Persoane ciocnesc pahare cu bere

Cele mai bune alimente și băuturi pentru mahmureală

Prea mult alcool pe timp de noapte poate duce la o stare neplăcută a doua zi de dimineață. Alcoolul este solubil în apă și poate călători oriunde în corp, însemnând că efectele sale pot fi resimțite peste tot. Cele mai frecvente simptome pot include dureri de cap, sensibilitate la lumină și disconfort al tractului digestiv.

Nu există nici un leac magic pentru mahmureală; de obicei este nevoie doar de timp. Cu toate acestea, anumite alimente și băuturi te pot ajuta să treci peste acest discomfort. Pot oferi corpului tău substanțe nutritive esențiale pentru a reduce inflamația, ceea ce este benefic oricând, dar mai ales în timpul mahmurelii.

Suc de nucă de cocos

O prioritate de top este rehidratarea. Alcoolul este diuretic, ceea ce înseamnă că îți va crește nevoia de a urina. Prin urmare, el te poate face să te simți destul de deshidratat în timpul dimineții.

Înlocuirea electroliților este și ea importantă, mai ales dacă ai vărsat din cauza alcoolului. Ei ajută la controlul echilibrului fluidelor, semnalizările nervoase și contracțiile musculare din corp.

Sucul de nucă de cocos poate fi de ajutor deoarece nu numai că te poate rehidrata, dar are și un conținut ridicat de electroliți. Este similar cu o băutură sportivă, dar nu are zahăr, coloranți alimentari sau conservanți.

Fructe

Fructele sunt pline de antioxidanți și fitochimicale care pot ajuta la scăderea inflamației în organism și la protejarea celulelor de daunele provocate de radicalii liberi (care pot fi cauzate de alcool). Acestea sunt, de asemenea, o sursă de carbohidrați care îți pot oferi energie.

Dacă fructele nu îți priesc din cauza discomfortului abdominal poți pune câteva felii în apă, vor deveni mai ușor de digerat.

Ceai verde

Ceaiul verde te va ajuta să te rehidratezi dar, ca și fructele, acesta îți va oferi și antioxidanții necesari. Beneficiile ceaiului verde sunt numeroase, mai ales în timpul mahmurelii. De exemplu, poate ajuta la îmbunătățirea fluxului de sânge, iar un compus din ceaiul verde, teanina, poate avea un efect calmant în organism.

Antioxidanții din ceaiul verde și din fructe pot ajuta la refacerea ficatului, fixând daunele cauzate de alcool. Un strop de lămâie în ceai îți poate oferi vitamina C și poate crește biodisponibilitatea unora dintre compușii ceaiului verde.

Ghimbir

Ghimbirul este folosit de secole pentru efectul său calmant asupra tractului digestiv și efectele antiinflamatorii cunoscute. Dacă ai dureri de stomac ceaiul de ghimbir te poate ajuta. Acesta poate fi consumat în moduri diferite. Spre exemplu, poți adăuga boabe de ghimbir într-un smoothie sau poți consuma ghimbir uscat.

Proprietățile antiinflamatorii ale ghimbirului pot aduce beneficii altor părți ale corpului care au fost deteriorate de consumul prea mare de alcool.

Ouă

Ouăle pot fi consumate în orice moment al zilei, dar sunt benefice în mod special dimineața. Sunt o sursă de proteine, vitamina D, vitamine B și vitamina A. Toate acestea pot fi benefice pentru recuperarea de dimineață, dar vitaminele B sunt necesare pentru organism deoarece transformă carbohidrații și grăsimile în combustibil. B6 este necesară pentru creearea de proteine în organism.

Ouăle sunt bogate în special în doi aminoacizi care pot fi deosebit de benefici în timpul mahmurelii. Un aminoacid, taurina, este considerat a fi necesar pentru ficat, contribuind la inversarea daunelor cauzate de alcool. Se crede că un alt aminoacid, cisteina, ajută organismul să descompună un metabolit al alcoolului, acetaldehida.

Supă de pui cu legume

Puiul conține aminoacizi care pot fi de mare ajutor ficatului. Legumele, pe de altă parte, conțin carbohidrați pentru energie și antioxidanți pentru a reduce inflamația. Bulionul este bogat în electroliți și poate ajuta la refacerea echilibrului fluidelor.

Mai mult, există unele cercetări care sugerează că supa de pui poate crește sănătatea imună, lucru ce te poate ajuta să lupți împotriva îmbolnăvirii.

Concluzie

Este puțin probabil să te simți rău a doua zi de diminieață daca consumi alcool moderat. Dar, dacă bei mai mult decât aportul recomandat, te puteți trezi a doua zi dimineață simțind în continuare daunele cauzate de excesul de alcool în corp.

Deși nu există un remediu magic pentru a face ca mahmureala să dispară rapid, unele alimente și băuturi pot ajuta la atenuarea oricăror efecte secundare. Sucul de nucă de cocos te poate rehidrata și îți poate oferi electroliții necesari pentru reglarea echilibrului fluidelor, iar ceaiul verde poate oferi antioxidanți suplimentari care pot ajuta la protejarea și refacerea celulelor de daunele cauzate de radicalii liberi.

Cu ajutorul fructelor vei consuma antioxidanți și fitochimicale, surse rapidă de carbohidrați. Ghimbirul poate ajuta la calmarea tractului digestiv, iar ouăle și supa de pui conțin aminoacizi benefici care pot ajuta la creșterea funcției hepatice.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *