Pahar cu suc de mango alături de bucați din același fruct

Mit sau realitate: Mango african chiar te ajută sa slăbesti?

Mango african, cunoscut și sub denumirea de mango sălbatic, mango de tufiș, dika nut sau denumirea latină Irvingia gabonensis, provine dintr-un copac din Africa Centrală și de Vest. A fost promovat drept un supliment minune pentru pierderea în greutate promovat, care te poate ajuta  să scapi de grăsimea nesuferită de pe abdomen și poate regla sensibilitatea la insulină cat și nivelul colesterolului din sânge.

Deci, este acest fruct „nou” intr-adevăr foarte eficient pentru pierderea în greutate sau este doar un alt trend care va trece la fel de repede cum a venit?

Mango african a obținut review-uri pozitive în ceea ce privește eficienta sa pentru pierderea în greutate, existand și cercetări în acest sens. Cu toate acestea, ca și în cazul altor suplimente de slăbit, nu se cunosc încă foarte multe lucruri despre această plantă, fiind necesare mai multe cercetări.

Experții în sănătate sugerează să fiți prudenți înainte de a consuma acest fruct pentru pierderea în greutate. Multe suplimente de slăbit pot pretinde că includ mango african, dar acesta poate fi doar o mică parte dintr-un supliment.

Concluzia în ceea ce privește orice tip de ajutor pentru pierderea în greutate este că ar trebui să fie însoțită de schimbări sănătoase ale stilului de viață care pot susține atat pierderea în greutate cat și sănătatea pe termen lung.

Ce stim despre mango african

În primul rand, mango african este un fruct foarte consumat în Africa Centrală și de Vest de foarte mulți ani. Oamenii din această regiune sunt în mod natural slabi și au o incidență scăzută a bolilor cardiovasculare, potrivit cercetătorului Dr. Julius Oben. Din cauza aportului mare de mango african, cercetătorii au dorit să afle dacă mango african este unul dintre motivele pentru care locuitorii aceastor regiuni se bucură de aceste beneficii pentru sănătate.

De ce să transformi mango african într-un supliment?

Interesant este că, în mod normal, pulpa este cea consumată. Cu toate acestea, suplimentul este făcut din semințe. Studiile privind efectul pe care îl are mango african asupra pierderii în greutate se axează în principal pe extractul din semințele de mango.

Ce spun studiile despre mango african și pierderea în greutate?

Un studiu din 2009 a examinat efectul extractului de semințe de mango african asupra pierderii în greutate la 102 subiecți supraponderali sau obezi. Acest studiu a fost realizat deoarece studiile in vitro au arătat că mango african are impact asupra creșterii celulelor de grasime printr-o varietate de căi metabolice. Prin urmare, la scurt timp, s-a realizat un alt studiu pentru a testa impactul pe care îl poate avea mango african asupra metabolismului uman.

Participanții la studiu au primit 150 mg de extract de semințe de mango african sau placebo cu 30-60 de minute înainte de prânz și cină timp de 10 săptămâni. Comparativ cu grupul placebo, grupul care a primit extract de semințe a prezentat îmbunătățiri semnificative în ceea ce priveste pierderea în greutate, grăsimea corporală, circumferința taliei, nivelul colesterolului și nivelul glicemiei.

Rezultatele acestui studiu sugerează că mango african poate fi util în lupta pentru slăbit, cercetătorii concluzionand că poate fi un adjuvant util în gestionarea problemelor legate de kilogramele in plus sau obezitate.

Cu toate acestea, unii experți în sănătate avertizează că, deși aceste rezultate pot părea promițătoare, studiul a fost parțial sponsorizat de o companie producătoare de suplimente. Concluzia este că sunt necesare mai multe cercetari pentru a determina exact efectul acestui fruct asupra pierderii în greutate atât pe termen scurt cât și pe termen lung.

Dozare

În cazul studiului din 2009 despre care am discutat anterior, doza de extract de mango african a fost de 150 mg înainte de prânz și cină timp de 10 săptămâni.

Dacă luați un supliment pentru pierderea în greutate care are mai puțin de această doză, nu se știe dacă va avea vreun rezultat pentru pierderea în greutate. Unele suplimente pot pretinde că includ mango african, dar dacă nu specifică ce doză conțin, poate fi o cantitate prea mică pentru a avea vreun efect.

Dacă doriți să utilizați aceeași cantitate de mango african ca cea din studiu, WebMD sugerează să căutați un supliment doar din mango african, fara alte ingredinte, de la comercianți acreditați în domeniu.

Precauții

Se pare că nu există efecte secundare negative la administrarea suplimentului de mango african. Cu toate acestea, trebuie să discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice supliment, mai ales dacă aveți o afecțiune medicală preexistentă sau luați anumite medicamente.

În prezent, există cunoștințe limitate despre suplimentele de mango african care interacționează cu alte medicamente, așa că trebuie să aveți grijă. Dacă alăptați sau sunteți gravidă, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua acest tip de supliment.

Ar trebui să luați suplimente de mango african?

Un supliment pentru slăbit, inclusiv cel de mango african, poate ajuta temporar la pierderea în greutate. Cu toate acestea, după pierderea în greutate inițială, nu există dovezi concludente ca vă va ajuta cu pierderea în greutate pe termen lung.

La fel ca și alte suplimente, mango african nu este o metodă magică pentru a pierde în greutate radical. Pierderea în greutate susținută schimbă tot ceea ce ține de aportul alimentar, tiparul somnului, exercițiile fizice și obiceiurile stresante. A lua o pastilă de slăbit și a mânca orice doriți nu este o abordare sănătoasă pentru pierderea în greutate.

Concluzie: este mango african bun pentru pierderea în greutate?

Studiile de până acum au sugerat că suplimentele de mango african poate oferi un sprijin suplimentar în lupta cu kilogramele în plus. Cu toate acestea, există încă puține studii în acest sens, fiind necesare mult mai multe cercetări pentru a ajunge la o concluzie clara.

Unele cercetări au demonstrat faptul că mango african este benefic pentru controlul zahărului din sânge.

Este important să rețineți că dacă un supliment are mango african pe lista de ingrediente, nu înseamnă că suplimentul va produce o pierdere semnificativă în greutate. Unele suplimente pentru slăbit pot pretinde că mango africam este ingredientul principal, dar dacă nu mentionează cantitatea exactă a acestuia pe etichetă, nu aveți de unde să știți cât de mult este de fapt acolo.

În timp ce căutarea unei metode magice de a slăbi continuă, experții în sănătate rămân precauți cu privire la etichetarea mango-ului african drept un ajutor de succes pentru pierderea în greutate, de care poate beneficia majoritatea oamenilor.

Semințele de mango africană au un conținut foarte mare de fibre solubile, așa că pur și simplu consumul unei diete bogate în fibre solubile poate oferi unele dintre aceleași beneficii în ceea ce privește pierderea în greutate, așa cum se vede și în cazul cu extractului de mango african.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *