Tânără mușcă dintr-un burger
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Efectul yo-yo al dietelor: cum îl poți împiedica?

Nu este de parcă ai plănuit să ți se întâmple asta, nu? Dar de fiecare dată când ai reușit să slăbești, kilohramele s-au întors în cel mai scurt timp. Ce poți face pentru a-ți menține silueta?

Există ceva care te poate ajuta să scapi de acest efect? Cu siguranță! Puterea minții- și nu, nu glumim deloc! Hai să începem de la motivul pentru care ți se întâmplă asta pentru a-ți demonstra acest lucru! 

De ce are loc acest efect de du-te-vino al kilogramelor?

Nu știi. Pur și simplu se întâmplă.

Chiar dacă acest lucru pare să se întâmple de la sine, efectul de yo-yo poate fi remediat. Presupun că nu petreci mult timp gândindu-te la nutriție. Mănânci doar ceea ce arată delicios sau alimente similare cu ceea ce găteau părinții în copilărie.

Este timpul pentru o structură. Corpul tău este asemănător unui laborator de chimie, mare și complex. Tot ceea ce mănânci contează și provoacă o reacție. Asta mă face să mă gândesc la videoclipul acela de pe YouTube în care cineva aruncă un Mentos într-o sticlă Cola și creează literalmente o explozie de suc.

Oricum, pentru a opri expansiunea și contracția repetată a corpului, trebuie să înveți despre elementele chimice de bază ale acestuia. Ce sunt macronutrienții? Ce sunt micronutrienții? De ce este nevoie pentru ca laboratorul tău personal de chimie să funcționeze fără probleme?

Nu îți face griji. Sună mai complicat decât este cu adevărat. De fapt, nu trebuie să înveți despre chimie aproape deloc!

Incerci să slăbești dar te descurajezi rapid. În cele din urmă renunți la dietă, dar peste puțin timp crezi că este timpul să încerci din nou.

Aceasta este o abordare clasică. Într-o zi motivația ta este foarte mare. Crezi că știi cam ce trebuie să faci pentru a slăbi. Dar în câteva zile sau săptămâni, descoperi că rezultatele nu merită cu adevărat tot efortul depus.

Lucrurile pe care le mănânci sunt fade, nu sunt deloc satisfăcătoare sau sățioase. În plus, persoanele din jurul tău pare să se bucure de niște înghețată…

Dintr-o dată, întreaga lume pare destul de răutăcioasă. Singurul lucru care te-ar putea ajuta să te simți mai bine este un combo uriaș de cartofi prăjiți si burger! Și ai dreptate… Te simți mult mai bine dar ai nevoie de mai mult. Sigur nu ar strica o înghețată, sau o gogoașă și de ce nu, o ciocolată? A trecut atăt de mult timp de când ai gustat un baton Sneakers!

Nu renunța! Ai arătat o voință extraordinară pentru a-ți atinge obiectivul.

Este timpul să duci dieta la nivelul următor și anume să înveți cum să îți folosești superputerea în mod eficient. Pierderea în greutate înseamnă găsirea echilibrului între toți macronutrienții (carbohidrați, proteine și grăsimi) și substanțe nutritive precum vitaminele și mineralele. O dietă poate fi plăcută și satisfăcătoare.

Ai nevoie doar de puțin ajutor pentru a reveni pe drumul cel bun!

Există perioade în viața ta în care pur și simplu nu te poți opri din mâncat, urmate de perioade în care urăști mâncarea.

Ups! Modul tău de a mânca nu are de a face cu voința de a-ți menține silueta, ci de puterea emoțională. Gândurile și stilul tău de viață se declanșează dacă îți place sau nu mâncarea. Poate că ai foarte multă treabă uneori, astfel încât să uiți pur și simplu să mănânci. Alteori te plictisești, așa că mâncarea te consolează. Sau poate este fix invers? Viața este super stresantă și pentru a combate stresul trebuie să mănânci din ce in ce mai mult.

Oricum, este posibil să fi deja conștient de necesitățile unei diete sănătoase. Așadar, dobândirea cunoștințelor nutriționale ar putea să nu reprezinte cheia succesului. Încearcă să investighezi modul în care evenimentele din viața ta de zi cu zi îți afetează dieta și mentalitatea. 

Ce zici? Ai putea să începi să scrii un jurnal și să vezi dacă există situații în viața ta pe care le poți conecta la o schimbare a modului în care mănânci.

Uneori îți restricționezi în mod activ mâncarea pentru ca mai târziu să-ți dai voie să mănânci anumite lucruri.

Acest lucru nu este benefic. Practic restricționăm mesele pentru o anumită perioadă de timp pentru ca mai apoi să sărbătorim consumul excesiv? În acest caz, relația noastră cu mâncarea este absolut imposibilă.

Din păcate, mâncarea este adesea asociată cu vinovăția și obsesia. Dacă ne permitem acest păcat, trebuie să suferim încă o dată pentru a ne uniformiza. Unele zile practicăm autocontrolul doar pentru a nu urma sfaturile nutriționiștilor în alte zile. Mesele impulsive ne lasă neputincioși și cu un sentiment de lipsă de control.

Când mâncăm ar trebui să ne simțim ca francezii. Mâncarea ar trebui să fie o plăcere. Mâncarea ar trebui să fie o bucurie și sărbătorită împreună cu prietenii și familia. Gustările sunt permise în fiecare zi atâta timp cât nu le consumăm in exces.

Din păcate, nu există o soluție ușoară pentru a scăpa de acest viciu. Cel mai bine este să ceri ajutorul unor profesionițti în domeniul nutriției.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tânără zâmbește larg servind o ceașcă de cafea

De ce este sănătoasă fericirea?

Fericirea nu constă doar într-o stare de mulțumire și satisfacție sau într-un grad ridicat de optimism, unele cercetări de specialitate sugerând că fericirea poate avea

Tânără obosită din cauza deficienței de fier

Simptomele deficienței de fier

Absorbția fierului din alimente poate fi, uneori, scăzută, iar încadrarea în valorile zilnice recomandate poate fi dificilă, în special dacă pentru vegetarieni. Femeile însărcinate și

Vă pot ajuta fibrele să slăbiți?

Fibrele sunt o parte importantă a unei diete sănătoase și sunt benefice pentru sănătatea noastră în numeroase moduri, de la menținerea sănătății sistemului digestiv și

Manunchiuri de banane verzi.

Bananele verzi sunt bune de mâncat?

Conform datelor din 2010, unul din fructele preferate al românilor este banana. Deși poate bananele nu sunt atât de speciale pentru beneficiile nutriționale în comparație