Persoana ăși prepară un bol cu cereale înainte de culcare

Este dăunător consumul de cereale înainte de culcare?

Consumul alimentar înainte de culcare poate părea ceva contraindicat, în special când vine vorba de pierderea în greutate. Cu toate acestea, doar pentru că mâncați ceva înainte de culcare, nu înseamnă că se va transforma automat în depuneri de grăsime. Există mulți factori care sunt implicați în ceea ce se întâmplă cu mâncarea consumată chiar înainte de ora de culcare. Unul dintre cei mai importanți factori constă în consumul alimentar din restul zilei.

Cerealele pot fi o gustare rapidă și ușoară, care poate părea reconfortantă în orice moment al zilei. Cu toate acestea, nu toate cerealele au proprietăți identice, astfel încât tipurile de cereale și lapte consumate, vor avea un impact real asupra modului în care corpul le va gestiona. Cantitatea de cereale este, de asemenea, o considerație importantă. Porția de servire trebuie să fie de dimensiunea unei gustări, în nici un caz nu este indicat să consumați un bol plin.

Care este conținutul de zahăr?

Consumul de carbohidrați complecși care au fibre, poate încetini absorbția zahărului în fluxul sanguin. Menținerea constantă a nivelului de zahăr din sânge, este importantă pentru riscul de diabet, având un impact și asupra calității somnului.

Consumul alimentelor cu conținut ridicat de zahăr ar putea crește șansele ca alimentele să fie depozitate în celulele grase.

Dacă doriți să mâncați cereale înainte de culcare, optați pentru cereale mai bogate în fibre, cu cel puțin 3 grame pe porție și cu conținut scăzut de zahăr. Alegeți o sursă de lapte care are proteine, cum ar fi laptele de soia.

Fiți atenți și la conținutul de zahăr din lapte. Unele tipuri de lapte vegetal pot conține o mulțime de carbohidrați simpli.

Care este conținutul de fibre?

La fel ca și în cazul conținutului de zahăr, cantitatea de fibre este importantă. Cerealele cu conținut mai mare de fibre se pot traduce într-un proces de digestie mai lent și un nivel constant de zahăr în sânge.

Optați pentru cereale care sunt produse din cereale integrale, pentru o sursă naturală de vitamine, minerale și fibre (cel puțin 3 grame de fibre ar fi ideal).

Ce ați mâncat în restul zilei?

Poate cea mai importantă întrebare atunci când evaluați dacă ar trebui sau nu să mâncați cereale înainte de culcare este legată de ce ați mâncat în restul zilei. Ceea ce mâncați chiar înainte de culcare s-ar putea să nu aibă un impact așa mare asupra greutății corporale, însă ceea ce mâncați pe parcursul zilei este important.

Organismul uman folosește constant energie pentru a îndeplini diferite funcții importante. Așadar, ceea ce consumați pe parcursul întregii zile influențează dacă organismul stochează energie sau o folosește drept combustibil, nu doar ceea ce consumați chiar înainte de culcare.

Dacă ați consumat deja cantitatea maxim admisă de zahăr într-o zi, evitați să consumați cereale cu adaos de zahăr înainte de culcare. Pe de altă parte, și dacă ați mâncat sănătos în ziua respectivă, ce rost are să anulați eforturile prin consumul unei gustări încărcate cu zahăr?

Vă este foame?

De ce vreți să mâncați o gustare înainte de culcare? Dacă vă este foame, are sens, mai ales că eliminarea senzației de foame vă poate ajuta de fapt să dormiți mai bine. Dacă nu vă este foame, ci doar vreți să mâncați ceva de poftă, este posibil să nu fie nevoie de fapt să mâncați, caz în care aveți de-a face doar cu un apetit mental.

Dacă aveți un obicei constant de a mânca ceva înainte de culcare, încercați să mâncați mai mult ziua, astfel încât să nu vă fie foame noaptea.

Dacă efectuați antrenamente fizice seara, puteți consuma alimente cu carbohidrați și proteine, pentru a vă alimenta mușchii. În acest caz, consumul unei porții de cereale cu lapte ar putea fi benefic pentru organism.

Obișnuiți să serviți micul dejun?

Dacă vă treziți dimineața fără poftă de mâncare pentru că ați mâncat prea mult cu o seară înainte, încercați să inversați situația. Consumul alimentar efectuat predominant pe timpul zilei și mai puțin târziu în noapte, poate fi de ajutor în procesul de pierdere în greutate, în special dacă obișnuiți să serviți gustări noaptea.

Consumul majorității de calorii seara și noaptea este asociat cu un indice de masă corporală mai mare, conform unui studiu din 2007. Dacă consumul unei gustări cu cereale vă va determina să continuați cu consumul alimentar noaptea târziu, mai bine evitați să o faceți.

Concluzie

Consumul cerealelor înainte de culcare poate fi indicat sau contraindicat. Tipurile de cereale și lapte pe care le utilizați sunt aspecte importante.

Dacă mâncați cereale înainte de culcare, asigurați-vă că au un nivel scăzut de zahăr și un conținut ridicat de fibre. Dimensiunea de servire poate fi o problemă, fiind ușor să exagerați cu cerealele. Măsurați-vă porțiile de servire pentru a evita consumul excesiv.

Luați în considerare și ceea ce ați mâncat în restul zilei. Dacă ați exagerat poate deja cu cantitatea de zahăr în ziua respectivă, este recomandat să evitați consumul de cereale cu adaos de zahăr înainte de culcare.

Dacă ați mâncat numai alimente sănătoase întreaga zi, nu vă anulați eforturile și alegeți o opțiune sănătoasă pentru o gustare cu cereale.

Dacă ați efectuat un antrenament fizic intens și vă este foame, consumul de carbohidrați complecși și proteine, poate ajuta la reconstrucția mușchilor.

Cu toate acestea, dacă nu ați efectuat prea multă mișcare fizică, cel mai probabil nu aveți nevoie de niște energie suplimentară înainte de culcare.

Dacă consumul unei gustări de cereale va duce la un consum alimentar mai ridicat seara și noaptea, este recomandat să încercați să evitați gustarea. Consumul majorității caloriilor dintr-o zi seara și noaptea, nu reprezintă o alegere înțeleaptă din prisma kilogramelor nedorite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *