Fruct apetisant de kiwi privit în secțiune

Este consumul de kiwi bun pentru slăbit?

Consumul unei diete bogate în fructe și legume este asociat cu scăderea riscului de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer și boli de inimă, precum și cu scăderea tensiunii arteriale, având o influență pozitivă asupra nivelului de zahăr din sânge. Însă, nici un fruct sau legumă nu poate furniza toți nutrienții necesari organismului.

De aceea, pentru a obține toții antioxidanții, mineralele și vitaminele necesare, trebuie să consumați o varietate de fructe și legume.

Fructele de kiwi se pot încadra cu siguranță într-o dietă sănătoasă, care să promoveze pierderea în greutate.

Ca și alte fructe, kiwi-ul are un conținut scăzut de calorii, în timp ce este și o sursă de fibre.

Kiwi-ul poate fi o gustare bogată în nutrienți sau pot fi o parte a unei mese. Kiwi este, de asemenea, o sursă de numeroase substanțe nutritive benefice.

De fapt, cercetările din domeniul sănătății sugerează faptul că consumul zilnic de kiwi ar putea fi rețeta ideală pentru menținerea stării generale de sănătate.

Indiferent dacă vorbim de kiwi verde sau auriu, beneficiile pentru sănătate ale consumului de kiwi sunt multiple.

Este consumul de kiwi bun pentru pierderea în greutate? Kiwi-ul poate fi de ajutor pentru pierderea în greutate, deoarece este foarte sărac în calorii. Un kiwi furnizează aproximativ 40 de calorii, cu 2 grame de fibre și peste 100% din doza zilnică recomandată de vitamina C.

Bogat în antioxidanți

Ca și alte fructe, kiwi este o sursă de vitamina C, care are proprietăți antioxidante.

Obținerea de antioxidanți din alimentele pe care le consumăm, poate ajuta la protejarea celulelor de daunele cauzate de radicalii liberi, ceea ce ar putea reduce riscul de dezvoltare a bolilor cronice.

Consumul a două fructe de kiwi oferă peste 200% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Kiwi-ul este, de asemenea, o sursă de vitamina E, care, de asemenea, are proprietăți antioxidante.

Nu este foarte des întâlnit ca un aliment fără grăsimi, precum kiwi-ul, să fie o sursă de vitamina E, de aceea kiwi-ul este unic în acest sens.

Fructele de kiwi furnizează, de asemenea, luteină, care, din nou, este un compus cu proprități antioxidante. Consumul de alimente bogate în luteină poate ajuta la prevenirea sau întârzierea progresiei bolilor oculare asociate cu înaintarea în vârstă.

Kiwi este bogat în fibre

Kiwi este o mare sursă de fibre. Două fructe de kiwi oferă aproximativ 8 grame de fibre, în timp ce însumează doar 80 de calorii.

Consumul alimentelor bogate în fibre poate fi util pentru pierderea în greutate, deoarece acestea ajută la instalarea senzației de sațietate după masă.

Majoritatea indivizilor se confruntă, din păcate, cu o problemă în atingerea aportului zilnic recomandat de fibre.

Persoanele care urmează diete cu conținut scăzut de calorii se pot lupta, de asemenea, să obțină suficient de multe fibre în dieta lor, pur și simplu pentru că nu pot reduce tot aportul alimentar.

Consumul de kiwi vă poate ajuta să atingeți aportul recomandat  de fibre, fără a ingera un număr prea mare de calorii.

Sănătatea tensiunii arteriale

O porție de kiwi oferă mai mult potasiu decât o banană.

Consumul de alimente bogate în potasiu este recomandat pentru scăderea tensiunii arteriale.

Pe lângă faptul că este bogat în potasiu, kiwi conține un alt compus, care poate influența pozitiv tensiunea arterială, conform unui studiu de specialitate din 2015.

Acest studiu a concluzionat faptul că participanții la cercetare care au mâncat 3 kiwi pe zi au înregistrat o tensiune arterială mai mică, în comparație cu grupul care a mâncat un măr pe zi.

Fructele de kiwi au compuși bioactivi unici, care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea funcției endoteliale.

Indice glicemic scăzut

Mulți indivizi evită consumul de fructe atunci când încearcă să slăbească, deoarece fructele sunt o sursă de zahăr.

Auzim constant efectele negative ale zahărului și modul în care consumul de prea mult zahăr poate avea un impact negativ asupra greutății corporale.

Cu toate acestea, chiar dacă fructele au în mod natural zahăr, acesta au și fibre care pot ajuta la susținerea unui nivel sănătos de zahăr în sânge.

Kiwi-ul este, de asemenea, considerat un aliment cu un indice glicemic scăzut. Aceasta înseamnă că impactul kiwi-ului asupra nivelului de zahăr din sânge este minim.

Prin urmare, consumul de kiwi ca parte a unei diete echilibrate, poate fi sigur pentru diabetici sau pentru persoanele care vor să slăbească.

Dacă luați medicamente pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, adresați-vă medicului dumneavoastră, pentru a verifica dacă puteți introduce kiwi-ul în dieta dumneavoastră.

Susține digestia

Kiwi-ul verde poate ajuta în special la digestie.

Kiwi a fost folosit ca ajutor digestiv de mai mulți ani și se crede că enzima proteolitică actinidia găsită în kiwi poate fi motivul.

Un studiu din 2010 efectuat in vitro, a relevat faptul că actinidia din fructele de kiwi verzi a ajutat la stimularea digestiei pentru diferite proteine.

În timp ce consumul de kiwi nu poate vindeca afecțiunile digestive, consumul ca parte a unei diete sănătoase ar putea oferi suport digestiv.

Absorbția fierului

Orice sursă de vitamina C poate ajuta la creșterea absorbției fierului din alimentele vegetale.

Deoarece kiwi-ul este atât de bogat în vitamina C, consumul de alimente vegetale care au fier poate ajuta la creșterea absorbției.

Unele studii au arătat că consumul de kiwi auriu în timpul meselor a ajutat la îmbunătățirea nivelului de fier din sânge.

Moduri prin care puteți consuma kiwi

Kiwi are o aromă foarte distinctă, dulce și acidă.

Îl puteți decoji și mânca sub formă de gustare sau îl puteți consuma în combinație cu o sursă de proteine și grăsimi sănătoase, precum o mână de nuci, pentru a intensifica senzația de sațietate.

Încercați să consumați o varietate de kiwi verzi și aurii, pentru a obține beneficii din ambele tipuri.

Adăugarea lor într-o salată de fructe poate oferi un contrast frumos de culoare, cu alte fructe de pădure deschise la culoare, struguri, pepene etc.

Kiwi poate fi încorporat în smoothie-uri sau ca un topping pentru iaurt.

Puteți încorpora kiwi în mâncărurile savuroase, adăugându-l într-un sos de citrice sau ca parte a unei salate.

Aveți grijă să nu gătiți fructele de kiwi, deoarece acest lucru poate scădea valoarea multor nutrienți.

Concluzie: este kiwi bun pentru pierderea în greutate?

Răspunsul este un răsunător da. Kiwi este un aliment foarte sărac de calorii, în timp ce este nutritiv. Deci poate face parte dintr-o dietă sănătoasă, care vizează pierderea în greutate și menținerea greutății.

Kiwi conține compuși specifici care ar putea fi benefici pentru tensiunea arterială și pentru digestie.

Fructele de kiwi sunt sigure pentru consum de către persoanele sănătoase.

 

Dacă aveți probleme cu rinichii, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a adăuga kiwi în dietă, deoarece conține niveluri mari de potasiu.

 

Dacă sesizați mâncărime în gât, urticarie sau alte simptome atunci când consumați kiwi, este posibil să aveți alergie la acest fruct.

 

Dacă este cazul, nu trebuie să le consumați în continuare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *