Linguriță plină cu brânză de casă (Cottage)

Moduri în care brânza de casă (făgăra​​ș) te poate ajuta să pierzi în greutate

Brânza de casă (făgăra​​ș sau cottage) este un aliment cu un număr scăzut de calorii, bogat în proteine ​​și calciu. Aceste substanțe nutritive pot fi benefice pentru pierderea în greutate, așa că este permis consumul de brânză cottage chiar și atunci când încercați să slăbiți.

O poție de brânză cottage cu un conținut scăzut de grăsimi are aproximativ 160 de calorii, 2 g de grăsimi, 6 g de carbohidrați, 28 g de proteine ​​și oferă aproximativ 14% din valoarea zilnică de calciu.

Iată mai multe informații despre motivul pentru care brânza cottage vă poate ajuta la pierderea în greutate și câteva moduri diferite de a adăuga acest tip de brânză în dieta dumneavoastră.

Bogată în proteine

Consumul proteinei în cantități moderate spre mari ​​în timpul dietelor a fost demonstrat în unele studii de cercetare ca fiind un avantaj pentru pierderea în greutate și arderea grăsimilor.

Distribuția proteinelor pe parcursul zilei poate fi, de asemenea, mai importantă decât se credea o dată.

Consumul proteinei în cantități egale pe parcursul zilei poate fi mai avantajos decât situațiile în care se consumă proteină doar într-un moment al zilei, cum ar fi cina, evitând a se consuma și în celelalte două mese.

Consumul de brânză cottage la micul dejun, prânz sau pe post de gustare poate fi o modalitate ușoară de a încorpora o cantitate mare de proteine ​​în orice moment al zilei.

Proteina oferă, de asemenea, cea mai mare sațietate, ceea ce înseamnă că nu veți mai simți senzația de foame la scurt timp după ce mâncați. Din această cauză, consumul de alimente mai bogate în proteine ​​ar putea contribui la scăderea aportului caloric general.

Pe lângă pierderea în greutate, brânza cottage ar putea ajuta și la menținerea în greutate, conform unui studiu din 2004.

Participanții la studiu care au consumat cantități mai mari de proteine ​​după pierderea în greutate , au avut mai puține șanse de a redobândi kilogramele pierdute, decât participanții care au consumat proteina în cantități reduse.

Conținut ridicat de calciu

Consumul de calciu în dietă este important pentru sănătatea oaselor, în special pentru femei. Pe lângă sănătatea oaselor, calciul poate ajuta și la scăderea tensiunii arteriale și poate fi benefică pentru pierderea în greutate.

Unele studii de cercetare au arătat că un aport ridicat de calciu sau produse lactate poate genera pierderi de grăsime.

De exemplu, un studiu din 2005 a avut drept subiecți de cercetare obezi care au trecut printr-un protocol de pierdere în greutate de 24 de săptămâni, fie pe baza unei diete standard, o dietă bogată în calciu (din suplimente de calciu sau din produse lactate cu un conținut ridicat de calciu).

Cercetătorii au descoperit că participanții care au fost în grupul cu un aport de lactate ridicat, au pierdut semnificativ mai multă grăsime, în special din jurul regiunii trunchiului.

Pe baza acestor constatări de cercetare și din alte studii realizate de-a lungul timpului, consumul unei cantități mari de alimente lactate ar putea fi avantajos pentru pierderea în greutate.

Conținut scăzut de calorii

Brânza cottage este relativ scăzută în calorii și este, de asemenea, bogată în proteine. Din această cauză, puteți mânca brânză cottage și să vă simțiți sătul. Brânza cottage se găsește în ppate fi achiziționată cu un procentaj mai mare de grăsimi, sau cu grăsime redusă, în funcție de preferințe.

În timp ce beneficiile pentru sănătate ale brânzei de tip cottage ar putea fi aplicate oricărui tip de brânză, alegerea de a cumpăra o versiune cu grăsime redusă ar putea fi benefică în timpul pierderii în greutate.

Există multe opțiuni de brânză cu un număr redus de calorii pentru ca oamenii să aleagă alimente sănătoase, dar nu toate furnizează nutrienții necesari.

Multe gustări cu un număr mai mic de calorii sunt pe bază de zahăr și nu au valoare nutritivă. Cu o gustare de genul brânzei cottage, obțineți proteine, calciu și alți nutrienți din acest aliment.

Adaugă fructe

Dacă nu îți place gustul brânzei făgăraș, este bine să adaugi câteva ingrediente sănătoase pentru a modifica textura și gustul acesteia. Puteți adăuga brânza cottage chiar și în prepararea unor rețete și nici nu veți ști că este acolo.

De exemplu, puteți adăuga brânza cottage într-un smoothie sau puteți folosi brânza pentru a face clătite bogate în proteine.

Fie pe post de gustare, fie ca masă, adăugați o sursa de fibre și grăsimi sănătoase la brânza cottage. Adăugarea de fructe proaspete sau uscate sau adăugarea unei praf de scorțișoară și nucșoară poate îndulci puțin brânza.

Adăugarea de unt de arahide sau nuci poate constitui o sursă de grăsime sănătoasă pentru a completa masa sau gustarea.

Puteți folosi brânză cottage în locul cremei de brânză sau smântânei. Întindeți brânza cottage pe o felie de pâine prăjită integrală și adăugați o felie de roșie și avocado. Adăugați brânză cottage deasupra unei salate sau savurați-o în alte feluri savuroase.

Concluzie

Brânza cottage este relativ redusă în calorii, bogată în proteine ​​și o sursă importantă de calciu. Datorită acestei combinații, poate fi o alegere sănătoasă în timpul dietelor de slăbire.

Există unele cercetări care să susțină o dietă bogată în proteine, care poate ajuta la pierderea în greutate și, în mod special, o dietă ridicată în produse lactate poate adăuga un avantaj suplimentar pierderii de grăsime.

Brânza cottage poate fi consumată în mai multe moduri și poate fi savurată așa cum este, sau cu fructe ori nuci. Adaugă-i o sursă de fibre și grăsimi sănătoase pentru o masă sau o gustare plină de nutrienți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *