Femeie frământă aluat folosind făină albă

Este făina albă neprielnică pentru sănătate?

Făina îmbogățită, mai bine cunoscută sub numele de făină albă, este folosită în o mulțime de gospodării din jurul lumii. Mulți oameni preferă gustul și textura produselor din făină albă: pâine albă, fursecuri, gogoși, multe cereale ambalate și alte gustări. Aceasta nu conține o mulțime de nutrienți naturali, dar este îmbogățită cu vitamine și minerale care au fost pierdute în timpul procesului de măcinare.

Din toate produsele din cerelae, ne este recomandat de către USDA ca o jumătate să fie din cerelae integrale. Făina îmbogățită nu este considerată ca fiind integrală. Asadar, aportul ar trebui astfel limitat.

Iată câteva motive pentru care făina albă poate să nu fie cea mai bună alegere.

Ce este făina îmbogățită / albă?

Cerealele sunt compuse din trei părți: stratul de germeni, endosperm și tărâțe. Alimentele făcute cu făină albă folosesc doar partea endospermă cu amidon a unui bob. Celelalte două sunt îndepărtate în timpul procesului de preparare a făinii.

Acestea conțin toate vitaminele, mineralele și fibrele unei plante de cereale. Prin urmare, prin eliminarea acestor secțiuni pierdeți mulți nutrienți valoroși.

Ce lipsește?

Stratul de germeni al unui bob conține fibre, vitamina E, vitamine din grupa B, fitochimicale, și uleiuri. Germenul se va transforma în sămânța din care se va forma o nouă plantă. Stratul de tărâțe conține cea mai mare parte a fibrelor din cereale și conține, de asemenea, vitamine B și antioxidanți.

Fibrele din stratul de tărâțe sunt considerate fibre insolubile. Acestea sunt importante pentru menținerea sănătății tractului digestiv, iar cantități adecvate de fibre insolubile pot contribui la scăderea riscului de formare a polipilor de colon.

Stratul de endosperm este păstrat intact în timpul procesării, dar acesta nu conține foarte mulți nutrienți. Unii sunt adăugați înapoi dar nu în totalitate. Vor lipsi fibrele, împreună cu majoritatea fitochimicalelor care se găseau în mod natural în stratul de germeni și tărâțe.

Ce se adăugă?

Prin termenul de făină ‘îmbogățită’ înțelegem că se adaugă ceva care a fost eliminat anterior. Spre exemplu, în alimentele îmbogățite se adaugă substanțe sau nutrienți care nu se regăsesc în mod normal în acestea, cum ar fi vitamina D în sucul de portocale. Cu toate acestea, este necesară adăugarea unul anumit nivel de vitamine și fier pentru ca făina să fie considerată îmbogățită.

Un kilogram de făină albă trebuie să conțină 2,9 mg tiamină, 1,8 mg riboflavină, 24 miligrame de niacină, 0,7 mg acid folic și 20 mg fier. Uneori, aceasta are și calciu adăugat.

Este nerecomandată?

34g de făină oferă aproximativ 110 calorii, 24 de grame de carbohidrați, 1 gram de fibre, 3 grame de proteine ​​și este o sursă de vitamine B și fier. Caloriile din făina îmbogățită sunt în principal carbohidrați care sunt digerați și absorbiți rapid.

Pâinea albă are un indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă că ne crește glicemia rapid. Dacă făina ar avea stratul de germeni și tărâțe, ar exista un conținut mai ridicat de fibre, astfel încât carbohidrații nu ar fi absorbiți la fel de repede.

Cerealele integrale oferă mai multe fibre și o glucoză mai lentă din digestie, ceea ce înseamnă că glicemia nu va crește și nu se va prăbuși rapid. Ciclul constant de creștere și scîdere al zahărului din sânge se poate întâmpla din consumul de alimente bogate în zahăr sau carbohidrați rafinați, cum ar fi făina albă.

Te poți răsfăța din când în când cu o gustare din făină albă.Totuși, aceasta nu ar trebui să constituie cea mai mare parte a aportului de cereale sau a caloriilor totale.

Alternative

În loc să folosești făină albă, folosește făina integrală. Alege pâine din cereale integrale sau paste care au cerealele integrale listate ca prim ingredient.

Dacă vrei să coci ceva, încearcă să înlocuiești jumătate din cantitatea de făină albă cu făină din cereale integrale. Ține minte că uneori textura și consistența pot fi afectate negativ în acest caz. Încercă făina de cereale integrale netradiționale, cum ar fi hrișca, făina de migdale sau făina de ovăz pentru aportul diversificat de cereale integrale.

Dacă cineva are intoleranță sau sensibilitate la gluten, consumul de făină albă va avea un impact negativ asupra sănătății sale. Simptomele de intoleranță la gluten pot varia, dar acestea includ în mod frecvent stres gastro-intestinal, cefalee sau oboseală după masă.

Concluzie

Făina îmbogățită se face atunci când tărâțele și stratul de germeni sunt separate de endosperm. Endospermul alb, amidon, este folosit în procesul creeri făinei albe. Acesta este lipsit de substanțe nutritive, astfel încât o parte din procesare adaugă substanțe nutritive care au fost îndepărtate anterior, precum vitaminele B și fierul.

Deși acesta este un beneficiu mulți alți nutrienți nu sunt readăugați, cum ar fi fibrele și fitochimicalele. Făina îmbogățită este compusă în principal din carbohidrați care se descompun destul de repede și pot crește nivelul zahărului din sânge și al insulinei.

Făina albă poate face parte dintr-o dietă sănătoasă dacă este utilizată cu moderare. În loc să te bazați pe aceasta, încercă să o înlocuiești cu făina din cereale integrale. Caută ingrediente din cereale integrale verificând etichetele acestora.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *