Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume, iar majoritatea americanilor beau cel puțin o ceașcă în fiecare dimineață. Cafeaua a avut o reputație negativă, deoarece este bogată în cofeină. Cu toate acestea, multe cercetări au indicat beneficiile surprinzătoare ale cafelei.
Iată câteva beneficii ale consumului de cafea:
- Protejarea împotriva bolilor cardiovasculare
- Protejarea împotriva diabetului de tip 2
- Proprietăți anti-cancer
- Poate ajuta la reducerea riscului de calculi biliari
- Protejează creierul de boli precum Parkinson și Alzheimer
Efectele cofeinei din cafea pot fi compensate de antioxidanții și compușii fenolici. Majoritatea acestor beneficii pentru sănătate sunt asociate unui aport moderat, în jur de 1-2 cești pe zi. Consumul de cafea în cantități mai mari decât această doză zilnică poate să nu aibă aceleași efecte asupra sănătății și poate face de fapt mai mult rău. Vezi ști: Cafeaua te ajută să slăbești?
Pentru a obține toate beneficiile optime din cafea, țineți minte aceste metode prin care poți să faci cafeaua să fie mai sănătoasă.
Folosește un filtru
Doi compuși din cafea pot crește colesterolul, ceea ce ar putea crește riscul de boli cardiovasculare. Folosirea unui filtru pentru cafea va „prinde” acești compuși, astfel încât să nu își croiască drum într-o ceașcă de cafea.
Cu toate acestea, dacă nu utilizați un filtru, nu veți putea opri acești doi compuși să intre în ceașca de cafea. Pentru a profita de posibile beneficii asupra sănătății inimii datorate consumului de cafea, asigurați-vă că folosiți un filtru. Limitați consumul de băuturi pe bază de cafea, cum ar fi băuturile de tip latte, care nu folosesc un filtru.
Folosește un filtru potrivit
Evitați filtrele de cafea albe, decolorate. Înălbitorul din aceste filtre se poate scurge în cafea și poate intra în corpul dumneavoastră împreună cu alte substanțe chimice utilizate în filtru.
Nu adăuga zahăr
Acest lucru nu este surprinzător, deoarece știm cu toții că zahărul nu este sănătos și poate crește riscul apariției diabetului de tip 2 și sporește obezitatea. Consumul pe termen lung de cafea a fost asociat cu un risc mai mic de apariție al diabetului de tip 2, dar adăugarea de zahăr la cafea poate elimina acest beneficiu.
Această trecere, de la a bea cafeaua cu zahăr la renunțarea lui poate părea una dificilă. Dacă obișnuiți să consumați cafeaua dulce, începeți prin a reduce puțin cantitatea de zahăr adăugată.
În timp ce reduceți aportul de zahăr, folosiți miere naturală sau sirop de arțar ca înlocuitoare, deoarece acești îndulcitori au antioxidanți și beneficii suplimentare pentru sănătate. Încercați totuși să reduceți cantitatea puțin câte puțin.
Renunțați la crema pudră pentru cafea
Se poate părea că toate lucrurile bune trebuie eliminate – mai întâi zahărul, acum crema pudră sau laptele praf, depinde cum vrei să-i spui. Cu toate acestea, cremele pudră pentru cafea sunt foarte dăunătoare pentru utilizarea uleiurilor hidrogenate care sunt o sursă de grasimi. Grasimile hidrogenate, deasupra oricărui alt tip de grăsime, au cel mai grav impact asupra sănătății inimii.
Nu vă lăsați păcăliți de o etichetă care spune că nu există grăsimi hidrogenate atunci când uleiurile hidrogenate sunt pe lista cu ingredientele. Produsele alimentare pot avea în continuare 0,5 g de grăsimi hidrogenate deși pe etichetă pot apărea 0 gm.
Dacă renunțarea la crema pudră pentru cafea pare grea, urmați aceeași abordare ca și în cazul îndulcitorilor; renunță treptat.
Dacă nu puteți să vă abțineți să nu indulciți cafeaua, o alternativă este să încercați să folosiți o crema de cafea naturală, parțial hidrogenată fără ulei, care este îndulcită în mod natural. Căutați un brand care să conțină cantități cât mai reduse de zahăr. Adăugați o cantitate mică, suficientă pentru a da gust.
Adăugați lapte cu un conținut scăzut de grăsimi atunci când vreți o cafea mai puțin tare. Cu toate acestea, consumul de cafea simplă și neagră poate avea cele mai mari beneficii pentru sănătate.
Măcinarea cafelei
Cafeaua proaspăt măcinată poate avea o cantitate mai mare de antioxidanți decât cafeaua pre-măcinată care stă de ceva vreme în cutie. Boabele de cafea pot fi stricate; miroase cafeaua înainte s-o macini. Dacă nu miroase cum ar trebui, nu o bea. Uleiurile din boabele de cafea pot fi stricate și pot crește de fapt oxidarea în organism, în loc să ofere protecție.
Măcinați boabele de cafea chiar înainte de a le folosi pentru beneficii optime.
Alegeți cafeaua intensă
Cafeaua intensă necesită mai mult timp pentru prăjire, iar cafeaua ușoară necesită mai puțin timp. Conform unui articol din 2011 din Molecular Nutrition and Food Research, cafeaua intensă a avut un impact mai mare asupra reducerii greutății corporale și creșterii depozitelor de antioxidanți la participanții la studiu, comparativ cu cafeaua prăjită ușor.
Acest studiu sugerează că efectul unei cafele intense poate avea un impact mai mare asupra creșterii antioxidanților din organism și un impact mai puternic asupra pierderii potențiale în greutate, comparativ cu cafeaua ușoară.
Concluzie
Cafeaua are multe avantaje pentru sănătate atunci când este consumată moderat, inclusiv sănătatea inimii, scăderea riscurilor pentru anumite tipuri de cancer, Parkinson și Alzheimer. Pentru a maximiza beneficiile asupra sănătății, beți cafeaua cu moderație (1-2 cești pe zi), beți cafea neagră, folosiți filtre, macinați boabele de cafea și alegeți boabele prăjite intens.
Verifică preț espressoare cafea aici!