Hamburger alături de o porție de cartofi prăjiți
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Hamburgerii sunt de evitat pentru pierderea în greutate?

Conform unor studii, oamenii mănâncă aproximativ 270 de kilograme de carne pe an. Americanii au al doilea cel mai mare aport de carne pe persoană pe an din lume, Iar cei din Luxemburg sunt pe primul loc. Hamburgerii și alte alimente din carne sunt notorii pentru faptul că sunt bogate în calorii și grăsimi. Asta înseamnă că ar trebui să renunți la hamburgeri atunci când vrei să slăbești?

Aceștia pot varia foarte mult în ceea ce privește conținutul de calorii și valoarile nutritivă. Un hamburger disponibil la un restaurant poate avea cu ușurință peste 1.000 de calorii. 

Cu toate acestea, dacă îți faci un hamburger cu carne slabă, acesta poate fi o masă decentă, favorabilă pierderii în greutate. Și mai bine, asortează-l cu o porție abundentă de legume pentru o masă bogată în proteine ​​și fibre.

Un posibil beneficiu pentru hamburgeri și pierderea în greutate este cantitatea mare de proteine ​​pe care le veți obține din masă. S-a dovedit că alimentele bogate în proteine ​​au un efect ridicat de sațietate, ceea ce duce la un aport alimentar redus mai târziu în timpul zilei.

Ce fel de carne este folosită?

Dacă esți în căutarea unei alternative sănătoase pentru un burger în timp ce ețti la dietă, alege o carne cât mai slabă.

Dacă conțne mai multă grăsime, găteștel astfel încât grăsimea să se scurgă de carne. Carnea slabă are avantajul că este bogată în proteine și te va face să te simți mulțumit de masă, dar nu are calorii în plus.

Un articol din 2010 (1) a concluzionat, de asemenea, că atunci când carnea este hrănită cu iarbă are o cantitate mai mare de Omega 3, vitamina A, E și antioxidanți în comparație cu carnea alimentată cu cereale. Animalele hrănită cu iarbă tind, în general, să fie și mai slabe.

Rețineți că gustul cărnii alimentate doar cu iarbă poate fi diferit în comparație cu carnea hrănită cu cereale.

Carnea de vită este cea mai des flosită pentru burgeri, dar alte cărnuri pot fi la fel de sănătoase precum bizonul, mielul, curcanul sau puiul.

Un articol CNN din 2008 (2) sugerează că burgerii pot face parte dintr-un plan de scădere în greutate dacă eviți hamburgerii cu carne primă. Carnea primă are un conținut mai mare de grăsimi, iar varianta măcinată este de obicei mai slabă.

Cât de mare ar trebui să fie o porție?

Când te duci la restaurant, burgerii au în general 170 g – 220 dar cantitatea recomandata este de 85 g.

Dacă ești în oraș și vrei un hamburger, ar fi mult mai benefic sa îl împarți cu altcineva. De asemenea, este important să te oprești din mâncat atunci când te simți plin – nu încerca să golești farfuria! Mănâncă-l încet. Astfel, îi vei oferi corpului timp pentru a trimite mesajul creierului tău când stomacul este plin.

Un beneficiu al consumării unui burger este faptul că obții o sursă de proteine de calitate care poate stimula sinteza proteinelor. Cu toate acestea, trebuie să fim precauți. Un studiu din 2009 (3) a comparat efectul cărnii de vită cu 10% grăsime asupra mușchilor și încercărilor de a face muschi la participanții vârstnici și tineri.

Cercetătorii au oferit participanților o porție de vită cu 113 de grame (220 de calorii, 30 de grame de proteine) sau de 340 de grame (660 de calorii, 90 de grame de proteine).

Cercetătorii au luat probe de sânge și mușchi de la participanți la 5 ore după masă. Aceștia au descoperit atât că grupurile tinere cât și vârstnicii au avut o sinteză a proteinelor musculare crescută după ce au mâncat.

Cu toate acestea, nu a existat niciun beneficiu suplimentar dupa consumul cărnii cu 90 de grame de proteine în comparație cu cea de 30 de grame.

Acest studiu sugerează că o bucată uriașă de carne nu oferă beneficii suplimentare pentru majoritatea oamenilor, comparativ cu consumul unei porții mai mici (30 de grame de proteine).

Ce mai conține hamburgerul?

Condimentele, toppingurile și chiftele pe care le folosețti pot influența foarte mult conținutul caloric al mesei. Sari peste topping-uri cremoase precum maioneza, smântâna sau sosul de brânză. În schimb, folosește multe legume și puțin ketchup sau muștar, dacă simți nevoia.

Poți utiliza, de asemenea, puțin guacamole pentru a consuma unele grăsimi și vitamine sănătoase pentru inimă.

Pâinea folosită pentru hamburgeri poate fi bogată în carbohidrați. Dacă ți se servește un burger cu o chiflă mare, manâncă doar jumătate sau renunță complet la ea. Încearcă să folosești o chiflă din cereale integrale când poți, sau chiar deloc. Mănâncă burgerul simplu și cu alte legume sau cereale integrale, cum ar fi orezul brun.

Informează-te in legătura cu nutritia unui burger

Dacă vrei să mănânci un burger în oraș, informează-te in legătura cu nutritia acestuia din meniu înainte de a merge, dacă este disponibil online. Acest lucru durează doar câteva minute iar informațiile nutriționale te-ar putea ajuta să faci cea mai bună alegere pentru tine.

Uneori, opțiunile care par a fi mai sănătoase, precum un burger de curcan, pot fi de fapt mai bogate în calorii sau grăsimi decât un burger de vită.

Încercă un burger cu legume

Dacă ești în căutarea unei alternative fără carne pentru un burger, nu-ți fie teamă să încerci un burger cu legume. Un burger veggie nu trebuie să aibe gust de carton! Există multe modalități prin care poți face cu ușurință un burger de legume care conține și mai multe proteine și fibre.

Burgerii vegetali pot include: diverse leguminoase, nuci, semințe, cereale integrale și chiar și sfeclă.

Concluzie

Deși nu este imposibil să mănânci hamburgeri și să slăbești în continuare, trebuie să fii atent cu privire la alegerile tale. Alegeți opțiuni slabe pentru carne și limitează-ți topping-urile la condimentele și multe legume în locul sosurilor. 

De asemenea, fii atent la dimensiunea chiflelor. Mănâncă doar jumătate din acesta sau renunță la ea complet, mai ales dacă este o chiflă albă.

Nu-ți fie frică să experimentezi cu carne mai slabă, cum ar fi carnea hrănită cu iarbă, pui, fructe de mare sau mai multe cărnuri amestecate.

Dacă mănânci la restaurant, hamburgeri pot avea un conținut ridicat de calorii din cauza tipului de carne utilizat și a dimensiunilor acestora. Caută meniul pe internet înainte de a ieși din casă, dacă este posibil, și împarte burgerul ales cu altă persoană.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *