Bucăți de unt puse pe ambalaj

Cum puteți înlocui untul în procesul de coacere (5 alternative mai sănătoase)

Recomandările generale pentru menținerea sănătății inimii sunt de ani de zile aceleași: scăderea grăsimilor saturate, a colesterolului și creșterea grăsimilor polinesaturate și mononesaturate. Cu toate acestea, în ultimul timp unele studii pun sub semnul întrebării aceste recomandări privind grăsimile alimentare.

Un studiu din martie 2014, regăsit în Analele de Medicină Internă, a concluzionat că nu existau suficiente dovezi care să încurajeze un aport mai mare de grăsimi polinesaturate și reducerea aportului de grăsimi saturate (cum sunt cele din unt).

Mulți indivizi s-au bucurat de aceste rezultate, ajungând la concluzia că este indicat consumul ridicat de unt.

Cu toate acestea, așa cum sugerează Harvard Health, rezultatele acestui studiu nu pot fi simplificate până în punctul în care oamenii de știință dau posibilitatea indivizilor de a crește aportul de unt.

Ceea ce rămâne important este obținerea de grăsimi alimentare în mare parte din grăsimi polinesaturate și mononesaturate.

Până la clarificarea acestor aspecte, prin intermediul unui corp mai mare de cercetări de specialitate, experții în sănătate sugerează ca, în continuare, să ne concentrăm mai mult pe aportul de grăsimi nesaturate.

Înlocuirea grăsimilor saturate poate avea un impact mare asupra sănătății.

De exemplu, înlocuirea grăsimilor saturate cu carbohidrați simpli nu este o alternativă sănătoasă.

Înlocuirea grăsimilor saturate cu surse de grăsime mononesaturate este varianta ideală.

De exemplu, trecerea de la carne roșie la somon sălbatic, sau înlocuirea untului cu avocado sunt exemple de alternative sănătoase ale untului.

Înlocuirea untului cu alternative mai sănătoase poate fi recomandată pentru a obține mai multe grăsimi poli și mononesaturate.

Anumite alternative ale untului oferă, de asemenea, mai multe fibre și antioxidanți.

De fiecare dată când utilizați un înlocuitor într-o rețetă, începeți prin a înlocui o jumătate din cantitate. Apoi puteți încerca o înlocuire completă.

#1 – Sos de mere

Sosul de mere reprezintă un agent de îngroșare lichid, similar cu grăsimea lichidă și funcționează cel mai bine în rețete precum pâinea dulce, brioșele sau prăjiturile.

Diferența utilizării sosului de mere în loc de unt, constă într-un aport mai mare de fibre și într-un gust dulce natural.

Impactul asupra texturii atunci când se subțiează cu sos de mere sau alte piureuri de fructe, poate fi reprezentat de un produs final mai dens.

Dacă se solicită îndulcitori suplimentari într-o rețetă, aceștia pot fi eliminați, deoarece merele vor adăuga și dulceață preparatului.

Pentru cea mai sănătoasă alegere, folosiți sos de mere neîndulcit și experimentați cu reducerea îndulcitorilor din rețetă din 1/4 – 1/2 din cantitate.

De asemenea, se recomandă înlocuirea jumătății din cantitatea de unt solicitată cu sos de mere.

Cu toate acestea, se poate face o substituție completă a untului.

Rețineți cu cât înlocuiți untul cu sos de mere, cu atât cantitatea de îndulcitor din rețetă poate fi ajustată, astfel încât nivelul de zahăr să nu fie considerabil mai mare.

#2 – Avocado

Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, fibre, potasiu, vitamina C, vitamina B6 și magneziu.

În afară de coacere, puteți folosi avocado în loc de unt și în alte moduri, cum ar fi într-un sandwich, pe pâine prăijtă, într-un dressing cremos sau sos.

Dacă folosiți avocado în loc de unt atunci când coaceți, asigurați-vă că este bine amestecat.

Astfel, îl puteți folosi ca un înlocuitor complet pentru unt atunci când coaceți.

Dacă nu sunteți siguri cum vă va afecta rețeta adăugarea de avocado în loc de unt, începeți prin a înlocui doar jumătate din cantitatea necesară de unt cu avocado.

Când folosiți avocado, se recomandă, de asemenea, scăderea temperaturii cuptorului cu 25%, ceea ce poate crește și timpul de coacere.

#3 – Ulei de măsline

La fel ca avocado, uleiul de măsline este o sursă bogată de grăsimi mononesaturate, sănătoase pentru inimă.

Folosirea uleiului de măsline în loc de unt poate scădea aportul de grăsimi saturate, în timp ce crește aportul de grăsimi mononesaturate și omega 3.

Unele rețete ar putea funcționa cu ulei de măsline în loc de unt.

Cu toate acestea, este posibil ca unele rețete de desert să nu fie cele mai indicate pentru utilizarea uleiului de măsline în locul untului, dacă este nevoie de o grăsime solidă.

Înlocuirea untului cu ulei de măsline poate fi realizabilă pentru majoritatea rețetelor de tort și patiserie.

Veți avea nevoie de mai puțin ulei de măsline decât unt, așa că asigurați-vă că păstrați proporțiile corespunzătoare.

De exemplu, dacă o rețetă solicită 1 cană de unt, trebuie să utilizați doar 3/4 cană de ulei de măsline.

Pot exista unele diferențe subtile de gust, dar coacerea ar trebui să scoată gustul unui ulei de măsline care nu are un gust atât de pregnant.

#4 – Semințe de in măcinate

Semințele de in sunt bogate în grăsimi sănătoase și în fibre. În unele cazuri, utilizarea semințelor de în măcinate în locul untului ar putea funcționa.

Rețineți că această înlocuire poate necesita unele ajustări.

De exemplu, raportul lichid poate fi necesar să fie ajustat și textura poate fi influențată, atunci când se utilizează semințe de in măcinate în loc de unt.

Semințele de in pot fi utilizate pentru un înlocuitor al untului în raport de 3 la 1.

Indiferent de cât de mult unt aveți nevoie pentru o rețetă, înmulțiți cantitatea cu trei pentru a obține cantitatea necesară de semințe de in măcinate.

De exemplu, dacă rețeta solicită 1/3 cană de unt, veți avea nevoie de 1 cană de semințe de in.

De asemenea, poate fi necesar să adăugați ceva apă suplimentară sau alt lichid, în funcție de rețetă.

În timp ce această substituție poate necesita ceva mai multă planificare și experimentare, dacă o puteți face să funcționeze pentru câteva rețete de coacere, vă puteți crește cu mult aportul de fibre și grăsimi sănătoase pentru inimă.

#5 – Iaurt grecesc simplu

Folosirea iaurtului grecesc în locul untului poate crește conținutul de proteine și calciu din rețetă.

Utilizarea iaurtului din lapte integral poate sau nu să scadă grăsimea saturată din rețetă, dar poate adăuga mai mult conținut de proteine și minerale.

Este recomandată utilizarea jumătății cantității de unt pentru iaurt.

De exemplu, dacă rețeta solicită 1/2 cană de unt, puteți folosi 1/4 cană de iaurt.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *