Supă de oase cu legume

Este supa de oase un superaliment?

Supa de oase a fost folosită de secole ca o băutură reconfortantă și hrănitoare. Supa de oase a fost adesea servită în hanurile franceze ca un fel de mâncare oferită călătorilor. Supa de oase a devenit recent unul dintre cele mai noi tipuri de superaliment, care câștigă din ce în ce mai multă popularitate.

În acest context, este supa de oase doar un alt element prezent în trendurile alimentare sau chiar există validitate științifică în revendicările sale nutriționale?

Cum se face supa de oase?

Supa de oase este obținută din prăjirea oaselor, urmată de fierberea lor timp de aproximativ 24-48 de ore. Acest proces eliberează nutrienții din os, în zeamă. Prepararea supei de oase necesită timp și acces la oasele animalelor, pe care majoritatea gospodăriilor nu le folosesc mult în gătitul de zi cu zi.

Așadar, de ce să nu cumpărați pur și simplu zeama de la magazin? Supa de oase care este făcută în casă sau preparat în loturi mici are o compoziție de nutrienți diferită de bulionul deja ambalat, pe care îl cumpărați de la magazin. Supa ambalată este procesată, deci are adaos de sodiu și posibil anumiți conservanți.

Nutrienții din supa de oase

Când oasele sunt prăjite și fierte, măduva osoasă este eliberată. Măduva osoasă este foarte densă în nutrienți și conține multe vitamine și minerale diferite. Când oasele sunt fierte în apă, substanțele nutritive din măduva oaselor sunt eliberate în lichidul pe care îl beți ulterior.

Supa de oase este, de asemenea, o sursă bogată pentru elementele de bază pentru construcția de proteine, și anume aminoacizii. Acești aminoacizi pot fi folosiți în organism oriunde este nevoie: construcția de mușchi, producția de hormoni, neurotransmițători sau reglarea nivelului de lichide.

Oasele sunt formate din colagen și gelatină, care se descompun în timpul procesului de preparare a bulionului de oase. Gelatina poate ajuta la întărirea unghiilor, a părului și unele cercetări arată că poate ajuta cu ameliorarea durerii asociate cu artrita.

Cu toate acestea, rețineți că doar consumând bulion de oase timp de o săptămână nu veți scăpa de riduri și nu veți vindeca artrita.

Supa de oase este o sursă de gelatină, dar cantitatea pe care o obțineți poate varia. Sunt necesare mai multe cercetări cu privire la cantitatea de gelatină care poate asigura anumite beneficii pentru sănătate și, de asemenea, cu privire la cât de multă gelatină este mai exact în supa de oase.

Susținerea și promovarea imunității

Supa de pui a fost folosită de secole ca un remediu pentru multe boli, inclusiv pentru banala răceală cu care toți ne confruntăm. Există de fapt unele cercetări științifice, care sugerează că supa de pui poate stimula sănătatea imunitară prin scăderea inflamației și poate afecta modul în care globulele albe din sânge răspund la infecțiile din organism.

Același efect ar putea fi observat și în cazul supei de oase, deși sunt necesare mai multe cercetări, pentru a vedea dacă există un beneficiu de stimulare a imunității furnizat de toate tipurile de supe de oase.

De asemenea, oamenii de știință nu știu cu exactitate ce nutrienți din supa de pui se poate face „vinovată” de stimularea protecției imunitare. Experții din domeniul sănătății afirmă că trebuie să fiți prudenți cu consumul de supă de oase deoarece nici un tip de supă nu este menit să fie un remediu pentru orice tip de boală.

De ce este atât de populară supa de oase?

Unul dintre motivele pentru care supa de oase a devenit atât de populară în ultima vreme, este dat de cererea din ce în ce mai mare pentru produse gătite în casă și nu ambalate, și procesate.

Dieta paleo, care se bazează pe consumul de carne provenită de la animale hrănite cu iarbă, legume, unele fructe, nuci și uleiuri sănătoase a crescut în popularitate în ultimii ani. Supa de oase se încadrează în dieta paleo, astfel încât, deoarece mai multe persoane au auzit de dieta paleo, mai multe persoane sunt interesate de supa de oase.

Este un superaliment sau un moft?

Supa de oase a fost folosit de secole, iar multe culturi folosesc supa de oase cu mult înainte să ajungă atât de populară în culturile occidentale. Supa de oase este foarte bogată în nutrienți și are un conținut redus de energie, deci este considerată dens în nutrienți. Pornind de la acest fapt, supa de oase poate fi considerată un superaliment, deși nu există o definiție științifică reală pentru termenul de superaliment.

Oamenii prezintă un interes din ce în ce mai mare pentru a știi de unde provine mâncarea pe care o consumă și ce conține. În general, consumatorii încep să manifeste predominant dorința de a consuma produse alimentare naturale și neprocesate, în locul celor preambalate.

Supa de oase este un produs de casă, care poate fi dens în nutrienți și care se încadrează în multe dintre tendințele populare recente de alimentație.

Încercați să evitați pe cât posibil supa de oase produsă în masă, deoarece aceasta este procesată, iar, în consecință, calitatea ei nutrițională poate fi compromisă. Dacă comandați bulion supă de oase, întrebați cum este făcută și de unde provin oasele.

Concluzie

Supa de oase a fost folosită de secole, fiind populară în cadrul multor culturi din întreaga lume. Supa de oase este bogată în multe vitamine, minerale și aminoacizi proveniți din măduva osoasă și colagen.

Gelatina din oase poate oferi, de asemenea, unele beneficii suplimentare pentru sănătate pielii, părului și a unghiilor, dar nu este clar cât de multă gelatină este necesară pentru obținerea acestor beneficii pentru sănătate.

Căutați supa de oase care este făcută în loturi mici și care nu este procesată. Supa de pui s-a dovedit că are unele beneficii de stimulare a imunității, iar alte supe de oase pot avea un efect similar, dar sunt necesare mai multe cercetări în acest sens.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *