Pui întreg gătit la cuptor pe pat de legume

Este carnea de pui o alegere sănătoasă atunci când încercăm să slăbim?

Carnea de pui este consumată în mod uzual de către indivizi, fiind o sursă de proteine destul de accesibilă financiar. Consumul de alimente bogate în proteine ar putea fi benefic pentru pierderea în greutate, deoarece unele studii sugerează că un aport mai mare de proteine în timpul procesului de slăbit, poate ajuta la păstrarea masei musculare. Proteinele au o valoare de sațietate mai mare, ceea ce înseamnă că senzația de sațietate se instalează rapid după ce am mâncat.

Prin urmare, consumul de proteine la mese ar putea ajuta la reducerea aportului alimentar după ce am terminat masa.

Deși consumul de alimente bogate în proteine, precum carnea de pui, poate fi o componentă importantă pentru o dietă sănătoasă, este recomandat să avem mereu în vedere faptul că alimentația noastră trebuie să fie variată, pentru a ne menține starea generală de sănătate.

Carnea de pui poate fi considerată un aliment sănătos, însă încorporarea altor tipuri de proteine în dietă este recomandată pentru menținerea unui echilibru.

Puiul poate varia în calorii și conținutul de grăsimi. În general, se recomandă consumul de surse de proteine slabe în mare parte, ca parte a unei diete echilibrate care promovează pierderea în greutate.

Carnea albă de pui, precum pieptul, are un conținut mai mic de grăsimi, comparativ cu carnea mai închisă la culoare.

Pielea de pui este mai bogată în grăsimi, astfel încât îndepărtarea pielii înainte de preparare este o metodă, care presupune ingestia unei cantități mai reduse de calorii.

Sursă de proteine

Un piept de pui mediu are în jur de 114 grame.

Un piept de pui de 114 grame furnizează aproximativ 35 de grame de proteine, ceea ce reprezintă aproximativ 70% din doza zilnică recomandată de proteine.

Consumarea unui piept de pui la o masă poate asigura o sursă semnificativă de proteine, care vă poate ajuta să vă păstrați senzația de sațietate după ce ați mâncat.

Cantitatea necesară de proteină în cazul fiecărui individ, depinde de nivelul de activitate și de starea generală de sănătate.

În general, adulții sănătoși ar trebui să obțină între 10-35% din calorii sau aproximativ 0,8-1,2 grame pe kilogram de greutate corporală.

Un studiu din 2013 a descoperit faptul că o dietă proteică cu un aport mai mare de 1,2 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală, a ajutat la păstrarea masei musculare slabe în timpul procesului de pierdere în greutate, comparativ cu persoanele care au avut un aport proteic de 0,8 grame pe kilogram de greutate corporală.

Un alt mod de a încorpora un aport proteic în dietă, este să atingeți undeva la 25-35% de calorii obținute din proteine.

Aceasta este considerată, în general, o dietă bogată în proteine, în timp ce se situează, totuși, în intervalul recomandat de aport caloric.

Consumul de pui ca parte a unei mese echilibrate vă poate ajuta să atingeți această gamă de calorii din proteine pentru pierderea în greutate.

Conținut de grăsime

Pieptul de pui este bogat în proteine, dar relativ redus în calorii.

Un piept de pui crud furnizează mai puțin de 200 de calorii, cu aproximativ 4 grame de grăsime.

Cu toate acestea, dacă consumați pulpe de pui cu tot cu piele, conținutul de grăsimi sare până la aproximativ 17 grame de grăsime la 114 grame de pui.

Nu trebuie să evitați consumul de grăsimi, atunci când încercați să slăbiți.

Cu toate acestea, se recomandă ca cea mai mare parte a aportului de grăsimi din alimente, să provină din surse de grăsimi nesaturate, cum ar fi uleiul de măsline, nuci, semințe și avocado.

Puiul servit cu tot cu piele este mai bogat în calorii și grăsimi saturate.

În timp ce asocierea dintre grăsimile saturate și starea generală de sănătate este contestată de cercetări recente, experții în sănătate sugerează, totuși, obținerea majorității aportului de grăsimi din grăsimi nesaturate.

Așadar, vă puteți bucura de carnea de pui cu tot cu piele, atunci când încercați să pierdeți kilogramele în plus? Ocazional, da. Cu toate acestea, dacă puiul este un aliment de bază în dieta dumneavoastră, este recomandat ca majoritatea aportului din acest aliment să fie din părțile cu carne mai slabă, consumate fără piele.

Vitamine și minerale furnizate de carnea de pui

Puiul poate oferi organismului mai mult decât proteine și energie.

Carnea de pui este o sursă de seleniu, vitamina B, fier și magneziu.

Seleniul este un mineral care acționează ca un antioxidant, ajută la formarea de ADN nou și are un rol în legătură cu hormonul tiroidian.

O porție de 85 de grame de pui prăjit oferă aproximativ 30% din doza zilnică recomandată de seleniu.

O porție de piept de pui oferă, de asemenea, aproximativ 30% din doza zilnică recomandată de vitamina B6. Vitamina B6 este utilizată pentru a face noi globule roșii, pentru a susține metabolismul proteinelor și pentru crearea de neurotransmițători în creier.

Obținerea unui aport adecvat de vitamina B poate fi utilă pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare, deoarece vitamina B ajută la scăderea nivelului de homocisteină din sânge.

Nivelurile ridicate de homocisteină pot crește riscul de boli cardiovasculare.

O porție de piept de pui oferă mai puțin de 10% din doza zilnică recomandată de magneziu și fier.

Alte surse de carne roșie sunt mai bogate în fier. Dacă doriți să obțineți mai mult fier în dieta dumneavoastră, consumul de carne de pui mai închisă la culoare poate furniza o cantitate mai mare de fier.

Cu ce puteți servi carnea de pui

Carnea de pui poate fi o parte sănătoasă a unei diete de slăbit, cu condiția să consumați o varietate de alte alimente în combinație.

Nici un aliment consumat nu poate fi responsabil pe cont propriu, pentru impactul asupra sănătății și a greutății.

În schimb, impactul vine în urma combinațiilor de diferite alimente. Consumul unui aport mare de fructe și legume este recomandat pentru menținerea stării generale de sănătate.

Dacă plănuiți să consumați o masă care are ca element principal carnea de pui, încercați să faceți în așa fel încât cel puțin jumătate din farfurie să conțină fructe și legume.

Consumul de cereale integrale, leguminoase, nuci și semințe, și grăsimi sănătoase pentru inimă pot oferi, de asemenea, multe alte substanțe nutritive de care organismul are nevoie.

Prin urmare, adăugarea unor leguminoase sau a grânelor integrale pe lângă o masă cu pui, fructe și legume poate asigura o masă densă și echilibrată de nutrienți.

Nu uitați să consumați carnea de pui doar ca o parte din dietă și nu ca o componentă unică.

Moduri sănătoase de a prepara carnea de pui

Modul în care preparați un aliment poate avea un impact considerabil asupra aromei, texturii, dar și asupra valorii nutritive.

Puiul prăjit, în special cu tot cu piele, poate fi o modalitate de a obține un aport caloric ridicat.

Când încorporați carnea de pui în alimentația dumneavoastră, utilizați metode de gătit care să presupună un nivel mai mic de grăsimi.

Carnea de pui gătită la cuptor sau la gratar este mai indicată decât carnea prajită, fiind mai săracă în calorii.

Supa de pui cu legume sau preparea puiului cu ajutorul unui slow cooker, pot reprezenta modalități ușoare de preparare, care nici nu adaugă o mulțime de calorii în plus la preparatul final.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *