Nucă de cocos plină cu apă de cocos

Este apa de cocos benefică?

Produsele din nucă de cocos devin din ce în ce mai populare și căutate atât pentru calitățile lor nutritive, cât și pentru gustul lor.

De fapt, se estimează că vânzările de apa cu nucă de cocos ajung la aproximativ 400 de milioane de dolari pe an.

Există multe afirmații privind sănătatea asociată cu apa cu nucă de cocos, deoarece este o sursă de mulți nutrienți, și nici nu are multe calorii.

Cu toate acestea, unele afirmații privind sănătatea pe etichetele apei de nucă de cocos pot fi puțin exagerate.

Apa de cocos este sursa mineralelor de potasiu, calciu, sodiu și urme ale altor minerale.

Potasiul, magneziul, calciul și sodiul au un rol în reglarea de lichide, astfel încât apa de cocos este adesea apreciată ca o sursă bună pentru a rehidrata, mai ales după exerciții fizice.

Cu toate acestea, cercetările nu au dovezi că apa de cocos face o treabă mai bună de hidratare a organismului în comparație cu apa simplă sau o băutură sportivă.

Cei mai mulți americani se confruntă cu greu consumurile zilnice recomandate de potasiu, astfel încât consumul de apă de cocos ar putea ajuta la atingerea aportului recomandat.

Iată un studiu mai atent asupra beneficiilor pentru sănătate și a pretențiilor apei cu cocos și a considerațiilor pentru consumul acesteia.

Ce este apa de cocos?

Apa de cocos este apa care se găsește în interiorul nucilor de cocos verzi. În țările în care abundă nucile de cocos, puteți sorbi apă de cocos direct din nuci.

Cu toate acestea, în majoritatea țărilor, apa de cocos este recoltată din nuci și este ambalată în containere pentru a fi livrată în întreaga lume.

Apa de cocos poate fi găsită în majoritatea magazinelor alimentare din țările dezvoltate acum, deoarece este atât de populară.

Apa de cocos nu trebuie confundată cu laptele de cocos; laptele de nucă de cocos este mai cremos și mai bogat în grăsimi, deoarece este preparat din pulpa nucii de cocos.

Apa de cocos este ușor dulce, dar are un gust puțin sărat din cauza conținutului de sodiu. Apa de cocos va avea un gust mai puțin dulce în comparație cu sucurile de fructe.

Nutriția apei de cocos

O cană de apă de cocos are aproximativ 45 de calorii, mai puțin de un gram de grăsime, 1,5 grame de proteine, 9 grame de carbohidrați și 6 grame de zahăr.

Oferă aproximativ 600 mg potasiu, 58 mg calciu, 250 mg sodiu. Apa de cocos este, de asemenea, o sursă de vitamina C și are so cantitate mică de fier.

Majoritatea americanilor nu îndeplinesc nivelul de aport adecvat (AI) de 4,7 grame de potasiu pe zi. Apa de cocos poate furniza o sursă bogată de potasiu care poate ajuta la atingerea nivelului AI.

Potasiul joacă un rol important în echilibrarea tensiunii arteriale, iar obținerea unui aport mare de potasiu este asociată cu scăderea riscului de deces din cauza bolilor cardiovasculare.

Fructele, legumele, produsele lactate și carnea sunt, de asemenea, surse bune de proteine.

Apa de cocos furnizează cantități mai mici de fier, zinc și magneziu.

Chiar dacă consumul de apă de cocos poate contribui la satisfacerea aporturilor recomandate și pentru aceste minerale, alte surse alimentare pot oferi cantități mai mari din aceste minerale.

Consumul unei căni de apă de cocos oferă doar aproximativ 6 grame de zahăr. Cu toate acestea, dacă bei multă apă de cocos pe parcursul zilei, nivelul de zahăr din organism poate crește.

O diferență între a bea apă de cocos și a mânca un fruct este că apa de cocos nu are fibre pentru a încetini absorbția zahărului în fluxul de sânge.

Bună pentru hidratare, dar mai bună decât apa sau băuturile sportive?

Unele afirmații despre apa de cocos sugerează că poate fi mai bună decât apa simplă sau băuturile sportive atunci când vine vorba de hidratarea corpului. De ce?

S-a crezut că conținutul de electroliți din apa de cocos (sodiu, potasiu, magneziu și calciu) ar beneficia hidratarea, deoarece lichidul se mișcă în organism pe baza concentrației de electroliți.

Electroliții se pierd prin transpirație și se pot pierde prin diaree. Fie exercitii fizice prelungite, fie boala poate determina dezechilibrarea cantității de electroliți din corp, ceea ce poate fi periculos.

Din această cauză, consumul lichidelor cu electroliți poate fi benefic în timpul exercițiilor lungi de rezistență. Deoarece apa de cocos are electroliți, logic este că poate fi mai bună pentru rehidratarea corpului decât apa simplă.

Conform unui studiu din 2002 și 2012, apa de cocos a rehidratat sportivii după un antrenament de deshidratare la fel ca apa simplă sau o băutură sportivă. Nu a apărut niciun beneficiu semnificativ în ceea ce privește reumplerea volumului de sânge sau a echilibrului de electroliți.

Cercetătorii au concluzionat că apa de cocos poate fi folosită pentru revenirea nivelului de lichide, dar nu pare să aibă un beneficiu semnificativ decât apa simple sau băuturile sportive, conform acestor studii.

Apa de cocos și băuturile sportive oferă, de asemenea, carbohidrați, care pot fi benefici după o lungă activitate de anduranță. Pentru exerciții fizice care durează mai mult de câteva ore, consumul de carbohidrați în plus vă poate ajuta să vă folosiți mușchii mai mult timp.

Băuturile sportive sunt de obicei mai bogate în sodiu în comparație cu apa de cocos, ceea ce poate fi avantajos dacă cineva transpiră foarte mult în timpul exercițiului fizic sau pe o durată lungă. Sodiul se pierde în concentrații mai mari comparativ cu alți electroliți precum potasiul sau calciul.

Un avantaj pentru apa de cocos în comparație cu alte băuturi sportive este că este naturală. Poate fi o sursă naturală de lichide, carbohidrați, electroliți și alte minerale fără adaos de substanțe chimice.

Băuturile sportive au de obicei culori adiționale și arome adăugate, ceea ce reprezintă un imens dezavantaj pentru unii oameni. Prin urmare, apa de cocos este o alegere populară pentru unii sportivi.

Poate fi mai bine tolerată de unii oameni, dar nu de alții

Gustul apei de cocos poate fi mai mult sau mai puțin atrăgător pentru oameni în timpul exercițiului sau după. Studiul din 2002 a constatat că apa de cocos a provocat mai puțină tulburare gastrică sau balonare în comparație cu apa simplă sau băutura sportivă.

Cu toate acestea, studiul din 2012 a constatat că grupul de persoane care beau apa de cocos avea mai multe balonări și suferințe gastrice în comparație cu grupul care bea apă simplă și făcea sport.

În ceea ce privește alimentația sportivă, sistemul gastro-intestinal al fiecăruia este unic în legătură cu ceea ce funcționează sau nu funcționează pentru ei. Unii oameni pot tolera apa de cocos cu adevărat bine în timpul exercițiilor fizice prelungite, dar poate provoca stres gastric la alte persoane.

Acest lucru este similar cu alte produse de nutriție sportivă; ele nu sunt aproape niciodată potrivite tuturor.

Afirmații despre sănătate

Se spune că apa cu cocos reprezintă un ajutor pentru cancer, pietre la rinichi, osteoporoză și vindecarea unei mahmureli. Acestea sunt o mulțime de promisiuni pentru orice aliment.

Afirmațiile privind cât de sănătoasă este apa de nucă de cocos au fost modificate puțin după ce un producător de apă de cocos, Vita Coco, a trebuit să plătească 10 milioane de dolari pentru un proces în 2011.

Etichetele acestui produs susțineau că deține de 15 ori electroliții găsiți în băuturile sportive, ceea ce de fapt nu este adevărat.

De asemenea, așa cum s-a observat în 2 studii, apa de cocos nu hidratează în mod semnificativ mai eficient organismul decât apa simplă sau băuturile sportive.

Cu excepția cazului în care există studii de cercetare care arată altfel, fiți atenți la afirmațiile cu privire la apa de cocos spunând că rehidratează organismul mai bine decât apa.

Este totul suprapromovat sau este bună pentru tine?

Apa de cocos nu este doar un moft, ci poate fi considerată bună pentru tine. Este o sursă de potasiu, din care mulți americani nu pot primi doza zilnică recomandată.

Există, de asemenea, beneficii pentru sănătate asociate cu o dietă bogată în potasiu. Apa de cocos conține, de asemenea, cantități de alți nutrienți, cum ar fi magneziul, calciul, fierul și vitamina C.

Apa de cocos poate fi un mod răcoritor de a vă rehidrata corpul, dar nu pare avantajoasă pentru apa simplă sau băuturile sportive. Ceea ce poate fi benefic este că este natural și nu conține culori artificiale sau alte substanțe chimice precum alte băuturi sportive. Un alt mod în care se deosebește de băuturile sportive este faptul că nu are atât sodiu cât și alte băuturi sportive.

Probabil că este un lucru bun dacă bei doar o zi, dar dacă te bazezi pe aceasta pentru a-ți reface nevoile de sodiu de la un exercițiu prelungit sau transpirație extinsă, este posibil să nu aibă cantități optime de sodiu.

La fel ca în orice altceva în nutriție, apa de cocos nu trebuie dusă la aporturi extreme pentru a obține mai mult beneficiu. De exemplu, deși este o sursă bună de potasiu, la fel sunt și toate celelalte fructe și legume.

De asemenea, are 6 grame de zahăr pe cană, ceea ce poate fi o sursă semnificativă de zahăr suplimentar în dietă, dacă bei mult din ea pe parcursul zilei. Apa de cocos este diferită de consumul unui fruct, deoarece nu are fibre pentru a încetini absorbția zahărului în fluxul de sânge.

Unii oameni adoră gustul apei de cocos, iar alții nu se obișnuiesc cu ea. Două studii privind efectele apei de cocos, ale apei obișnuite și ale băuturilor sportive au avut două rezultate diferite în ceea ce privește modul în care apa de cocos a afectat tractul digestiv al oamenilor.

Un studiu a constatat că apa de cocos a fost foarte bine tolerată, celălalt studiu a constatat că apa de cocos avea mai multe plângeri de suferință gastrică.

Ca în orice, fiți atenți dacă există afirmații de sănătate asociate cu apă de cocos ca fiind un remediu pentru orice boală sau altă stare de sănătate, dar știți că este o sursă de nutrienți diferiți.

Verifică preț apă de cocos BIO aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *