Plantă de aloe vera fotografiată de sus

Este sănătos sucul de aloe vera?

Aloe Vera a fost folosită, în scopuri medicinale, de mulți ani și pe mai multe continente. În prezent, produsele pe bază de Aloe Vera sunt utilizate sub formă de gel, creme topice sau chiar în sucuri. Unii consideră că sucul de Aloe Vera este benefic pentru sănătate, dar există și atenționări privind toxicitatea, în cazul ingerării de Aloe Vera.

Aloe Vera a fost utilizată ca tratament pentru multe afecțiuni, inclusiv pentru probleme digestive, respiratorii, diabet și inflamații. Iată mai multe informații detaliate privind sucul de Aloe Vera și răspunsul la întrebarea dacă acesta este benefic sau nu.

Sănătate digestivă

Aloe Vera are un efect laxativ, care poate fi benefic pentru ameliorarea constipației. Compușii fenolici din aloe sunt cei care dau acest efect laxativ. Unele țări folosesc, de asemenea, suc de Aloe Vera pentru tratamentul ulcerelor sau sindromului intestinului iritabil.

Unele cercetări indică faptul că administrarea, pe cale orală, a gelului de Aloe Vera, poate ajuta în cazul colitei ulcerative. Aloe Vera poate ajuta la constipație deoarece ingredientul principal este latexul de Aloe. De fapt, latexul din planta de Aloe Vera poate fi considerat nesigur pentru ingerare. Latexul de aloe a fost un ingredient obișnuit pentru laxative, dar în 2002 FDA a dispus eliminarea tuturor laxativelor cu latex de aloe.

Gelul de aloe este relativ sigur, în produsele care sunt folosite pentru consum dar, potrivit National Institute of Health, latexul de aloe este considerat nesigur, în special în doze mari. În cazul unui supliment digestiv, asigură-te că produsul este pe bază de gel sau suc de Aloe Vera, nu pe latex de Aloe.

Antioxidant și antibacterian

Unele studii științifice sugerează că Aloe Vera are un conținut ridicat de antioxidanți și are proprietăți antibacteriene și antifungice. Conținutul de antioxidanți din produsele Aloe Vera poate fi unul dintre motivele pentru care acesta este comercializat ca antiinflamator. De exemplu, unele cercetări sugerează că persoanele care urmează un tratament cu radioterapie pentru cancer pot reduce riscul de inflamație a gurii, dacă se clătesc cu o soluție de Aloe Vera.

Diabet

Uneori, sucul de Aloe Vera este comercializat pentru a ajuta la reglarea zahărului din sânge și pentru a reduce riscul de apariție a diabetului. Potrivit National Institute of Health, există informații contradictorii privind beneficiile oferite de Aloe Vera, în cadrul cercetărilor științifice referitoare la reglarea zahărului din sânge, la persoanele cu diabet zaharat.

În cazul în care o persoană urmează un tratament pentru diabet, Aloe Vera poate interacționa cu respectivele medicamente. Dacă urmezi vreun tratament, discută cu un medic, înainte de a bea suc de Aloe Vera.

Probleme respiratorii

În India, Pakistan, America de Sud, America Centrală, Africa, Caraibe și Pacificul de Sud, sucul de Aloe Vera este folosit frecvent pentru tratarea tusei, durerilor în gât sau pentru ameliorarea astmului. Cu toate acestea, National Institute of Health nu confirmă că sucul de Aloe Vera poate ajuta în astfel de afecțiuni.

Latexul de aloe este folosit în unele medicamente care tratează astmul sau alte probleme respiratorii; este bine să folosești cu precauție astfel de produse.

Sănătatea inimii

Unele cercetări sugerează că Aloe Vera, administrat pe cale orală, poate ajuta la scăderea colesterolului din sânge și a trigliceridelor, la persoanele care au un nivel ridicat al colesterolului. Cu toate acestea, potrivit National Institute of Health, nu există suficiente dovezi care să susțină aceste tratamente. Sunt necesare mai multe cercetări, în acest sens.

Alte efecte nocive ale latexului Aloe

Unele cercetări efectuate asupra animalelor au indicat că un nivel ridicat de latex de Aloe poate crește riscul de cancer și poate provoca leziuni ale rinichilor. Trebuie să fii circumspect atunci când citești că produsele pe bază de Aloe pot ajuta la combaterea cancerului. Potrivit American Cancer Society, dovezile științifice nu susțin utilizarea produselor Aloe Vera pentru tratarea cancerului.

American Cancer Society și National Institute of Health recomandă femeilor însărcinate sau care alăptează să nu consume produse pe bază de Aloe Vera. Produsele din Aloe Vera sunt nu sunt recomandate nici copiilor.

Sucul de Aloe Vera are efecte benefice?

Consiliul Internațional pentru Știința Aloe (IASC) are parametri stabiliți pentru testarea calității și siguranței sucurilor de Aloe Vera. Produsele din aloe nu ar trebui să conțină mai mult de 10 părți pe milion din compuși nocivi proveniți din latex. Caută sigiliul de certificare IASC pentru produsele Aloe, pentru a te asigura că au fost puse în aplicare proceduri de siguranță, în cadrul procesului de fabricație.

Sucul din gel de Aloe Vera este, de obicei, sigur, dar persoanele care se află sub medicație, femeile însărcinate sau cele care alăptează sau cei cu boli cronice nu au voie să consume Aloe Vera, fiind obligatoriu un consult al unui medic specialist, înainte de administrare.

Concluzie

Sucul de Aloe Vera este folosit, de secole, ca tratament obișnuit pentru multe afecțiuni. Deși utilizarea gelului cu Aloe Vera pentru probleme ale pielii este relativ sigură, ingestia de produse pe bază de Aloe Vera ar trebui monitorizată mai atent. Evită orice produs pe bază de latex de aloe și caută sigiliul de certificare IASC pe sucurile din Aloe Vera, pentru a te asigura că nu există un exces de compuși nocivi.

Aloe Vera nu a fost confirmată drept tratament pentru cancer de către American Cancer Society, fiind necesare mult mai multe studii pentru clarificarea acestor aspecte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *