Consumul de nuci și semințe oferă organismului mai multe beneficii. Însă, ce se întâmplă dacă mănânci în exces un astfel de aliment? Deși migdalele au efecte benefice pentru inimă, totuși, pot să apară unele probleme, în cazul consumului în exces din acest aliment.
Deși este dificil să definim ce înseamnă consumul „în exces” de migdale, în general, se recomandă respectarea ghidului relativ la consumul zilnic de 50 grame (un pumn) de nuci pe zi. Consumul puțin mai mare decât cantitatea recomandată, probabil, nu va provoca efecte negative asupra sănătății, dar consumul unei cantități semnificativ mai mari decât cea recomandată ar putea avea unele efecte secundare nedorite.
Vezi și: Cele mai bune nuci și semințe
Conținut:
Beneficiile oferite de migdale
Migdalele au un conținut ridicat de grăsimi mononesaturate, fibre, proteine, vitamine și minerale. Conform FDA, cercetările sugerează că, dacă mănânci aproximativ 50 grame de nuci pe zi, inclusiv migdale, ca parte a unei diete sănătoase, atunci poți reduce riscul bolilor cardiovasculare.
Migdalele sunt o sursă de vitamina E, mangan, magneziu, cupru, calciu, fosfor și riboflavină. De asemenea, conform California Almond Board, unele cercetări sugerează că migdalele pot contribui la îmbunătățirea sensibilității la insulină, în cazul persoanelor cu prediabet.
Creștere în greutate
Nucile sunt destul de bogate în calorii, motiv pentru care unii nutriționiști subliniază că nu este bine să consumăm în exces acest aliment. Chiar dacă nucile sunt bogate în calorii, consumul de nuci, ca parte a unei diete sănătoase, nu crește riscul de îngrășare.
Acest lucru înseamnă că nu ne îngrășăm dacă mâncăm aproximativ 30 grame de nuci per zi.
Totuși, acest lucru nu înseamnă că dacă consumăm nuci în exces, atunci vom slăbi. Poate exista o relație de dependență între consumul de nuci și pierderea în greutate, ceea ce înseamnă că, dacă sunt consumate în exces, nucile pot favoriza îngrășarea. Prin urmare, un efect secundar al consumului excesiv de nuci și migdale ar putea fi, de fapt, creșterea în greutate.
Interacțiunea cu medicamentele, în cazul excesului de mangan
Manganul este un oligoelement care ajută organismul să producă țesut conjunctiv, contribuie la coagularea sângelui, reglând metabolismul, absorbția calciului, funcțiile nervoase și zahărul din sânge. Potrivit Centrului Medical al Universității din Maryland, până la 27% dintre adulții americani ar putea să nu aibă un aport adecvate de mangan, în fiecare zi.
O porție de 30 de grame de migdale conține aproximativ 0,6 mg de mangan. Aportul zilnic recomandat de mangan este de 1,8 mg / zi pentru femeile cu vârsta de peste 19 ani și de 2,3 mg / zi pentru bărbații cu vârsta peste 19 ani.
Este important să reții că manganul din alimente și suplimente nu trebuie să depășească 10 mg pe zi, deoarece un nivel mai ridicat poate provoca leziuni ale nervilor. Dacă cineva ia suplimente pe bază de mangan, cum ar fi multi-vitamine, având și o dietă bogată în mangan și un consum ridicat de migdale, poate să se ajungă la depășirea pragului maxim specificat mai sus pentru mangan.
Dacă cineva urmează o medicație de tip antipsihotic sau ia medicamente pentru tensiunea arterială ridicată, antiacide sau antibiotice, ingerarea de mangan în exces ar putea interfera cu absorbția acestor medicamente. Excesul de migdalele, în combinație cu o dietă deja bogată în mangan sau administrarea de suplimente de mangan, ar putea provoca interacțiuni adverse cu anumite medicamente.
Probleme gastro-intestinale
O porție de aproximativ 30 grame de migdale are un aport de 3-4 grame de fibre. Femeile cu vârste de până la 50 de ani au nevoie de aproximativ 25 de grame de fibre pe zi, iar bărbații sub 50 de ani au nevoie de aproximativ 38 de grame de fibre pe zi. Unii americani încearcă să obțină aportul zilnic recomandat de fibre, iar consumul de alimente bogate în fibre, cum ar fi migdalele, poate contribui la îndeplinirea aportului recomandat de fibre.
Un consum suficient de fibre este necesar pentru sănătatea gastro-intestinală, scăderea colesterolului, ceea ce contribuie la menținerea greutății corporale. Cu toate acestea, excesul de migdale, care poate să fie consumat și alături de o dietă deja bogată în fibre, poate provoca stres gastro-intestinal. Excesul de migdale poate provoca crampe, balonări sau constipație, din cauza cantității prea mari de fibre.
Migdalele nu au un conținut ridicat de apă, iar excesul de migdale, fără aport adecvat de lichide, ar putea provoca probleme gastro-intestinale. De aceea, atunci când mănânci migdale, este bine să bei apă și să mănânci alte alimente care conțin multă apă, cum sunt fructele și legumele.
Risc de apariție al alergiilor
Orice aliment consumat în exces poate să cauzeze alergii. Consumul de prea multe migdale poate să declanșeze o reacție alergică la acest aliment, ce ar putea însemna că nu vei mai putea mânca niciun fel de mâncăruri cu migdale.
Concluzie
Există multe motive pentru care migdalele au un efect benefic asupra organismului. Cu toate acestea, excesul de migdale poate să aibă efecte secundare adverse, cum ar fi: creșterea în greutate, depășirea dozelor recomandate de mangan, posibile interacțiuni cu medicamente, probleme gastrointestinale sau, posibil, dezvoltarea unei alergii la migdale.
Doza zilnică recomandată de migdale este de aproximativ 50 de grame (un pumn). Cercetările privind consumul de nuci, precum și beneficiile pentru sănătate, sunt valabile în condițiile unui aport care nu depășește doza zilnică recomandată. Diferitele alimente conțin diferite beneficii pentru sănătate; moderația, echilibrul și varietatea sunt esențiale pentru sănătate.