Păstrăv proaspăt umplut cu lămâie gata de băgat la cuptor

Cel mai bun pește pentru slăbit

Atunci când începi o dietă de slăbit, este esențial să integrezi o sursă bună de proteine ​​slabă în grăsimi, cu un număr relativ redus de calorii, iar peștele este alegerea perfectă în acest sens.

Peștele este hrănitor și, deși unele tipuri sunt considerate „grase” sau „uleioase”, spre deosebire de carnea roșie, sunt bogate în acizi grași omega 3 și săraci în grăsimi saturate nesănătoase.

Uleiul de pește și acizii grași omega 3 au fost asociate cu numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea trigliceridelor din sânge și reducerea riscului de boli de inimă, precum și posibile beneficii pentru o gamă uriașă de boli, de la artrită la accident vascular cerebral.

În mod ideal, ar trebui să includem carnea de pește în dietele noastre, dar cum se încadrează într-o dietă de slăbit bazată pe un număr redus de calorii? Contează tipul de pește ales în ceea ce privește pierderea în greutate?

Consumul de pește poate fi benefic pentru pierderea în greutate?

Studiile au arătat că peștele și uleiul de pește pot ajuta la pierderea în greutate. Acest lucru se poate datora faptului că peștele este în general mai slab în calorii decât carnea roșie pe care ar putea să o înlocuiască.

O cantitate mai mare de pește poate fi consumată pentru aceeași cantitate de calorii, ceea ce poate ajuta la menținerea sațietății pentru mai mult timp .

Peștele este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine ​​slabe, care se crede că ajută și la pierderea în greutate.

Acizii grași Omega 3 din peștele gras sau suplimentarea uleiului de pește au fost, de asemenea, asociate cu o mai bună pierdere în greutate într-o serie de studii, astfel încât se poate concluziona că peștele poate juca o parte valoroasă a unei diete sănătoase de slăbit.

Este important să ne amintim, totuși, că pentru a pierde în greutate, trebuie urmată o dietă restricționată în calorii, iar introducerea unei cantități moderate de pește în dieta dumneavoastră nu va duce probabil la pierderea în greutate decât dacă este combinată cu o astfel de dietă.

Contează tipul de pește ales?

Un studiu din 2007 publicat în Jurnalul Internațional al Obezității a sugerat că tipul de pește nu a fost deosebit de important atunci când a fost vorba de pierderea în greutate.

Un studiu axat pe bărbații supraponderali a comparat pierderea în greutate după ce aceștia au urmat o dietă restrictivă în calorii pe parcursul a patru săptămâni.

Patru grupuri au primit aceeași cantitate de calorii, dar un grup a avut o dietă fără pește, altul cu pește gras, al treilea grup cu pește slab și grupul final cu suplimente pe bază de ulei de pește.

S-a constatat că în cele patru săptămâni, grupurile care au mâncat pește cât și grupul cu suplimente pe bază de ulei de pește au pierdut cu aproximativ un kg mai mult decât grupul care nu a consumat pește deloc, ceea ce sugerează că orice tip de pește poate avea un efect asupra pierderii în greutate atunci când este combinat cu o dieta restrictivă.

Alte studii au asociat acizii grași omega 3, care sunt mai predominanți la peștele gras, cu pierderea în greutate; cu toate acestea, întrucât acești pești sunt în general mai bogați în calorii decât peștele slab, este posibil să nu genereze o pierdere în greutate la fel de considerabilă.

Uleiul de pește poate ajuta și la pierderea în greutate, cu toate acestea, consumul de pește întreg este probabil de preferat datorită nutrienților suplimentari prezenți și proteinei care poate spori sațietatea.

Care este cel mai sănătos pește pentru consum?

Cel mai bun pește de mâncat atunci când vine vorba de beneficii pentru sănătate poate varia în funcție de locul în care vă aflați, deoarece condițiile diferite pot însemna că aceleași specii de pești au calități nutriționale diferite.

De asemenea, este important, mai ales în ceea ce privește pierderea în greutate, să luăm în considerare modul în care este preparat sau gătit un pește.

Peștele prăjit tinde să fie mult mai bogat în grăsimi și calorii decât peștele gătit la aburi, la grătar sau la cuptor, așa că încercați să alegeți metode de gătit mai sănătoase, atunci când este posibil.

Peștii populari, în general, considerați a fi printre cei mai sănătoși

  • Codul negru este o sursă excelentă de grăsimi omega 3 și, de asemenea, foarte bogat în seleniu antioxidant.
  • Păstrăvul curcubeu conține mai mult decât cantitatea de omega 3 necesară pentru o zi și este, de asemenea, o sursă bună de vitamina B12, importantă pentru sănătatea sistemului nervos.
  • Halibutul, le fel ca păstrăvul, conține aproape cantitatea necesară de acizi grași omega 3 pentru o zi întreagă și are un nivel scăzut de grăsimi, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru pierderea în greutate, deoarece conținutul redus de grăsime înseamnă și mai puține calorii. De asemenea, este bogat în potasiu și vitamina D, dar poate fi ridicate în mercur, astfel încât consumul acestuia trebuie limitat.
  • Sardinele și hamsiile sunt pești cu un conținut ridicat de omega 3, indiferent dacă sunt proaspeți sau în conserve. Conservele sunt o modalitate excelentă de a încorpora mai mult pește în dieta dumneavoastră într-un mod convenabil și ieftin.

Verifică preț produse gourmet din pește aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *