Diferite tipuri de brânzeturi
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Cele mai bune brânzeturi pe care le poți consuma chiar și la dietă

Potrivit celor de la NBC Today, un raport al Centrului pentru Știință în Interesul Public a constatat că americanii au plecat de la a consuma aproximativ 8 kilograme de brânză pe an în 1970, la a mânca aproximativ 23 de kilograme pe an de persoană.

Brânza a fost considerată cândva un aliment de lux care se consuma în porții mici, dar acum brânza este considerată un aliment cu preț modest, folosit pe post de condiment, pentru a da gust mâncării sau consumată singură, pe post de gustare.

Majoritatea oamenilor nu consideră ca brânza este favorabilă dietei, datorită aportului mare de calorii și grăsimi saturate. Cu toate acestea, unele studii de cercetare au sugerat că includerea brânzei și a altor tipuri de produse lactate ca parte a unei diete, ar putea fi benefică pentru pierderea în greutate.

Un studiu din 2006 (1) la care au participat peste 19.000 de femei a descoperit că un aport constant de brânză sau lapte integral de cel puțin o porție pe zi a fost asociat cu scăderea în greutate.

Cu toate acestea, rezultatul acestui studiu nu înseamnă că trebuie consumată mai multă brânză dacă se dorește o pierdere mai mare în greutate. Ceea ce poate fi mai important este cantitatea de brânză pe care o consumăm.

Consumul de brânză, atâta timp cât face parte dintr-o dietă echilibrată, cu energie redusă, ar putea fi util pentru pierderea în greutate.

Cu toate acestea, doar prin adăugarea de brânză în dieta dumneavoastră nu veți reduce pierderea în greutate. ci dimpotrivă, poate crește riscul de creștere în greutate.

O revizuire din 2012 (2) a concluzionat că aportul crescut de brânză fără restricții energetice nu a fost asociat cu pierderea în greutate, dar aportul de brânză combinat cu o dietă redusă din punct de vedere energetic ar putea aduce beneficii semnificative pierderii în greutate.

Dacă sunteți în căutarea celor mai bune brânzeturi permise și în diete, alegeți acele tipuri cu un conținut mai scăzut în calorii și un procent mai mare de proteine. Puteți mânca orice tip de brânză dacă sunteți la dietă, cu condiția să fie consumată în cantități moderate și să facă parte dintr-o dietă generală sănătoasă.

Brânza Feta

Feta este o brânză sărată și sfărâmicioasă, foarte aromată. Întrucât este aromată și sărată, puteți încorpora feta în mod inteligent pe post de condiment și astfel evitați să mai adăugați sare suplimentară mâncării.

30 g de feta conține sub 100 de calorii și aproximativ 20% din caloriile din feta provin din proteine.

30 g de feta oferă, de asemenea, aproximativ 15% din valoarea zilnică de calciu.

Consumul de brânză feta în detrimentul altor brânzeturi constituie o opțiune mai scăzută în calorii, deoarece feta conține mai puține calorii decât alte brânzeturi.

Feta este versatilă; se poate sfărâmă pe un sandwich sau o salată, se poate consuma topită, alături de legume prăjite sau peste carnea prăjită.

Brânza Ricotta și brânza Cottage

Brânza ricotta a fost obținută în mod tradițional din zerul rămas în urmă fabricării brânzei Mozzarella sau Provolone. Brânza Ricotta are o textură moale, cremoasă, care poate fi folosită alături de mâncare atunci când se dorește obtinerea unei texturi mai cremoase.

Potrivit celor de la Bon Appetit (3), adăugarea brânzei ricotta unor feluri de mâncare poate ajuta la obținerea unor texturi cremoase și poate scoate în evidență aromele ingredientelor folosite în preparare.

O jumătate de porție de ricotta conține aproximativ 200 de calorii, 14 grame de proteine, 25% din valoarea zilnică de calciu, 11% vitamina A și mai puțin de 10% din valoarea zilnică pentru vitaminele de tip B și magneziu.

Brânza cottage, sau brânza de casă, este o altă brânză mai moale care poate fi o alegere inspirată în dietă. Brânza cottage este întâlnită sub forma unor bulgărași mai mari în comparație cu brânza ricotta și nu are o textură la fel de cremoasă.

Cu toate acestea, brânza cottage poate fi consumată cu fructe sau nuci, constituind o gustare sățioasă sau o masă ușoară.

O jumătate de porție de brânză cottage cu conținut scăzut de grăsimi conține mai puțin de 100 de calorii, are 14 grame de proteine, 13% din valoarea zilnică de calciu, 23% din valoarea zilnică de vitamina B12 și 10% din vitamina B6.

Brânza Neufchâtel

O altă opțiune de brânză admisă și în diete este Neufchâtel. Aceasta este o brânză moale, similară cremei de brânză. Principala diferență este că Neufchâtel are un conținut mai scăzut de grăsimi în comparație cu brânza cremă.

30 g de Neufchâtel are aproximativ 70 de calorii.

Șansele sunt că, dacă obișnuiești să consumi cremă de brânză, probabil că nu vei simți nicio diferență între brânza cremă și Neufchâtel.
Brânza Neufchâtel poate fi utilizată în loc de cremă de brânză pe biscuiti din cereale integrale, pâine prăjită, baghete și chiar pentru coacerea produselor de patiserie.

Parmezanul autentic (parmigiano-reggiano)

Ce se întâmplă dacă vă plac brânzeturile tari? Pot fi ele acceptate în diete? Răspunsul este da, pot, atât timp cât o încorporați în mod inteligent în meniul dumneavoastră , având grijă la proporții.

Utilizați parmezanul pentru a da un plus de aromă mâncărurilor. Un beneficiu pentru sănătate în cazul utilizării brânzeturilor tari este faptul că ai nevoie de o cantitate mică pentru a da gust și aromă mâncării.

Dacă este consumat în moderație, parmezanul poate fi utilizat chiar și de persoanele care vor să dea jos câteva kilograme.

Care este diferența dintre parmezanul clasic și parmezanul autentin (parmigiano-reggiano)?

Mulți oameni nu fac diferența între ele, dar Parmigiano-Reggiano este fabricat în special în regiunea Emilia-Romagna din Italia și este reglementat strict modul în care este fabricată și prelucrată brânza.

Parmezanul clasic nu face obiectul aceleiași reglementări pentru producție. Din cauza procesului îndelungat de maturare a brânzei de tip parmezan, proteinele se descompun și devin mai digerabile.

Parmezanul are un nivel foarte scăzut de lactoză, astfel că majoritatea oamenilor care încearcă să evite lactoza pot consuma fără probleme parmezan sau alte brânzeturi tari.

Concluzie: echilibru și moderație

Aceste brânzeturi permise în diete sunt toate o sursă bună de proteine, benefice chiar și atunci când se dorește pierderea în greutate. Brânzeturile mai cremoase precum ricotta, crema de brânză și Neufchâtel sunt, de asemenea, foarte scăzute în calorii. Pe lângă faptul că sunt o sursă importantă de proteine, aceste brânzeturi conțin și substanțe nutritive importante precum calciul, vitamina A, vitaminele B și magneziu.

Brânza poate adăuga o profunzime de aromă, textură și satisfacție unei mese sau gustări. O cantitate mică poate fi mai mult decât suficient pentru a da aromă și aceasta lucru este foarte important de reținut.
Așadar, consumul de brânză este permin chiar și în diete și nu afectează în niciun fel procesul de slăbit.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diferite sortimente de bere servită la draft

Este berea benefică pentru organism?

Consumul moderat de vin este asociat cu unele beneficii pentru sănătate, însă consumul de bere este adesea asociat doar cu dezvoltarea celebrei burți de bere.