Fructul dragonului tăiat în bucăți

Ce este fructul dragonului (Pitaya) și cât de bun este pentru dumneavoastră?

Pitaya sau fructul dragonului nu este încă o alegere des întâlnită în Europa și SUA, când vine vorba despre consumul de fructe. Cu toate acestea, crește în mod natural și este popular în Asia de Sud-Est și în anumite părți din America de Sud. Prin urmare, există zone unde fructul dragonului este destul de greu accesibil.

Fructul dragonului face parte din familia cactușilor, motiv pentru care stratul exterior al fructelor seamănă cu straturile unui cactus. În interior, fructul dragonului are o pulpă albă sau de un roz profund și are semințe negre, comestibile.

Fructul dragonului are un gust blând, dulce și poate fi savurat prin scoaterea pulpei din stratul exterior cu ajutorul unei linguri.

Fructul dragonului, la fel ca și alte fructe, este foarte scăzut în calorii și este o sursă bună de antioxidanți, vitamine și minerale.

De asemenea, fructul dragonului poate fi considerat a fi benefic pentru sănătatea inimii. Consumul de alimente bogate în nutrienți și sărace în calorii poate fi benefic și în procesul de pierdere în greutate.

Antioxidant

Antioxidanții din alimente precum fructe și legume, pot ajuta la promovarea unui risc mai redus de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer. De exemplu, în cadrul unui studiu cu date provenite de la peste 400.000 de oameni, timp de peste 9 ani, a fost relevat faptul că persoanele care au mâncat mai multe fructe și legume, au înregistrat un risc redus de dezvoltare a unor tipuri de cancer.

Acest studiu a concluzionat, de asemenea, că adăugarea suplimentară a unei porții și jumătate de fructe și legume pe zi, a fost asociată cu o incidență redusă cu aproximativ 2-3% a cancerului.

Fructul dragonului poate ajuta la adăugarea de antioxidanți suplimentari în dietă. Un studiu a găsit peste 80 mg de compus polifenolic total, într-o jumătate de gram de extract de fructul dragonului deshidratat. Compusul polifenolic poate fi o modalitate de a măsura capacitatea antioxidantă a unui aliment.

Fructul dragonului de culoare roz este, de asemenea, o sursă de licopen antioxidant. Un studiu din 2013  a demonstrat că obținerea licopenului din surse alimentare, poate avea un rol preventiv pentru unele boli.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă obținerea a 400 de grame de fructe și legume în fiecare zi, pentru a crește consumul de licopen.

Sănătatea inimii

Fructul dragonului poate fi benefic pentru sănătatea inimii, deoarece este o sursă de antioxidanți și potasiu, în timp ce semințele sunt o sursă de grăsimi polinesaturate, sănătoase pentru inimă. Un studiu din 2010 efectuat pe șobolani a descoperit că extractul de fructul dragonului, a fost eficient pentru reducerea daunelor oxidative și a ajutat la menținerea arterelor netede la șobolanii diabetici.

Sunt necesare mai multe cercetări care implică efectul fructului dragonului asupra rigidității aortice în organismele umane, însă acest studiu inițial sugerează că fructul dragonului poate avea un rol benefic în reducerea rigidității în artere.

Consumul unei diete bogate în potasiu, magneziu și calciu, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale. Fructul dragonului este o sursă de calciu și potasiu.

Consumul de fructele dragonului ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate poate ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului nociv al colesterolului din sânge.

Grăsimile polinesaturate din semințele fructului dragonului pot fi benefice pentru sănătatea inimii. Experții în sănătate sugerează că un consum alimentar care furnizează grăsimi polinesaturate în locul grăsimilor saturate sau a alimentelor cu conținut ridicat de zahăr, poate ajuta la scăderea colesterolului LDL și a trigliceridelor.

Fructul dragonului este o sursă de fibre benefică pentru sistemul digestiv și cardiovascular. Fibrele solubile pot ajuta la scăderea colesterolului și pot ajuta la o mai bună reglare a glicemiei.

Vitamine și minerale

Fructul dragonului furnizează multe vitamine și minerale diferite. De exemplu, o bucată de fructul dragonului furnizează aproximativ 10% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C și vitamine B, care sunt necesare pentru metabolizarea carbohidraților pentru obținerea de energie și pentru o diviziune corespunzătoare a celulelor.

Vitamina C acționează ca un antioxidant și este necesară pentru a promova pielea sănătoasă, gingiile și țesutul conjunctiv.

O bucată de fructul dragonului oferă aproximativ 9 mg de calciu, 36 mg de fosfor și 0,65 mg de fier. Calciul și fosforul sunt nutrienți necesari în construcția oaselor.

Fructul dragonului furnizează și un pic de fier, care este necesar pentru producția de celule roșii sănătoase.

Cum puteți consuma fructul dragonului

Fructul dragonului poate fi o gustare dulce și sănătoasă. Pur și simplu trebuie să spălați fructele și să le tăiați pe jumătate. Folosiți o lingură pentru a scoate pulpa de culoare roz sau albă, cu tot cu semințe.

Pulpa este partea comestibilă a fructului. Aceasta ar trebui să se îndepărteze ușor de stratul exterior, dacă fructul este copt.

Din cauza culorii unice a fructelor de dragon, poate reprezenta un plus de culoare în salatele de fructe, kebab-uri, smoothie-uri sau salate obișnuite.

Dacă nu ați mai încercat niciodată fructul dragonului și vă doriți să faceți asta, și aveți de unde să îl achiziționați, nefiind neapărat accesibil în anumite zone geografice, încercați să îl adăugați în dieta dumneavoastră pentru a atinge o anumită varietate în aportul de fructe.

Concluzie

Fructul dragonului crește în mod natural în climatul tropical din Asia de Sud-Est sau America de Sud. Aceste culturi sunt familiare cu fructele dragonului, motiv pentru care au diferite moduri de utilizare pentru ele.

În majoritatea societăților occidentale, consumul de fructul dragonului este încă destul de limitat, deoarece fructele provin din altă parte a lumii.

Fructul dragonului face parte din familia cactusului, iar textura stratului exterior seamănă oarecum cu solzii unui dragon.

Partea comestibilă a fructului de dragon este reprezentată de stratul interior de pulpă albă sau roz, umplută cu semințe mici și negre. Semințele sunt comestibile, fiind, de fapt, o sursă de grăsimi polinesaturate, sănătoase pentru inimă.

Modalitatea de consum a fructului dragonului este foarte simplă. Trebuie doar să spălați fructul, să îl tăiați pe jumătate și să scoateți pulpa din interior cu ajutorul unei linguri. Vă puteți bucura de acest fruct ca atare sau îl puteți adăuga în salate fructe, kebab, iaurt sau smoothie-uri.

Fructul dragonului este o sursă de vitamina C, fibre, potasiu, calciu, fosfor și fier. Ca și alte fructe și legume, este, de asemenea, o sursă bogată de antioxidanți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *