Batoane proteice preparate acasă

Cum să-ți prepari batoane sănătoase și pline de energie

Batoanele pentru energie/proteice pot fi o gustare (sau chiar un fel de mâncare) ușoară și accesibilă, chiar și în timpul călătoriilor. Problema cu batoanele pentru energie din comerț este că acestea pot fi destul de scumpe. De asemenea, acestea pot avea diverse compoziții; unele conțin foarte multe calorii, zahăr și ingrediente artificiale.

Prepararea propriilor batoane de energie, care sunt și sănătoase, este o variantă facilă, dacă vrei să te bucuri de confortul batoanelor, dar fără a plăti sume prea mari. Prepararea propriilor batoane energetice poate fi foarte ieftină și s-ar putea să nu mai vrei să le mănânci pe cele din comerț.

Un alt beneficiu, dacă-ți prepari propriile batoane sănătoase, este că ști exact conținutul acestora. Nu este nevoie să adăugi zahăr sau conservanți. Poți utiliza boabe întregi, fructe, nuci și chiar poți adăuga unele ingrediente opționale, cum ar fi semințele de chia, pudra matcha, pudră de cacao, nucă de cocos sau ciocolată neagră.

Există multe rețete simple, pe internet, pentru a-ți prepara propriile batoane de energie. Poți urma aceste sfaturi simple, dacă vrei să-ți prepari propriile batoane.

Batoane de cereale făcute în casă

Batoanele de cereale din comerț au, de multe ori, adaos de zahăr și pot avea un exces de calorii. De asemenea, pe lângă adaosul de zahăr, de cele mai multe ori acestea conțin puține fibre sau proteine.

Dacă-ți prepari singur batoanele de cereale, atunci vei avea o gustare excelentă și fără exces de zahăr.

Batoanele de cereale pot fi ușor de realizat, cu minimum de ingrediente. De exemplu, Minimalist Baker are o rețetă de cereale cu doar 5 ingrediente: ovăz, curmale, miere, unt de arahide și migdale. Ingredientele opționale suplimentare pot fi bucățele de ciocolată neagră sau alte fructe uscate.

Aceste batoane nu au nevoie să fie gătite, acest lucru fiind valabil pentru toate rețetele. Nu există făină, ouă sau agent de dospire, care să aibă nevoie de încălzire.

În schimb, trebuie doar să combini ingredientele și să le pui în frigider sau în congelator, pentru ca să se poată forma batoanele.

Când cauți rețete sănătoase pentru batoane de cereale, caută acele rețete care utilizează doar câteva ingrediente naturale. În mod ideal, rețeta ar trebui să includă cereale integrale, precum ovăzul, alături de nuci și fructe uscate.

Nu trebuie să adaugi zahăr într-o astfel de rețetă, întrucât poți să folosești îndulcitori naturali, cu ar fi fructele, mierea sau siropul de arțar.

Un baton de cereale ar trebui să fie o sursă de fibră, grăsimi sănătoase și proteine, astfel fiind o sursă echilibrată de energie.

Batoane cu fructe și nuci

Dacă vrei o rețetă care să nu conțină cereale, atunci nu-i nici o problemă. Există mai multe moduri de a face batoane simple, sănătoase, cu fructe și nuci.

Utilizarea fructelor și nucilor va oferi o sursă nutritivă concentrată de carbohidrați și grăsimi sănătoase.

Multe batoane pentru sănătate, care se găsesc în comerț, pot conține doar fructe uscate și nuci, dar acestea ar putea fi scumpe.

Curmalele și/sau stafidele care sunt amestecate cu nuci pot fi ușor folosite în baton. Opțional, poți adăuga pudră de cacao, pentru ca să faci un baton cu fructe și ciocolată.

Dacă folosești curmale sau stafide, atunci nu este nevoie să mai adaugi alte tipuri de zaharuri.

Dacă dorești să faci un baton doar cu fructe și nuci, atunci trebuie să știi că acesta va avea mai mulți carbohidrați decât alte tipuri de batoane de casă.

De asemenea, batoanele pot fi mai sărace în proteine, dar pot furniza o cantitate importantă de fibre și grăsimi sănătoase pentru inimă.

Batoane proteice

Dacă vrei un baton care conține mai multe proteine, poți să găsești mai multe rețete ușor de realizat. Multe batoane cu conținut mai ridicat de proteine, care sunt preparate în casă, pot să aibă și pudră proteică.

Alte ingrediente ar putea fi ouă sau lapte praf, ceea ce ar însemna că aceste batoane ar trebui să fie coapte în cuptor.

O rețetă pentru batoane triple de proteine și ciocolată, oferită de Running to the Kitchen, oferă aproximativ 8 grame de proteine per porție.

Proteinele din aceste batoane provin, în principal, din 2 porții de pudră proteică, iaurt grecesc, 1 ou și făină de migdale.

Batoanele de proteine cu ciocolată și zmeură ale lui Yummy Health Easy oferă aproximativ 10 grame de proteine per porție.

Ingredientele acestor batoane includ: Unt de arahide sau de migdale, miere, fulgi de ovăz, pudră proteică, semințe de in și zmeură.

Folosește o oală de gătit sub presiune

Dacă-ți place să utilizezi o oală sub presiune, vestea bună este că poți să faci batoane de energie în aceasta.

Rețeta pentru batoane a lui foodfaithfitness, care este pe bază de boabe întregi de quinoa, este ușor de făcut, deoarece ții toate ingredientele într-o oală sub presiune, timp de aproximativ 4 ore.

Încearcă câteva ingrediente noi

Dacă vrei să adăugi ceva ingrediente noi, atunci prepararea batoanelor energetice de casă poate fi o modalitate simplă de a strecura unele alimente cu conținut ridicat de nutrienți.

De exemplu, semințele de chia, semințele de cânepă, cacao sau pudra de ceai verde matcha sunt ingrediente pe care le poți adăuga în rețeta ta. Aceste alimente sunt bogate în antioxidanți și alți nutrienți.

Cele mai bune metode pentru a le păstra proaspete

În funcție de modul de preparare a batoanelor, respectiv dacă le gătești sau le îngheți, depinde și modul în care poți să le păstrezi cel mai bine.

De obicei, batoanele de casă pot fi păstrate în frigider sau congelator, în ambalaje individualizate.

Astfel, poți să iei rapid o porție, atunci când ai nevoie de o gustare.

Concluzie

Batoanele energetice sunt disponibile sub toate formele. Unele au un conținut ridicat de zahăr, grăsime sau au conservanți adăugați. Altele sunt opțiuni sănătoase, dar pot fi scumpe.

Sunt ușor de consumat în timpul călătoriilor, deoarece pot fi puse ușor într-o geantă, o servietă sau pot fi mâncate pe drum.

Un mod economic, adesea mai sănătos, de a te bucura de batoane este de a ți le prepara singur.

Variantele sunt extrem de diverse, dar ar trebui să fie o combinație de fructe proaspete/congelate/uscate, nuci/unt de nuci, ovăz sau alte cereale întregi și, opțional, semințe, cacao etc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *