Tănără indecisă în privința alimentației
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Cum să îți schimbi atitudinea față de mâncare în 6 pași simpli

Timp de zeci de ani, principala abordare a scăderii în greutate a fost o dietă în care te înfometai sau un plan riguros de exerciții. Accentul a fost pus în principal pe reducerea aportului de calorii pentru a încuraja organismul să crească pierderea de grăsime.

Deși acest lucru poate fi o parte importantă pentru pierderea în greutate, experții în sănătate știu că există mai multe aspecte când vine vorba de slăbit decât reducerea caloriilor și / sau creșterea exercițiilor.

Odată cu creșterea continuă a obezității, tot mai multe persoane încearcă să slăbească. Conform unui articol ABC News din 2012 ( 1 ), industria de pierdere în greutate este o industrie de peste 20 de miliarde de dolari.

Cu atât de multe „produse” de slăbit, poate părea copleșitor să știți care „plan” sau „dietă” funcționează cu adevărat cel mai bine pentru pierderea în greutate.

Datele din studiile de cercetare privind persoanele care au pierdut în greutate și au ținut-o deoparte sugerează că nu există o modalitate specială pentru slăbitul permanent.

Diverse programe și modele de alimentație sănătoasă pot susține pierderea în greutate pe termen lung. Ceea ce poate avea un impact mai mare al reușitei pierderii în greutate și menținerii obiceiurilor alimentare este respectarea stilului de viață sănătos pe termen lung .

Schimbarea atitudinii față de mâncare în gânduri mai pozitive, în loc să vă gândiți negativ, poate crește probabilitatea de a slăbi.

În loc să vă concentrați asupra gândurilor negative despre corpul vostru sau alimentele pe care le consumați, cercetările au arătat că schimbarea atitudinii voastre vă poate ajuta să mergeți spre succes, în loc de eșec.

Schimbarea atitudinii față de mâncare nu trebuie să fie complicată, dar va dura ceva timp. Modelele de gândire și atitudinea noastră au fost construite în mintea noastră de-a lungul anilor.

Realizarea unor mici schimbări în gândire vă poate ajuta să vă schimbați atitudinea. Ca în orice schimbare, acordați-vă timp pentru a implementa aceste schimbări.

Vezi și: Hipnoza pentru pierderea în greutate funcționează cu adevărat

De la înfometare la control

Cuvintele „țin o dietă” pot fi deseori echivalate cu înfometarea. O atitudine obișnuită față de o dietă este să te privezi de anumite alimente pe care nu le poți mânca.

De exemplu, atitudinea poate fi: NU O SĂ mănânc desert, NU O SĂ mănânc în oraș și de aceea o să mănânci doar mese plictisitoare și nesatisfăcătoare.

În timp ce o dietă de genul ăsta poate ajuta unii oameni să slăbească, pentru alții poate fi o combinație care îi duce la eșec.

Concentrându-vă pe alimente pe care acum nu le puteți mânca, vă veți gândi mai des la acestea și poate duce la înfruptarea din ele, urmat de un episod de vinovăție și de gânduri negative.

Sentimentele de vinovăție pot ajuta la promovarea schimbărilor de comportament, dar pot duce, de asemenea, la neputință și sentimentul ca lucrurile au scăpat de sub control ( 2 ).

În loc să va înfometați, schimbați-vă atitudinea către autocontrol.

De exemplu, în loc de SĂ NU mănânc niciodată desert, atitudinea de autocontrol ar permite ocazional un mic desert ca parte a unei diete sănătoase (3).

Hrănește-ți corpul, nu contează doar caloriile

Organismul are nevoie de nutrienți din hrană pentru a supraviețui și pentru a prospera. În loc să  mănânci atunci când ești stresat, trist etc., trebuie să vezi mâncarea ca o modalitate de a-ți alimenta corpul cu nutrienți.

Mâncarea ar trebui să fie hrănitoare pentru corpul tău, nu o restricție strictă, urmată de exces.

Schimbarea atitudinii în a vedea alimentele ca hrană pentru corp, în loc de ceva cu care luptați pentru a bate cântarul poate fi o schimbare pozitivă.

În loc să vă concentrați pe consumul unei anumite cantități de calorii, concentrați-vă pe consumul de alimente care furnizează numeroase substanțe nutritive de care organismul are nevoie, cum ar fi: vitamine, minerale, grăsimi sănătoase pentru inimă , proteine, antioxidanți și fibre.

În loc să vedeți mâncarea ca pe un joc numeric între cântar și o alocare zilnică a caloriilor, concentrați-vă pe consumul de alimente care oferă hrană pentru corpul vostru.

Acest concept se leagă de privarea de sine. În loc să vă concentrați asupra a cât de puține calorii ar trebui să mâncați, concentrați-vă asupra nutrienților de care are nevoie organismul și merită să prosperați și să fiți sănătoși.

Scopul este sa obțineți mai mulți nutrienți în dietă în loc să vă concentrați asupra a cât de puțin trebuie să mâncați.

Nu te învinge mental

Potrivit US News and World Report (4), cercetările de la Universitatea Syracuse sugerează că felul în care  vă vedeți și identitatea dvs. de bază vă poate prezice acțiunile.

De exemplu, femeile dintr-un studiu care erau nemulțumite de corpul lor aveau mai multe șanse să evite exercițiile fizice.

Unele cercetări au arătat că, pur și simplu, gândul că sunteți supraponderal poate crește riscul creșterii în greutate în viitor.

În loc să te consideri nesănătoasă sau în alte moduri negative, schimbă-ți atitudinea înspre a lua decizii sănătoase pentru sănătatea ta de acum și din viitor.

Înțelegeți-vă declanșatorii emoționali

Practicarea unei alimentații conștiente înseamnă că îți lași corpul să-ți ghideze aportul alimentar. În mediul rapid de astăzi, poate fi ușor să estompezi senzația de foame a corpului tău.

Ne-am obișnuit să mâncăm până când farfuria noastră este goală, să mâncăm când vedem mâncare sau să mâncăm ca un mecanism de a face față când suntem triști, plictisiți etc.

Înțelegând de ce mănânci îți poate ajuta atitudinea față de mâncare. Te îndrepți către alimente ca să te detensionezi sau când te simți scăpat de control? Apelezi la mâncare când te simți plictisit sau singur? Ține un jurnal alimentar în care scrii cum te simți când mănânci poate ajuta la clarificarea atitudinii față de mâncare.

În loc să folosești mâncarea ca declanșator emoțional, folosește alimentele pentru a-ți alimenta și a-ți hrăni corpul. Simte-te bine când mănânci; nu o consuma doar până când farfuria este goală. Ascultă-ți corpul când atunci când este sătul, nu umplut și când îți este foame.

Ce faci când găsești un declanșator emoțional către mâncare? 

Dezvoltați-vă o atitudine și o strategie de a vă orienta către ceva sănătos atunci când simțiți această emoție, cum ar fi: să faceți o plimbare, să faceți exerciții, să tricotați sau orice altceva vă scade stresul.

Încălcarea obiceiului de a te îndrepta spre mâncare ca să faci față unei emoții puternice este un pas critic în a dezvolta o relație sănătoasă cu alimentele.

Creați-vă mediul pentru succes

Dacă țineți o dietă în care va depravați de unele alimente, poate fi dificil să evitați dulciurile dacă sunt peste tot în casă sau la birou.

Schimbarea mediului pentru a promova o alimentație sănătoasă poate reduce din bătăliile pe care voința voastră o duce.

De exemplu, nu țineți junk food în casă doar pentru că le mănâncă copiii sau alte persoane. Puneți alimente sănătoase în frigider și în dulapuri.

Pregătiți-vă pentru o atitudine sănătoasă față de mâncare, eliminând o parte din „lupta” mentală pe care o puteți duce cu voi înșivă pentru a evita anumite alimente atunci când ele vă înconjoară în mod constant.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum să reveniți în formă

Pentru a ne menține în formă trebuie să facem în mod constant eforturi în acest sens. Această regulă se aplică chiar dacă ați fost atleți

Samantana intr-un bol ceramic.

Este sănătoasă smântâna?

Este bună smântâna pentru tine? Smântâna, atunci când este folosită în cantități mici, poate face parte dintr-o dietă sănătoasă. O lingură de smântână are mai