Anghinare proaspătă
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Este benefic pentru sănătate consumul de anghinare?

O dietă bogată în fructe și legume promovează un risc scăzut de boli de inimă, accidente vasculare cerebrale, hipertensiune arterială, un risc scăzut de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, precum poate ajuta și la reglarea greutății.

Aportul recomandat de legume pentru femeile cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani este de 2,5 căni pe zi, în timp ce bărbații pot consuma până la 3 căni.

Majoritatea oamenilor, din păcate, nu ating aportul zilnic de legume recomandat, astfel încât creșterea oricărui aport de legume poate oferi beneficii pentru sănătate, inclusiv consumul de anghinare.

Anghinarea este o sursă bună de antioxidanți, fibre, vitamine și minerale.

Există diferite tipuri de anghinare și diferite moduri de preparare a acestora.

Consumul unei varietăți de tipuri de anghinare și nu doar a inimilor de anghinare, poate avea beneficii asupra stării generale de sănătate.

Frunzele de anghinare, după cum au relevat studiile de specialitate din domeniu, atunci când sunt consumate, pot avea beneficii reale pentru promovarea sănătății organismului.

Dacă nu mâncați în mod normal anghinare, este posibil să fiți ușor intimidați la început.

Anghinarea necesită niște pași suplimentari necesari pentru pregătirea corespunzătoare, însă beneficiile pe care le oferă compensează în totalitate acest efort suplimentar.

Antioxidanți

Conform cercetărilor de specialitate, o porție de anghinare oferă mai mulți antioxidanți decât alte alimente cu conținut ridicat de antioxidanți, cum ar fi merișoarele, afinele, vinul și ciocolata.

De fapt, anghinarea ocupă numărul 7 din primele douăzeci de alimente bogate în antioxidanți.

Studiile din domeniu sugerează faptul că aportul pe termen lung de alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi anghinarea, poate asigura protecție împotriva anumitor tipuri de cancer, boli cardiovasculare, diabet, osteoporoză și tulburări neurodegenerative.

O porție de anghinare oferă aproximativ 20% din necesarul zilnic de vitamina C. Vitamina C nu este doar un antioxidant puternic, dar poate ajuta și la regenerarea altor antioxidanți, cum ar fi vitamina E, din organism.

Sănătatea ficatului

Doi antioxidanți din anghinare sunt cinina și silimarina.

Aceste două substanțe nutritive au un efect pozitiv dovedit în menținerea ficatului sănătos.

Este considerat că anghinarea ajută ficatul prin stimularea producției de bilă din ficat.

Studiile efectuate pe animale au arătat că extractele lichide de frunze și rădăcinile de anghinare ajută la protejarea celulelor hepatice și la regenerarea lor.

Consumul de anghinare a fost asociat cu vindecarea diferitelor probleme hepatice, însă nu există dovezi suficiente în acest sens.

Anghinarea este o sursă de antioxidanți asociați cu sănătatea ficatului, dar consumul de anghinare nu înseamnă că va vindeca leziunile hepatice.

Fibră

Se estimează că un procent foarte mic de indivizi respectă recomandările zilnice privind aportul de fibre.

Creșterea aportului de fibre ar putea contribui la reducerea riscului pentru multe boli cronice, astfel încât consumul de alimente mai bogate în fibre, precum fructele și legumele poate oferi multe beneficii pentru sănătate.

Femeilor adulte li se recomandă să consume 25 de grame de fibre pe zi, în timp ce bărbaților le este recomandată o cantitate de 38 de grame de fibre pe zi.

O porție de anghinare asigură aproximativ 6 grame de fibre, care reprezintă aproximativ 20% din aportul zilnic recomandat de fibre pentru femeile adulte.

Sănătatea inimii

Adoptarea unei diete bogate în fibre este benefică pentru sănătatea inimii, deoarece fibrele pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge.

Extractul de anghinare poate ajuta în mod modest la scăderea colesterolului LDL din sânge.

Compușii din anghinare, care sunt benefici pentru sănătatea ficatului, pot oferi, de asemenea, beneficii pentru sănătatea inimii.

Acești compuși pot ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol din sânge.

Consumați frunzele și măduva de anghinare

Inima de anghinare este, probabil, cea mai populară parte pe care oamenii o mănâncă de obicei din anghinare.

Cu toate acestea, consumul doar a inimii de anghinare poate reduce multe dintre beneficiile pentru sănătate pe care le are anghinarea.

Frunzele conțin numeroși compuși care oferă beneficii pentru sănătate, așa că dacă alegeți să nu mâncați frunzele înseamnă că reduceți considerabil consumul unor nutrienți importanți.

Este anghinarea la conservă sănătoasă?

Inimile proaspete de anghinare sunt în mod natural sărace în sodiu, însă anghinarea la conservă este bogată în sodiu.

Dacă preferați anghinarea la conservă, optați pentru anghinare conservată în apă.

Anghinarea la conservă este o sursă de fibre, vitamina C și antioxidanți, în aceeași măsură ca și anghinarea proaspătă.

Anghinare din Ierusalim

Anghinarea din Ierusalim este diferită de anghinarea obișnuită.

Anghinarea din Ierusalim nu sunt de fapt anghinare, ci este un fel tubercul, fiind mai apropiată de floarea-soarelui ca și plantă.

Anghinarea din Ierusalim nu are frunzele precum anghinarea obișnuită, ci are o carne albă.

Anghinarea din Ierusalim conține un tip de carbohidrați, numiți inulină și fructo-oligozaharide. Acești compuși sunt considerați a fi prebiotici, care acționează ca un combustibil pentru bacteriile benefice din tractul digestiv.

Un studiu efectuat în anul 2015 a concluzionat faptul că anghinarea din Ierusalim are un efect benefic asupra imunității și sănătății intestinului la șobolani, atunci când este consumată.

Consumul alimentelor, precum anghinerea din Ierusalim, considerate a funcționa ca un fel de prebiotic, poate favoriza creșterea probioticelor.

Până în prezent, studiile de cercetare sugerează faptul că probioticele pot ajuta în următoarele moduri: prevenirea și tratarea infecțiilor, tratarea diareei, ameliorarea sindromului colonului iritabil, tratarea unor infecții intestinale, stimularea imunității pentru prevenirea sau tratarea răcelilor și a gripei.

Concluzie

Adăugarea de anghinare în dietă  poate oferi multe beneficii pentru sănătate.

Anghinarea este o sursă bună de antioxidanți și este chiar inclusă în primele 20 de alimente cu proprietăți antioxidante.

Consumul alimentelor bogate în antioxidanți poate ajuta la promovarea unui risc mai scăzut de dezvoltare a anumitor boli, precum poate proteja celulele de deteriorare.

Anghinarea conține anumiți compuși asociați cu promovarea sănătății ficatului, după cum a fost relevat în cadrul studiilor efectuate pe animale.

Este nevoie de mai multe cercetări în acest sens, însă acești compuși din frunzele de anghinare pot ajuta la stimularea sănătății și funcționării normale a ficatului.

La fel ca și alte legume, anghinarea are un conținut ridicat de fibre. Consumul regulat de anghinare poate fi, deci, o modalitate bună de a obține aportul de fibre necesar.

Când pregătiți anghinarea pentru consum, nu uitați că nu doar inima conține elemente benefice pentru organism. Frunzele conțin multe substanțe nutritive în ele, așa că asigurați-vă că le utilizați pentru consum.

 

Chiar dacă anghinarea din Ierusalim nu este în totalitate înrudită cu anghinarea obișnuită, are o mulțime de beneficii pentru sănătate, fiind o sursă de prebiotice.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale

Proteinele și pierderea în greutate

Dietele pe bază de proteine au devenit foarte populare în rândul indivizilor care doresc să piardă în greutate. De ce este important acest nutrient pentru

Floare de hibiscus

Ajută ceaiul de hibiscus la slăbit?

Unele cercetări au arătat că hibiscusul poate favoriza eforturile de pierdere în greutate. Cu toate acestea, consumul de ceai de hibiscus nu constituie un elixir