Cană cu apă fierbinte cu lămâie

Există beneficii ale băutului de apă fierbinte cu lămâie dimineața?

Apa fierbinte cu lămâie este un obicei sănătos și popular. Există multe afirmații despre sănătate care spun că consumul de apă caldă cu lămâie, în special dimineața, poate oferi multe beneficii, inclusiv: detoxifiere, sănătate imunitară, sănătate a pielii, sănătate digestivă, etc.

Cu toate acestea, există doar afirmații nejustificate sau există dovezi pentru acestea beneficii?

Sănătatea sistemului imunitar

Lămâile sunt bogate în vitamina C și alți antioxidanți care ar putea ajuta la stimularea sănătății imunitare. Vitamina C poate ajuta la protejarea celulelor corpului de deteriorarea radicalilor liberi și poate ajuta la reducerea inflamației.

Vitamina C este, de asemenea, necesară pentru formarea colagenului, care se găsește în țesutul conjunctiv din întreg corpul.

S-a demonstrat în că o fitochimicală din lămâi și limete, numită limonină, că luptă împotriva celulelor canceroase și poate inhiba proliferarea celulelor canceroase.

Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări pentru a determina modul în care funcționează limonina în corpul uman și ce cantități sunt absorbite.

Apa cu lămâie poate furniza vitamina C și alte fitochimice benefice pentru funcția imunitară. Cu toate acestea, consumul de lămâi sau alte fructe și legume poate oferi și vitamina C și fitochimice.

Potasiu

Potasiul este un nutrient pe care probabil unii americani nu-l consumă suficient în fiecare zi. O alimentație tipic occidentală, bogată în alimente procesate, este bogată în sodiu și săracă în potasiu.

Potasiul este un electrolit utilizat în echilibrarea fluidelor, contracția musculară și semnalizarea nervilor în organism.

Consumul cantității corecte de potasiu pe zi poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și poate scădea riscul unui accident vascular cerebral. Unele cercetări indică, de asemenea, că un aport adecvat de potasiu ar putea scădea riscul de osteoporoză în cazul anumitor populații.

Lămâile, ca și alte fructe și legume, sunt o sursă de potasiu. Prin urmare, consumul de apă caldă cu lămâie dimineața poate furniza potasiu. Cu toate acestea,este nevoie doar de o alimentație bogată în multe fructe și legume pentru a furniza potasiu.

Sănătatea digestivă

Unii susținători ai consumului de apă caldă cu lămâie sugerează că un beneficiu este îmbunătățirea sănătății digestive. Această afirmație poate fi adevărată, dar nu există studii de cercetare care să confirme acest lucru.

De fapt, unii profesioniști din domeniul sănătății sugerează că consumul de apă cu lămâie ar putea fi dăunător în anumite cazuri pentru sănătatea digestivă.

Acidul citric găsit în mod natural în lămâi ar putea contribui la durerile de stomac la unii oameni atunci când o beau pe stomacul gol dimineața. Unii susțin că acidul din lămâi poate ajuta la echilibrarea acidului stomacal, dar nu există cercetări care să confirme această afirmație.

Unii oameni susțin că se simt mai bine după ce beau apă fierbinte cu lămâie și le îmbunătățește digestia. Dacă acesta este cazul, este bine fie că e efectul placebo, fie că dă rezultate pe bune.

Cu toate acestea, îmbunătățirea digestiei prin apa fierbinte cu lămâie ar putea să nu fie cea mai bună variantă pentru toți.

Aportul adecvat de lichide ar putea ajuta la prevenirea și tratarea constipației, care poate fi un alt motiv pentru care oamenii asociază apa cu lămâie cu sănătatea digestivă. Dacă consumul de apă cu lămâie crește aportul de lichide, acest lucru ar putea ajuta la ameliorarea constipației.

Hidratarea

A bea apă caldă cu lămâie dimineața pe stomacul gol poate fi o modalitate sănătoasă de a începe ziua, deoarece îți hidratezi corpul. Apa cu lămâie pe parcursul zilei poate fi, de asemenea, sursă de aromă și varietate față de apa simplă și poate crește aportul de apă.

Dacă înlocuiești apa cu lămâie cu alte băuturi care sunt pline de zahăr, cofeină sau conservanți, acest lucru poate îmbunătăți, de asemenea, starea de hidratare a organismului.

Alte posibile avantaje

Toate fructele și legumele au în ele fitochimice pe care cercetătorii continuă să le cerceteze împreună cu efectele acestora asupra organismului. Prin urmare, în timp ce cercetătorii descoperă ai multe despre beneficiile asupra sănătății ale lămâilor, se dă mai multă atenție consumul de apă cu lămâie.

Cu toate acestea, nu există prea multe cercetări substanțiale care sugerează că a bea apă cu lămâie este mai bine decât a bea altă apă cu alte fructe stoarse în ea. Unele site-uri web susțin că apa cu lămâie detoxifică organismul, dar această afirmație este foarte generală și nu este justificată.

S-a arătat că un compus din fructe citrice, în special cojile, activează enzimele din ficat utilizate în procesul de detoxifiere. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă neapărat că consumul de apă cu lămâie te poate ajuta să te „detoxifici”.

Deoarece vitamina C crește absorbția fierului din alimentele vegetale, consumul de apă cu lămâie, în timp ce mănânci o masă cu alimente vegetale, poate crește absorbția fierului. Alte surse de vitamina C includ ardeii, portocalele, verdețurile și fructele de pădure.

Concluzie

Consumul de apă caldă cu lămâie dimineața poate fi un mod răcoritor de a-ți începe ziua. Îți poate oferi hidratare, vitamina C, alți antioxidanți și potasiu.

Cu toate acestea, afirmațiile potrivit cărora consumul de apă caldă cu lămâie dimineața poate îmbunătăți digestia sau poate ajuta la detoxifiere nu se bazează pe suficiente cercetări științifice.

Apa potabilă aromată prin fructe proaspete sau ierburi poate deveni un obicei plăcut față de consumul de apă simplă și te poate ajuta să elimini din calorii dacă o consumi în loc de băuturi cu calorii mai mari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *