Frunze de menta

Menta oferă beneficii pentru sănătate?

Consumul frunzelor de mentă poate oferi alimentației o sursă de antioxidanți și cantități mici de vitamine și minerale. Consumul frunzelor de mentă este în general considerat sigur.

Unele cercetări au arătat că uleiul de mentă poate fi util pentru tratamentul pe termen scurt al sindromului de intestin iritabil, dar este nevoie de mai multe cercetări pentru efecte pe termen lung.

Menta este mai mult decât o aromă simplă pentru pastă de dinți, gumă și tic-tacuri. În multe țări din Orientul Mijlociu, unele culturi europene și indiene, menta a fost folosită ca o componentă importantă în bucătărie timp de secole. Efectul de răcire al mentei poate fi combinat foarte bine atât cu mâncărurile dulci, cât și cu cele sărate.

Într-o dietă tradițională occidentală, menta are prea puțină utilizare în bucate; excepție fiind adăugarea ei ca garnitură. Cu toate acestea, încorporarea a mai multă mentă în dieta dvs. nu va adăuga doar aromă; vă va oferi, de asemenea, câteva beneficii nutriționale, deoarece este o sursă de antioxidanți.

Efectul mentei asupra sănătății este considerat pozitivă, dar este posibil să doriți să fiți prudent când adăugați mentă la dieta dvs. Este posibil ca menta să nu fie cel mai bun aliment atunci când suferiți de arsuri cardiace, dar ar putea oferi beneficii pentru afecțiunile gastro-intestinale inferioare.

Menta poate fi cultivată în grădina proprie sau în interior; altfel achiziționarea de frunze proaspete de mentă este disponibilă în majoritatea magazinelor alimentare.

Poți mânca frunze de mentă?

Frunzele de mentă sunt considerate comestibile. Familia mentei include aproximativ 15-20 de specii de plante.

Uleiul de mentă poate fi folosit pentru a da miros de mentă săpunurilor sau a altor creme pentru piele, dar evitați consumul de cantități mari de ulei de mentă.

Uleiul de mentă în doze mari poate fi dăunător, iar mentolul pur nu trebuie consumat niciodată. Medical News Today (1) sugerează, de asemenea, prudență cu consumul de produse din mentă pentru persoanele care au sau au avut calculi biliari.

Dacă consumați frunze de mentă din magazin, spălați-le înainte de a le consuma. Ca și în cazul altor ierburi, fructe și legume, frunzele de mentă pot avea reziduuri de pesticide.

De exemplu, un studiu din 2016 (2) a găsit reziduuri de pesticide în 59% din cele 300 de probe de piper negru, busuioc, oregano, nucșoară, paprika și cimbru.

Beneficiile mentei pentru sănătate

În afară de adăugarea unei sentiment de răcire a gurii, ce beneficii are consumul de mentă?

Unul dintre motivele principale pentru a adăuga mentă este, similar cu alte plante medicinale, că aceasta are una dintre cele mai mari capacități antioxidante dintre alimente.

Multe studii, inclusiv un studiu din 2015 (3), folosind frunze de mentă sălbatice din Turcia, concluzionează că frunzele de mentă sunt o sursă bogată de antioxidanți.

Un studiu din 2007 (4a concluzionat că adăugarea extractului de mentă în carnea de miel a înjumătățit oxidizarea cărnii, comparativ cu carnea de miel fără extract de mentă.

Consumul unei diete bogate în antioxidanți din alimente a fost asociat cu asigurarea protecției celulelor împotriva bolilor asociate cu îmbătrânirea (5).

Adăugarea de mentă la dieta dvs. nu va fi o protecție garantată împotriva niciunei boli, dar adăugarea acesteia la o dietă bogată în alte surse de antioxidanți din plante poate oferi organismului o cantitate bogată de antioxidanți.

Deoarece mentolul are un efect de răcire a gurii și reprezintă un decongestionant natural, aromatic, consumul de mentol poate ajuta simptomele durerii în gât sau o răceală.

Aplicarea mentei pe piele poate avea un efect calmant. Aplicarea apei de mentă pe sfârc în timp ce alăptați poate atenua durerea mai ales pentru femeile care sunt mame pentru prima dată, iar uleiul de mentă poate fi util pentru ameliorarea durerii asociate cu erupții sau mușcături de insecte.

Înainte de a aplica orice fel de mentă pe piele, consultați mai întâi medicul.

Menta ajută digestia?

Menta poate fi de ajutor pentru unele, dar nu pentru toate problemele de digestie. Consumul de ceai de mentă sau alte produse de mentă poate oferi o senzație liniștitoare pentru stomacul deranjat.

Cu toate acestea, dacă aveți arsuri cardiace, aveți grijă să nu consumați mentă. Consumul de mentă poate înrăutăți de fapt inima, deoarece menta poate încuraja relaxarea sfincterului esofagian.

Acesta este un inel asemănător mușchiului care leagă stomacul și esofagul. Sfincterul trebuie să rămână închis în timpul digestiei pentru a păstra acidul stomacului în stomac și în afara esofagului.

Un motiv de arsură cardiacă sau de reflux acid este dat de faptul că mușchiul sfincterului se deschide. Prin urmare, consumul de orice lucru care încurajează mușchiul sfincterului să se relaxeze trebuie evitat dacă aveți arsuri cardiace.

Unele cercetări sugerează că menta poate fi utilă pentru problemele cu tractul inferior.

De exemplu, un studiu din 2014 (6) a concluzionat că uleiul de mentă este un tratament sigur și eficient pe termen scurt pentru sindromul intestinului iritabil (SII).

Sunt necesare mai multe studii pentru tratamentul pe termen lung cu mentă pentru SII. În acest studiu, uleiul de mentă a fost descoperit, de asemenea, că atenuează durerile abdominale. Cu toate acestea, un efect secundar cu uleiul de mentă de la unii participanți a fost arsurile inimii.

Dacă aveți SII sau alte probleme digestive, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua ulei de mentă sau înainte de a crește aportul de mentă.

Cum să adaugi mai multă mentă în alimentația ta

Deoarece menta se poate asorta bine cu mâncăruri dulci și savuroase, poate fi folosită în mai multe moduri diferite.

Pentru a menține textura și aroma delicată a frunzelor de mentă, adăugați mentă proaspătă la sfârșitul gătitului sau în alimente crude.

Folosind un cuțit neascuțit sau tăind prea mult frunzele poate scurge aroma în tocul de tăiat, în loc să o păstreze în frunze.

 Menta poate fi adăugată cu ușurință în salate de fructe proaspete, deserturi cu fructe, sosuri de fructe sau smoothie-uri. Frunzele proaspete de mentă pot fi adăugate în apă caldă sau rece.

 Concluzie: sănătatea beneficiază din consumul de frunze de mentă

 Consumul frunzelor de mentă poate oferi o sursă de antioxidanți și cantități mici de vitamine și minerale. Consumul frunzelor de mentă este în general considerat sigur.

Ca și în cazul altor plante, spălați frunzele înainte de a le consuma, pentru a elimina, dacă există, reziduurile de pesticide.

Dacă aveți arsuri cardiace, poate doriți să evitați consumul de frunze de mentă sau alte produse de mentă, deoarece menta poate încuraja relaxarea mușchiului sfincterului dintre esofag și stomac la unele persoane.

 Unele cercetări au arătat că uleiul de mentă poate fi util pentru tratamentul pe termen scurt al SII, dar este nevoie de mai multe cercetări pentru efecte pe termen lung.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *