Ceașcă cu ceai verde

Ce beneficii are ceaiul verde asupra sănătății?

Ceaiul verde a fost folosit de secole, în special în cultura asiatică, ca remediu pentru diferite afecțiuni și în prevenirea mai multor boli. Cercetările continuă să găsească noi beneficii pentru sănătate ale ceaiului verde, iar unele cercetări au consolidat „dovada” vechilor remedii presupuse ale ceaiului verde. Iată câteva beneficii noi și vechi pentru sănătate ale ceaiului verde.

Prevenirea și tratarea cancerului

Conform unui studiu publicat de Harvard Health din 2004, consumul de ceai verde prezintă o asociere cu reducerea riscului diverselor tipuri de cancer. Ceaiul verde și prevenirea cancerului a fost probabil cel mai cercetat beneficiu pentru sănătate datorat ceaiului verde. Cu toate acestea, rezultatele cercetărilor referitoare la ceaiul verde și prevenirea sau tratarea cancerului au rezultate mixte.

Ceaiul verde conține catehină, care este compusul cunoscut pentru beneficiile de combatere a cancerului. Ele sunt antiinflamatoare și anti-angiogeneză (formarea de noi vase de sânge), potrivit unui articol din 2005 din The Journal of Alternative and Complementary Medicine.

Angiogeneza este un proces normal în organism, dar este necesară și pentru cancer. Catehinele pot combate cancerul oprind formarea de noi vase de sânge care sunt necesare pentru celulele canceroase.

Antioxidantii din ceaiul verde pot proteja celulele corpului de deteriorarea ADN-ului. Dacă ADN-ul este deteriorat, acesta poate fi sensibil la proliferare, așa cum se observă în cancer.

Cât de mult ceai verde este necesar pentru prevenirea potențialului cancerului? Din cauza variațiilor cauzate de diferitele tipuri de ceai verde, prepararea și biodisponibilitatea compușilor (cum ar fi catehinele), nu se știe exact dacă și cât de mult poate influență ceaiul verde prevenirea sau tratarea cancerului.

De asemenea, unele studii de cercetare folosesc eprubete sau teste pe animale, ceea ce face ca aplicarea rezultatului lor dintre ceaiul verde și cancerul să fie imposibil de transpus la om.

Până la clarificarea mai multor cercetări, se pare că nu există nicio contraindicație pentru consumul de ceai verde în ceea ce privește prevenirea cancerului și numai posibilele beneficii.

Te ajută să trăiești mai mult?

Consumul de ceai verde poate afecta de fapt mortalitatea generală. Un articol din 2009 publicat în American Family Physician face referire la un studiu care a descoperit că ceaiul verde poate reduce efectiv mortalitatea generală.

Mai multe cercetări trebuie făcute pentru a determina această afirmație, cât de mult ceai a fost consumat și în cărui tip de populație i se adresează studiul. Poate că nu este o coincidență că Japonia are cea mai mare populație de oameni în vârstă, și, de asemenea, are un consum ridicat de ceai verde?

Sănătatea inimii

Același compus care conferă ceaiului verde proprietățile sale anti-cancer, catehinele, pare să aibă și beneficii pentru sănătatea inimii. Atunci când catechinele sunt oxidate, ceea ce înseamnă că pierd un electron, pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol în sânge, potrivit unui articol de revizuire din 2005 publicat în The Journal of Alternative and Complementary Medicine.

Articolele publicate de Harvard Health din decembrie 2012 susțin studii clinice randomizate, controlate pe efectul placebo, concluzionează că ceaiul verde a redus semnificativ nivelul colesterolului și al trigliceridelor. Ceaiul negru nu a prezentat aceleași avantaje pentru sănătate.

Sănătate mentală

Conform unui articol de revizuire din 2005 din The Journal of Alternative and Complementary Medicine, ceaiul verde are un compus numit teanină care poate ajuta la scăderea nivelului de stres. Pe lângă sănătatea mintală, stresul poate avea un rol în multe boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare.

Cât de mult ceai trebuie să consumi?

Un studiu din Harvard Health Publication din 2004 sugerează un consum de ceai verde de aproximativ 3 ori pe zi pentru beneficii optime asupra sănătății. Pentru a beneficia de cea mai mare cantitate de catehine, se consumă ceaiul lăsat la infuzat timp de 3-5 minute și se bea mereu ceai proaspăt preparat în defavoarea celor preambalate.

Puteți consuma prea mult ceai verde? Potrivit unor articole din Harvard Health, unele studii efectuate pe animale au arătat enzimele hepatice crescute cu suplimentarea unei doze mari de catehine. Prea mult oxalat, găsit în ceaiul verde, ar putea crește riscul de pietre la rinichi.

Oxalatul poate inhiba absorbția mineralelor precum fierul și calciul. Dacă aveți deficit de fier, consumați ceai atunci când nu mâncați alimente bogate în fier. Dacă luați un supliment de calciu sau fier, nu mai consumați ceai verde.

Supliment sau băutură?

Consumul de ceai verde poate oferi o gamă mai largă de beneficii pentru sănătate, comparativ cu administrarea unui supliment concentrat dintr-un compus din ceaiul verde. Există multe tipuri diferite de antioxidanți și alți polifenoli din ceai care pot avea efecte pozitive asupra sănătății. De asemenea, administrarea unei doze prea mari dintr-un ceai sau aliment benefic pentru sănătate, nu se asociază întotdeauna cu beneficii crescute.

Multe studii de cercetare în legătură cu ceaiul verde au folosit anumite suplimente care pot echivala cu o doză mare de ceai verde. Cu toate acestea, consumul de ceai îți va oferi, cel mai probabil, TOATE beneficiile potențiale, deoarece primești toate componentele.

Ceaiul verde poate ajuta la reducerea riscurilor pentru anumite tipuri de cancer, boli cardiovasculare și chiar te poate ajuta să trăiești mai mult. Există o serie de compuși în ceaiul verde, precum antioxidanții și polifenolii, care au efecte benefice diferite asupra sănătății.

Deși cantitatea exactă de ceai verde, sau componentele sale, pentru beneficiile asupra sănătății nu sunt clar stabilite, consumul a 2-3 căni de ceai verde pe zi pare a fi o limitare corespunzătoare. Deoarece compușii din ceaiul verde continuă să fie cercetați, tot mai multe beneficii pentru sănătate pot continua să fie găsite.

Ceaiul verde este, de asemenea, una dintre cele mai bune 5 băuturi sănătoase pentru slăbit.

Verifică preț ceai verde aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *