Ceașcă de cafea

Pot să beau cafea dacă sunt la dietă?

Din ce în ce mai multe cercetări concluzionează că a consuma câteva cești de cafea în fiecare zi poate să nu fie atât de dăunător sănătății pe cât ar părea, și, de fapt, poate fi chiar avantajos. Cafeaua are cofeină, dar este și plină de antioxidanți.

Fără frișcă adăugată sau zahăr, cafeaua are doar câteva calorii. Prin urmare, consumul de cafea neagră nu va adăuga multe calorii, dar băuturile din cafea (latte machiato) pot avea la fel de mult zahăr ca o băutură răcoritoare.

Iată mai multe informații despre consumul de cafea și află de ce integrarea ei în dietă este de fapt, sănătoasă.

Slăbire

Efectul cofeinei asupra pierderii în greutate a fost cercetat mulți ani. Cofeina este un stimulent, în sensul că poate stimula metabolismul și poate ajuta în topirea grăsimii, mai ales în timpul exercițiului fizic. Multe suplimente alimentare care susțin că pot ajuta la pierderea în greutate conțin cofeină.

Acest lucru înseamnă că dacă bei cafea îți va stimula metabolismul și va ajuta la topirea grăsimii din corp?

Să nu exgerăm, totuși, dar unele cercetări sugerează că există o relație inversă între consumul de cafea și creșterea în greutate. Amintiți-vă doar că acest lucru nu vă oferă dreptul de a mânca orice doriți și a nu face exerciții fizice doar pentru că beți cafea.

Diabetul de tip 2

În cazul persoanelor supraponderale crește riscul pentru a dobândi multe boli cronice, inclusiv diabetul de tip 2. Pierderea în greutate poate ajuta drastic la un risc mai mic de apariție al diabetului zaharat de tip 2.

Aportul de cafea are efect asupra riscului de apariție al diabetului de tip 2? Unele studii de cercetare au arătat că da, aportul de cafea poate fi util pentru scăderea riscului de apariție a diabetului de tip 2.

Aportul de cafea a fost asociat cu un risc invers pentru diabetul de tip 2 în cazul persoanelor din Europa și Asia. Ceaiul negru pare, de asemenea, să aibă un efect similar cu cafeaua, de reducere a riscului pentru diabetul de tip 2.

Unele studii  au concluzionat că persoanele care beau 4 căni de cafea pe zi au un risc cu 50% mai mic de a suferi de diabetul tip 2. Motivul exact pentru care cafeaua ar putea ajuta este în continuare studiat. Unii cercetători au demonstrat că boabele de cafea conțin compuși care interferează cu polipeptidul care poate provoca diabetul de tip 2.

Dacă adăugați zahăr în cafea sau beți băuturi din cafea îndulcite, nu ajută la reducerea riscului de diabet de tip 2. Citiți recomandările noastre despre cum să vă faceți cafeaua mai sănătoasă fără a adăuga calorii în plus.

Sănătatea inimii

Cafeaua este foarte bogată în antioxidanți. O dietă bogată în antioxidanți poate ajuta la scăderea inflamației în organism și la scăderea stresului oxidativ. Acest lucru este important, deoarece multe boli cronice sunt asociate cu inflamația și stresul oxidativ.

Prin consumul de cafea, obțineți antioxidanți pe care organismul pare să îi absoarbă foarte bine. Consumul de cafea ar putea ajuta la scăderea riscului de boli cardiovasculare datorită scăderii inflamației.

Cu toate acestea, consumul de cafea poate fi contraindicat pentru anumite afecțiuni de sănătate, inclusiv hipertensiunea arterială. Prin urmare, dacă aveți probleme cardiace, trebuie să consultați un medic înainte de a vă modifica aportul de cofeină.

Protejează-ți ficatul

Un alt beneficiu pentru sănătate legat de consumul de cafea este faptul că aceasta poate proteja ficatul de leziuni. Ciroza hepatică este o afecțiune medicală gravă, și apare atunci când ficatul este afectat de factori externi, cel mai frecvent de consumul de alcool în cantități mari sau de hepatita C. Se poate suferi de probleme hepatice fără să fie cazul consumului de alcoolul în exces, aceasta afecțiune poartă denumirea de boala ficatului gras non-alcoolic (NAFLD).

Un studiu de cercetare privind datele de la peste 125.000 de oameni a concluzionat că pentru fiecare ceașcă de cafea băută pe zi, riscul de dezvoltare a cirozei hepatice este redus cu 22%. Nu se știe clar motivul pentru care cafeaua oferă protecție ficatului.

Oamenii de știință avertizează că deși consumul de cafea ajută, acesta nu ar trebui să fie o justificare pentru consumul de alcool și cafeaua nu ar trebui să fie băută pentru a preveni ciroza alcoolică a ficatului.

Când consumul de cafea afectează procesul de slăbire

Unele persoane au intoleranță la cofeină, deci nu toți oamenii pot avea un beneficiu pozitiv din consumul de cafea. Desigur, dacă nu beți cafea, nu înseamnă că nu puteți pierde în greutate.

Mulți oameni justifică consumul de cafea cu beneficiile pentru sănătate ale cafelei care devin tot mai populare în zilele noastre. Cu toate acestea, o băutură pe bază de lapte plină de zahăr, cu un strop de espresso, nu este același lucru cu o ceașcă de cafea pură. Încercați să renunțați la zahărul adăugat în orice băutură pentru a beneficia de beneficiile asupra sănătății.

Concluzie

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial. Există multe studii  care au demonstrat de ce cafeaua poate avea efecte pozitive asupra sănătății în organism și, da, poate fi sănătoasă chiar și în timpul dietelor.

Chiar dacă cafeaua este plină de antioxidanți și poate oferi protecție împotriva diabetului zaharat de tip 2, protejează ficatul și promovează sănătatea inimii, cafeaua nu este un ingredient magic și vindecător. Pentru o sănătate optimă, o dietă sănătoasă, echilibrată și exercițiile fizice sunt încă importante.

Pentru a beneficia cel mai mult de efectele pozitive ale cafelei, minimizați zaharurile adăugate și renunțați la frișca din cafea. De asemenea, dacă aveți istoric de probleme cardiace, consultați un doctor în legătură cu schimbarea aportului de cofeină.

Verifică preț cafea ici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *