Farfurie cu diverse alimente sănătoase
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Combinarea alimentației funcționează pentru pierderea în greutate?

Combinațiile alimentare destinate în procesul de pierdere în greutate sugerează consumul de diferite alimente în combinații diverse, pentru a promova eliminarea kilogramelor în plus. Consumul anumitor categorii de alimente ar putea modifica digestia și, în consecință, ar putea avea un impact negativ asupra efortului de a slăbi.

Așadar, dacă doriți să încercați această strategie de combinații alimentare, nu ar trebui să amestecați proteinele cu carbohidrații, de exemplu.

Abordarea combinațiilor alimentare indică faptul că stomacul produce anumite enzime, pentru a descompune alimentele care sunt fie acide, fie alcaline.

Când consumați în același timp alimente care au nevoie de enzime alcaline și acide, stomacul digeră mai greu mâncarea.

De asemenea, susținătorii combinațiilor alimentare sugerează că diferențele date de timpul necesar pentru digestia proteinelor, a grăsimilor și a carbohidraților pot genera alte probleme de digestie.

De exemplu, alimentele pe bază de carbohidrați, precum fructele, au nevoie de mai puțin timp pentru a fi digerate, în comparație cu alimentele proteice, precum carnea.

Atunci când sunt consumate împreună, fructele pot rămâne în stomac, „așteptând” ca proteina să fie digerată.

Cu toate că principiile care stau la baza combinațiilor alimentare pot să pară științifice, nu există, de fapt, dovezi empirice care să le susțină.

Mai mult, există numeroase dovezi care sugerează că consumul unei diete mixte poate fi benefic din mai multe motive.

În acest context, combinațiile alimentare nu ar promova pierderea în greutate, la fel cum nu ar furniza nici alte beneficii pentru starea generală de sănătate.

Ce alimente trebuie să combinați sau să evitați?

În cadrul abordării combinațiilor alimentare, este indicat să consumați fructe cu 30 de minute înainte de masă, în timp ce evitați consumul acestora după masă.

Amidonul, proteinele, fructele, nucile și semințele nu ar trebui combinate atunci când mâncați. Legumele pot fi asociate cu oricare dintre aceste alimente.

Există multe reguli care trebuie respectate în contextul combinațiilor alimentare, ceea ce poate crea puțină confuzie.

De exemplu, alimentele crude și mâncarea gătită nu trebuie consumate împreună, iar laptele nu trebuie consumat cu nici un alt aliment.

Ar trebui să consumați un singur tip de proteine la o masă. Acesta este motivul pentru care ar trebui să mâncați nucile separat de oricare alte surse proteice.

Alte alimente proteice, cum ar fi leguminoasele, nu trebuie amestecate cu carne la aceeași masă.

Alimentele precum dulciurile, alcoolul și alimentele procesate și ambalate, este indicat să fie evitate, deoarece pot modifica digestia altor alimente, chiar dacă sunt consumate în combinațiile „corecte”.

Ce recomandă cercetările de specialitate?

Nu există nici o bază de cercetare, care să susțină afirmațiile conform cărora consumul de anumite combinații alimentare, poate fi dăunător pentru procesul digestiv sau pentru pierderea în greutate.

Specialiștii în sănătate sugerează că un motiv pentru care combinațiile alimentare nu sunt necesare, este pentru că digestia este un proces și nu este statică.

Mâncarea nu stă și putrezește în stomac, așa cum propune abordarea combinațiilor alimentare, în timp ce „așteaptă” digestia altor alimente.

Tubul digestiv este foarte complex și eficient; se poate ocupa de digerarea multor tipuri de alimente simultan.

Un studiu din anul 2000 a fost realizat, pentru a evalua o dietă care combină alimentele, în comparație cu o dietă tradițională, privind procesul de pierdere în greutate.

Participanții care sufereau de obezitate, din cadrul cercetării, au fost supuși unei diete cu conținut scăzut de calorii, cu cantități egale de calorii, proteine, carbohidrați și grăsimi. Singura diferență a fost atunci când mâncau anumite tipuri de alimente.

La sfârșitul săptămânii cu numărul 6, cercetătorii au descoperit că nu exista nici o diferență semnificativă între grupuri, cu privire la pierderea în greutate. În consecință, cercetătorii au concluzionat că abordarea combinațiilor alimentare nu a oferit nici un beneficiu în procesul de eliminare a kilogramelor în plus.

Există, de asemenea, cercetări care sugerează că consumul de alimente diferite în combinații, poate crește, de fapt, absorbția de nutrienți din alimente.

De exemplu, un studiu din 2015 a relevat faptul că un ou fiert adăugat la o salată de legume crude, a dus la o absorbție crescută de carotenoizi antioxidanți, proveniți din legumele crude.

Acest lucru contravine principiului combinațiilor alimentare, de consum a alimentelor crude și gătite în același timp, dar, de fapt, consumul combinat al alimentelor gătite și crude a ajutat în acest caz la o absorbție mai bună.

Un alt factor de luat în considerare este faptul că majoritatea alimentelor sunt în mod natural o combinație de diferiți macronutrienți.

De exemplu, quinoa are proprietăți de cereale (amidon), dar este, de asemenea, bogată în proteine. Avocado este, din punct de vedere tehnic, un fruct, dar este mai bogat în grăsimi.

Nu puteți analiza diferențele dintre alimentele integrale pentru diferite perioade de digestie. Acest lucru sugerează că organismul este mai mult decât capabil să digere macronutrienți diferiți în același timp, fără efecte secundare adverse.

Poate ajuta în procesul de pierdere în greutate?

Pot indivizii care urmează abordarea combinațiilor alimentare să slăbească? Da.

Cu toate acestea, motivul pentru pierderea în greutate nu se datorează combinării alimentelor. Motivul pentru pierderea în greutate poate fi același ca în orice alt tip de dietă: combinațiile alimentare limitează sursele de calorii goale și pot promova un aport mai mare de fructe și legume.

Aderarea pe termen lung la o dietă care combină alimentele, poate fi dificilă.

Există atât de multe reguli de consum date de combinațiilor alimentare, iar consumul alimentar în afara casei poate fi foarte dificil.

Există, de asemenea, preocuparea conform căreia abordarea combinațiilor alimentare poate crește riscul deficiențelor nutriționale, dacă se evită anumite grupuri alimentare.

Concluzie: combinațiile alimentare care trebuie luate în considerare pentru pierderea în greutate

Combinarea alimentelor pentru pierderea în greutate poate fi, de fapt, calea de urmat în loc să evitați anumite combinații alimentare.

De exemplu, asocierea consumului de surse de proteine și fibre, poate fi de fapt benefică pentru pierderea în greutate, deoarece ambii nutrienți pot genera instalarea și menținerea senzației de sațietate.

Acești nutrienți pot încetini, de asemenea, eliberarea de glucoză din tractul digestiv în fluxul sanguin.

Consumul unei varietăți de alimente este recomandat pentru a vă asigura că alimentele vă oferă o varietate de nutrienți importanți pentru sănătate.

Combinarea alimentelor poate crește absorbția de nutrienți precum antioxidanții. Asocierea fructelor și legumelor cu alimente mai bogate în grăsimi, precum nucile, ar putea ajuta la creșterea absorbției de nutrienți solubili în grăsimi, precum vitaminele A, D, E și K.

Sunt recomandate combinațiile alimentare?

Anumite probleme digestive ar putea justifica o dietă modificată prin evitarea anumitor alimente sau combinații alimentare, dar acesta este un caz rar.

Dacă medicul dumneavoastră v-a sugerat să evitați anumite alimente sau combinații alimentare, urmați acest sfat.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Matcha pisat alături de trei pahare cu ceai de Matcha

La ce este bun ceaiul Matcha?

Ceaiul Matcha este practic un tip de ceai verde care este măcinat într-o pulbere. Ceaiul Matcha are beneficii similare pentru sănătate cu ceaiul verde și

Migdale intr-un bol si lapte de migdale in 2 pahare.

Este bun de băut laptele de migdale?

Deoarece dietele vegetariene și vegane au o popularitate tot mai mare, cererea de lapte vegetal care să înlocuiască laptele animal crește. Potrivit Food Navigator –