Femeie tânără bea un pahar de apă pentru hidratare

Cum să bei mai multă apă?

5 pași ușori pentru a bea mai multă apă

Cu toții am auzit că ar trebui să bem mai multă apă pentru o sănătate optimă și pentru a ne controla greutatea, dar care este necesarul zilnic, de ce avem nevoie de ea și cum ne putem crește aportul de apă?

Câtă apă pe zi?

Cantitatea de apă necesară variază de la o persoană la alta, deoarece fiecare individ are pierderi diferite de lichide pe zi și există, de asemenea, variații ce privesc nivelul de climă și activitatea fizică.

Pentru un adult sănătos într-un climat temperat, Institutul de Medicină a sugerat că un aport adecvat de lichid este de aproximativ 3 litri pentru bărbați și 2,2 litri pentru femei pe zi.

Este important să ții minte că toate lichidele consumate contribuie la acest lucru, așa că este puțin probabil să te bazezi doar pe apă când vine vorba de hidratare, atunci când apa din alimente și alte băuturi sunt și ele incluse.

Trebuie să se consume 400 – 600 ml de apă în plus pentru un antrenament scurt, dar poate fi necesară mult mai mult dacă exercițiul durează mai mult.

Dacă ești bine hidratat, ar trebui să produci în jur de 1,5 litri de urină de culoare deschisă pe zi și să-ți fie sete mai rar.

De ce avem nevoie de apă

Corpurile noastre sunt formate în principal din apă, 60% din greutatea noastră corporală este reprezentată de acest fluid. Apa este esențială pentru ca toate sistemele din corpul nostru să funcționeze corect și să îndeplinească astfel de funcții, precum spălarea toxinelor din organe, transportarea nutrienților către celule și menținerea mediilor umede, acolo unde este nevoie.

Deshidratarea poate fi periculoasă și poate cauza funcționarea slabă a sistemelor vitale ale organismului în cazuri grave, dar chiar și o deshidratare ușoară te poate face să te simți letargic și lipsit de energie.

Apa este cel mai bun instrument pentru hidratare, deoarece nu are calorii și, prin urmare, nu va provoca creșterea în greutate, este ieftină și ușor de găsit.

5 modalități de a-ți crește aportul de apă

1. Adaugă aromă

Deși apa este cea mai bună opțiune pentru a te hidrata, cu siguranță nu are multă aromă. De fapt, unora le place foarte mult gustul apei, ceea ce înseamnă că de obicei nu beau suficient.

Dacă ești unul dintre acești oameni sau pur și simplu te plictisești de apă după un timp, încearcă să adaugi arome.

Ceea ce e foarte benefic la apă este faptul că nu conține calorii, așa că putem bea atât cât ne dorim, fără teamă de creștere în greutate. Din acest motiv, atunci când adaugi arome, este important să nu adaugi prea multe calorii.

Zeama de lămâie sau limetă poate adăuga sau, în mod alternativ, încearcă un aport scăzut de calorii în aroma pe care o alegi.

Consumul de ceaiuri din plante poate crește, de asemenea, aportul de apă și poate adăuga un pic de gust, dar trebuie să fii conștienți că cafeaua sau ceaiul care conțin cofeină pot funcționa ca un diuretic care reduce efectul lor asupra nivelului de hidratare.

2. Stabilește o rutină

Dacă nu bei suficientă apă zilnic, organizarea unei rutini de care să te ții te poate ajuta să bei mai multă apă. Odată stabilită, o rutină a apei te va ajuta să îți amintești să bei apă și să te împiedice să aștepți până când îți va fi sete.

Încearcă să bei imediat un pahar de apă când te trezești dimineața, precum și unul înainte de fiecare masă și gustare și astfel te vei asigura că ai un aport bun de lichide și vei îndeplini probabil cerințele organismului tău atunci când alte lichide sunt luate în considerare pe parcursul zilei.

3. Păstrați-o aproape

Dacă apa este în fața ta și este ușor de accesat fără efort, este mai probabil să o bei. Încearcă să păstrezi un bidon sau o sticlă de apă pe birou la locul de muncă și urmărește să termini cel puțin una dintre acestea zilnic.

De asemenea, este benefic să iei apă cu tine într-o sticlă oriunde mergi pentru a preveni setea care te-ar face să cumperi suc acidulat nesănătos sau băuturi încărcate cu calorii.

O altă modalitate bună de a îmbunătăți aportul este de a avea întotdeauna un pahar cu apă și pahare pe masă în timpul unei mese, deoarece acest lucru te va încuraja și în timpul celorlalte mese să consumi apă.

Trebuie să iei cu tine mereu apă la sala de sport și ar trebui să fie ușor accesibilă în timpul oricărui exercițiu sau sport, deoarece acesta este un moment în care corpul tău are nevoie de lichide suplimentare pentru a le înlocui pe cele eliminate prin transpirație.

4. Apa ascunsă

Creșterea aportului de apă nu înseamnă că trebuie să bei constant tot timpul pahare mari de apă (deși cu siguranță vor fi necesare unele).

Mâncând alimente cu un conținut ridicat de apă sau diluând băuturi cu apă în plus, îți poți mări aportul într-un mod mai puțin evident. Fructele și legumele sunt bogate în apă, deci sunt variante sănătoase pentru o mai bună hidratare.

Diluarea băuturilor răcoritoare, a sucurilor, a băuturilor sportive, a ceaiurilor și a cafelei cu apă în plus nu numai că scade numărul de calorii, dar adaugă și apă suplimentară în alimentația ta. Gustul va fi mai slab la început, dar în timp te vei obișnui cu noua aromă.

5. Bea înainte de a mânca

Adesea, interpretăm greșit setea, o confundăm cu foamea și o potolim cu mâncare în loc de apă.

Dacă bei un pahar cu apă înainte de fiecare masă sau gustare și aștepți cinci minute, s-ar putea să simți că nu mai ai nevoie de mâncare, ceea ce face din apă un instrument excelent de reglare a greutății.

A bea apă pe tot parcursul unei mese te poate umple și te poate face să mănânci mai puțin, ajutând din nou la controlul caloriilor și la îmbunătățirea hidratării.

Verifică preț apă plată premium aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *