Farfurie goală alături de tacâmuri

Nu reușiți să pierdeți în greutate deși sunteți la dietă? 10 cauze posibile

Acesta este un subiect care nu are nevoie de o introducere specială; urmați o dietă, dar nu obțineți niciun rezultat și vă întrebați de ce. Din experiență și cercetări, acest lucru se datorează faptului că faceți una sau mai multe dintre următoarele greșeli.

Sunteți la dietă și nu trăiți

Poate suna contradictoriu, dar pierderea în greutate nu este legată de dietă, ci de stilul de viață. În mintea multor oameni, cuvântul „dietă” se referă la restricții și tortură, dar în realitate nu trebuie să fie așa. O dietă de succes ar trebui să vă schimbe atitudinea față de alimente și să vă ajute să treceți la un stil de viață mai sănătos. Urmarea unui plan de dietă încărcat cu restricții vă va face doar să dezvoltați o obsesie legată de numărarea caloriilor și, în cel mai bun caz, veți pierde câteva kilograme doar pentru a le pune înapoi, odată ce încetați să urmați respectivul plan.

Ce ar trebui să faceți?

Abordarea noastră asupra dietei și procesului de pierdere în greutate este diferită. Dieta este doar unul dintre instrumentele folosite pentru a avea o viață mai sănătoasă. Este un ghid pentru a face alegeri alimentare mai potrivite și pentru a evita exagerările. Deci, dacă în prezent sunteți la dietă, dar vă simțiți prinși în capcană, atunci este probabil momentul să vă opriți și să începeți să vă gândiți la stilul dumneavoastră de alimentație și la obiceiurile de activitate. Consumați alimentele potrivite? Trăiți un stil de viață activ sau sedentar?

Faceți prea multe modificări, într-un timp prea scurt

O mare greșeală pe care o fac mulți oameni este aceea de a încerca să schimbe prea multe aspecte legate de obiceiurile lor alimentare, în același timp. Se trezesc într-o dimineață și decid să adopte o dietă eliminând tot ceea ce obișnuiau să mănânce și să bea în ultimii 5 ani (sau mai mulți) și încearcă să urmeze un plan de dietă complet nou. Gândiți-vă în acest fel, dacă sunteți obișnuiți să mâncați fast-food, băuturi răcoritoare sau dulciuri, este ușor să treceți la fructe și legume peste noapte? Bineînțeles că nu, va fi un chin pentru că există o oarecare dependență dezvoltată față de aceste alimente.

Ce ar trebui să faceți?

Faceți pași mici și introduceți încet modificări în dieta zilnică.

Concentrați-vă asupra schimbării obiceiurilor alimentare.

Trebuie să învățați să mâncați inteligent, adăugând mai multe alimente sănătoase în dietă și fiind înțelepți cu momentele de răsfăț alimentar.

Priviți imaginea de ansamblu și vizați schimbări pe termen lung și nu doar pierderea de kilograme.

Sunteți obsedați de număratul caloriilor

Număratul caloriilor are o serie de beneficii, dar acestea sunt valabile doar până în momentul în care devine o obsesie. Dacă vă gândiți întotdeauna „nu pot mânca acest lucru deoarece are 90 kcal și mi se permit doar 65 kcal până la ora prânzului”, atunci trebuie să încetați să numărați caloriile, pur și simplu nu va funcționa.

Ce ar trebui să faceți?

În schimb, concentrați-vă pe lucruri mai importante, cum ar fi consumul de alimente hrănitoare în cantități potrivite. Aflați cum să citiți corect etichetele alimentelor și aflați ce produse sunt considerate alimentele cu conținut scăzut de grăsimi sau cu conținut scăzut de calorii.

Nu aveți suficientă masă musculară

Singurul țesut din corp care arde grăsimea este cel muscular. Când reduceți prea mult caloriile și efectuați antrenamente foarte intense, este foarte probabil să pierdeți din masa musculară și nu din țesutul adipos, ceea ce nu este de dorit.

Ce ar trebui să faceți?

Asigurați-vă că pierdeți din stratul de grăsime și nu din mușchi, evitând dietele foarte sărace în calorii și antrenamentele cardio intense. Efectuați în plus antrenamente de rezistență la programul săptămânal; mâncați alimente care promovează construirea mușchilor și mențineți atrenamentele la intervale de timp adecvate, pentru obținerea de rezultate optime.

Nu efectuați suficiente antrenamente fizice

Regimul este doar o parte a ecuației de scădere în greutate; cealaltă parte la fel de importantă este reprezentată de exercițiile fizice. Restricționarea consumului zilnic de calorii fără modificarea nivelului de activitate nu vă va duce departe. Secretul pentru pierderea în greutate de lungă durată sunt exercițiile fizice.

Ce ar trebui să faceți?

Includeți exercițiile fizice ca parte a programului săptămânal. Dacă mersul la sală nu este pe placul dumneavoastră, nu vă faceți griji, există multe alte modalități distractive de a vă antrena fizic; încercați Zumba sau alte tipuri de dansuri, ori activități.

Nu consumați suficiente calorii

Este o mare greșeală să credeți că printr-un consum caloric zilnic foarte mic, veți pierde în greutate mai repede. Dimpotrivă, dacă exagerați prea tare, procesul de pierdere în greutate va fi încetinit.

Ce ar trebui să faceți?

Calculați rata metabolică bazală (BMR) și încercați să rămâneți în acest interval de calorii. De regulă, nu trebuie să scădeți niciodată sub 1200 de calorii pe zi, cu excepția cazului în care medicul sau nutriționistul vă recomandă altfel. De asemenea, monitorizați numărul de kilograme pe care le pierdeți pe săptămână și asigurați-vă că acesta nu depășește 2-3 kilograme. În cele din urmă, urmați o dietă echilibrată, care nu exclude niciun grup de alimente, inclusiv grăsimi.

Nu aveți un plan sau obiective realiste

Ați ajuns în universul dietelor fără să știți exact ce vreți să realizați și care este termenul limită. Vreți să slăbiți ceva mai multe kilograme și vă gândiți că urmarea unei diete (sau mai rău, a unei diete foarte restrictive) este soluția ideală.

Ce ar trebui să faceți?

Creați un plan realist de pierdere în greutate cu obiective clar definite. Asigurați-vă că știți câte kilograme vreți să pierdeți, când și, cel mai important, cum (ce tip de dietă să urmați, când și cum să efectuați exerciții).

Nu aveți informații despre problemele legate de slăbire

Dacă citiți din nou cele 7 greșeli de mai sus, ar trebui să vă dați seama că toate acestea sunt legate de lipsa cunoștințelor de bază despre problemele asociate cu slăbirea. Cunoașterea factorilor care afectează pierderea în greutate poate preveni aceste greșeli.

Ce ar trebui să faceți?

Informați-vă. Abonați-vă la buletinul nostru informativ sau vizitați alte site-uri web de încredere și citiți despre principiile de bază ale pierderii în greutate. Nu credeți în nimic din ceea ce citiți, mai ales dacă sună prea bine pentru a fi adevărat. Stați departe de dietele la modă și cele care sunt simple escrocherii și preferați în schimb să citiți articole sau opinii care sunt susținute de cercetări de specialitate.

Nu încercați suficient de mult

Începeți o dietă timp de 2 săptămâni și apoi renunțați. Vă înscrieți la un curs de fitness aerobic, dar mergeți doar o dată pe lună. Dacă sună familiar, atunci nu încercați suficient și nu este de mirare că nu obțineți niciun rezultat.

Ce ar trebui să faceți?

Stabiliți care sunt motivele reale pentru care vreți să slăbiți și identificați-vă sursele de motivație. Aveți încredere în abilitățile dumneavoastră și țineți-vă de planul și obiectivele propuse, până când veți obține rezultatele dorite.

Suferiți de o afecțiune medicală

Există cazuri de persoane care nu pot slăbi din cauza unei afecțiuni medicale. Uneori, acest lucru nu este ceva pe care să îl puteți identifica fără ajutorul unui medic specializat.

Ce ar trebui să faceți?

Dacă credeți că faceți tot ceea ce puteți, dar totuși nu pierdeți în greutate, atunci este timpul să solicitați sfaturi profesionale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *