să slăbească.

Deși anumite alimente nu vă vor ajuta să vă definiți talia, majoritatea experților din domeniul sănătății sunt de acord că este permis consumul anumitor alimente preferate, în procesul de pierdere în greutate, atâta timp cât cantitățile și frecvența consumului sunt limitate.

Când încorporați ocazional unele dintre produsele dumneavoastră preferate, în cadrul unui plan de pierdere în greutate, vă poate ajuta să controlați dimensiunea porțiilor, atunci când consumați alimentul preferat.

Puteți mânca înghețată în timpul unei diete? Da, ați putea. Factorii decisivi, însă, sunt reprezentați de frecvența consumului și de dimensiunea porției de servire.

Este important să privim aportul alimentar dintr-o perspectivă de ansamblu.

Ce alimente presupune restul dietei?

Mâncați în special alimente integrale și echilibrați consumul de fructe, legume, cereale integrale, leguminoase, proteine slabe și grăsimi sănătoase?

În general, aportul alimentar presupune mai mult decât un singur aliment.

Dacă înghețata este alimentul dumneavoastră preferat, este posibil să îl consumați și în timp ce sunteți la dietă.

Este posibil să fiți nevoiți să reduceți frecvența consumului de înghețată și să aveți grijă la dimensiunea porțiilor de servire.

Aceste sfaturi vă pot ajuta să mâncați înghețată în timp ce urmați o dietă.

Porționarea este cheia

Consumul direct din recipientul în care vine înghețata poate facilita un consum mai mare decât ar fi recomandat.

Înghețata se poate încadra cu succes într-un plan de slăbit, doar dacă consumați o porție la o masă și nu mai mult.

O porție de înghețată este de aproximativ o jumătate de cană.

Dacă vreți să mâncați înghețată, optați pentru o porție de doar jumătate de cană, pe care să o serviți dintr-un bol de dimensiuni mici.

În cazul în care mâncați direct din recipientul de înghețată, este foarte ușor să mâncați mai mult decât ar fi recomandat.

Pe măsură ce consumați porția de înghețată, încercați să vă bucurați cu adevărat de momentul de răsfăț.

Adesea, mâncăm cantități mari dintr-un aliment, deoarece mâncăm repede și nu reușim să ne bucurăm cu adevărat de gustul alimentelor.

Consumul într-un ritm mai lent poate ajuta la creșterea senzației de satisfacție că mâncați un anumit aliment.

Optați pentru topping-uri de fructe

Dacă doriți să adăugați volum și un plus de nutrienți la o gustare sau după o masă, adăugați câteva fructe.

Dacă sunteți obișnuiți să consumați mai mult de ½ cană de înghețată, adăugați fructe în bolul de înghețată pentru a crește volumul porției de servire.

Adaosul de fructe se traduce printr-o sursă de antioxidanți, fibre, vitamine și minerale.

Folosind o bază simplă de înghețată, precum vanilia sau ciocolata, puteți combina cu succes fructele în porția de servire.

Adaosul de fructe poate adăuga diferite texturi și arome, ceea ce poate face ca înghețata să aibă un gust mai bun, în timp ce dumneavoastră veți mai satisfăcuți cu desertul pe care îl consumați.

Iaurtul congelat este o opțiune mai sănătoasă?

Iaurtul congelat poate avea un conținut mai scăzut de grăsimi în comparație cu înghețata, dar, în același timp, poate conține mai mult zahăr.

Prin urmare, consumul de iaurt congelat poate să nu fie o opțiune cu un aport caloric mai scăzut, mai ales dacă mâncați o cantitate mai mare, în ideea că este o alegere mai sănătoasă.

De exemplu, consumul unei jumătăți de cană de înghețată poate furniza aproximativ 250 de calorii.

Cu toate acestea, consumul unei căni de iaurt congelat poate însuma undeva la 350 de calorii.

Prin urmare, dacă mâncați mai mult iaurt congelat în locul unei porții mai mici de înghețată, este posibil să vă sabotați eforturile de a pierde kilogramele în plus.

Dacă vă doriți foarte mult să mâncați înghețată și optați în schimb pentru o porție mai mare de iaurt congelat, în speranța că este o alternativă mai săracă în calorii, este mai indicat să alegeți consumul unei porții mai mici de înghețată.

Dacă preferați iaurtul congelat și nu înghețata, urmați aceleași principii pentru încorporarea acesteia într-un plan de slăbit sănătos.

Consumați o porție mică, servită într-un bol de dimensiuni reduse. Dacă doriți să creșteți volumul porției, adăugați un topping de fructe.

Optați pentru iaurtul congelat simplu, în locul celui aromatizat, pentru a reduce cantitatea de zahăr.

Funcționează dieta cu înghețată pentru pierderea în greutate?

Din păcate, nu puteți mânca toată înghețata pe care o doriți și să slăbiți.

Deci, nu vă lăsați păcăliți de numele dietei cu înghețată.

Această dietă sugerează faptul că puteți mânca înghețată zilnic, în timp ce scăpați de kilogramele în plus.

Cu toate acestea, dieta cu înghețată este o dietă cu conținut scăzut de calorii, bogată în fibre, care încorporează zilnic o mică porție de înghețată.

Motivul pentru care puteți slăbi pe baza unei diete cu înghețată este reprezentat de faptul că conținutul total de calorii este scăzut, chiar și luând în calcul caloriile pe care le presupune porția de înghețată.

Nu există un aport semnificativ în ceea ce privește consumul de înghețată zilnic, care să fie important pentru procesul de slăbit.

Dieta cu înghețată permite servirea unei porții mici de înghețată zilnic, pentru a contribui la facilitarea conformării la o dietă cu un aport mic de calorii.

Cu alte cuvinte, s-ar putea să vă fie mai ușor să respectați planul dietei, pentru că aveți în fiecare zi un soi de recompensă, și anume consumul de înghețată.

Partea mai puțin bună a faptului că dieta cu înghețată permite acest răsfăț zilnic cu înghețată, este reprezentată de posibilitatea ca și alte deserturi să ajungă să fie incluse în planul de dietă pe parcursul unei zile.

Alimentele lactate și dieta

Unele studii sugerează că o dietă bogată în calciu poate fi benefică pentru pierderea kilogramelor în plus.

De fapt, o dietă bogată în alimente lactate poate avea un impact și mai mare asupra procesului de slăbit.

Conform unor studii de specialitate, creșterea surselor dietetice de calciu, cum ar fi produsele lactate, poate avea beneficii pentru pierderea kilogramelor în plus.

Cu toate acestea, chiar dacă studiile au găsit o legătură între lactate și slăbit, nu folosiți asta drept scuză pentru a mânca cât de multă înghețată doriți.

În schimb, dacă optați pentru mai multe lactate în dietă, alegeți alimente lactate care să ofere multe alte substanțe nutritive precum iaurt, kefir, lapte sau brânză.

Rețineți că o dietă sănătoasă ar trebui să ofere și o mare varietate de alimente.

Niciun aliment sau grup de alimente nu poate furniza toți nutrienții de care aveți nevoie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *