Pungi de supermarket pline cu alimente

Ce ar trebui să treceți pe lista de cumpărături atunci când vreți să slăbiți sănătos?

Cea mai bună modalitate de a pierde în greutate este adoptarea unei diete sănătoase și echilibrate. Cu toții suntem probabil de acord cu această afirmație, însă ce reprezintă mai exact o astfel de dietă și ce ar trebui să cumpărați și să gătiți? Acest aspect probabil că induce o relativă confuzie, motiv pentru care vom discuta în continuare despre produsele alimentare pe care ar trebui să le aveți în vedere pentru consum, atunci când doriți să adoptați o dietă echilibrată, pentru a slăbi sănătos, cu rezultate care se vor menține pe termen lung.

Adevărul este că nu există un singur tip de dietă echilibrată și sănătoasă, ci este vorba mai degrabă despre un model dietetic. Așadar, dieta dumneavoastră zilnică ar putea fi la fel de sănătoasă și echilibrată ca cea a vecinului și, în același timp, să mâncați stiluri total diferite de mâncare.

Deci, ce poate include lista de cumpărături de natură alimentară, atunci când vreți să adoptați o dietă sănătoasă și echilibrată? Produsele alimentare pe care le vom enumera în continuare sunt doar câteva exemple mai importante din multitudinea de alimente pe care le puteți include pe această listă de consum sănătos, așadar, nu vă limitați doar la ele.

Ulei de masline

Probabil că ați auzit despre uleiul de măsline că este plin de calorii și îngrașă, nu? Acest lucru nu este în totalitate neadevărat, mai ales dacă consumul este unul excesiv, însă uleiul de măsline este, de asemenea, o sursă bogată de omega, precum și de antioxidanți și vitamina E. În general, se consideră că ajută la prevenirea unor afecțiuni precum bolile de inimă și cancerul. Este întotdeauna mai bine să înlocuiți untul sau margarina cu ulei de măsline, în loc să îl adăugați în plus.

Sfat: Așezați uleiul într-o sticlă dotată cu pulverizator pentru a vă fi mai ușor să țineți evidența a cât de mult utilizați în mâncare. Preparați-vă propriul sos de ulei de măsline și oțet balsamic pentru salate și pentru înlocuirea maionezei. Veți reduce la jumătate caloriile consumate.

Legume

Sub orice formă, culoare și dimensiune, legumele sunt pe primul loc în cadrul unei diete sănătoase. Nu trebuie să existe discriminare în termeni de care legumă este mai nutritivă, deoarece toate au o valoare nutritivă proprie și beneficii implicite, inclusiv antioxidanți, minerale și vitamine. Bonusul suplimentar al legumelor atunci când sunt încadrate într-o dietă de slăbit este reprezentat de faptul că au un conținut scăzut de calorii, în timp ce mențin senzația de sațietate și vă furnizează toți nutrienții esențiali.

Diferitele metode de gătit pot modifica valoarea nutritivă și calorică a legumelor, așa că nu, morcovii prăjiți nu sunt chiar un fel de mâncare sănătoasă, cu conținut scăzut de calorii. Optați pentru legume proaspete în loc de alternativele la conservă sau congelate și evitați pe cât posibil să le prăjiți. Nu uitați să aveți grijă la sosurile cu care serviți legumele, atunci când este cazul.

Sfat: batoanele de legume reprezintă gustarea ideală pe timp de zi, în special servite cu un sos sănătos. Adăugați morcovi, țelină și castraveți pe lista dumneavoastră de cumpărături, pentru a pregăti batoane de legume!

Avocado

Aceasta este o recomandare foarte populară și pe bună dreptate. Avocado este bogat în grăsimi, dar și bogat în substanțe nutritive, deoarece conține vitamina E și K, folat, potasiu, acid folic și fibre, printre altele. În general, avocado conține majoritatea vitaminelor de care organismul are nevoie împreună cu alți nutrienți esențiali.

Avocado se poate adăuga în salate sau poate fi consumat ca atare cu puțin oțet balsamic, ori poate fi servit la micul dejun cu iaurt și mix de nuci. Totuși, aveți grijă la conținutul caloric, deoarece un avocado mediu poate conține în medie 100 de kcal. Cu toate acestea, conținutul nutritiv transformă avocado într-un aliment aproape obligatoriu de trecut pe o listă de cumpărături sănătoasă.

De asemenea, avocado este foarte bun pentru păr și piele, așadar, nu trebuie să ratați șansa de a obține avantaje suplimentare în acest sens.

Ouă

Ouăle pot fi gătite în atât de multe moduri, furnizând mai puțin de 100 de calorii. Un ou fiert poate conține aproximativ 73 de kcal, iar o omletă simplă aproximativ 93 de kcal. Ouăle sunt bogate în proteine, folat, vitamina D și A, seleniu și alți nutrienți.

Cu toate acestea, datorită conținutului ridicat de colesterol, se recomandă de obicei să nu mâncați multe ouă. Acestea pot constitui o masă cu un conținut scăzut de calorii sau o opțiune de gustare, o dată sau de două ori pe săptămână, așa că adăugați-le pe lista dumneavoastră, dar mențineți un consum moderat.   Ouăle sunt versatile și puteți găsi numeroase rețete care vă vor menține mesele interesante.

Sfat: optați pentru ouă de crescătorie atunci când este posibil, deoarece calitatea nutrienților este probabil mai bună decât cea a găinilor crescute în loturi furajere. Dacă aveți o fermă prin apropiere, merită să verificați dacă vând produse alimentare din această categorie.

Fructe

În mod similar cu cazul legumelor, nu există discriminare nici pentru fructe. Fiecare fruct are propria sa valoare nutritivă și beneficii implicite pentru sănătate. Unele studii au sugerat că afinele pot ajuta la scăderea în greutate. Indiferent de tipul de fructe de pădure, acestea sunt bogate în antioxidanți și, prin urmare, pot furniza beneficii de protecție împotriva cancerului și a altor afecțiuni de sănătate.

Această caracteristică nu le face cele mai bune sau singurele fructe pe care ar trebui să le adăugați pe lista dumneavoastră de cumpărături. Există o mulțime de alegeri posibile, așa că ar trebui să existe o opțiune pentru fiecare gust. Consumați fructe ca gustare între mese sau doar pentru a satisface o poftă dulce.

Sfat: fierbeți câteva fructe cu un strop de lichior pentru un desert cu conținut scăzut de calorii.

Orez integral

Alimentele precum pâinea albă, pastele albe și majoritatea cerealelor tind să fie glucide rafinate, bogate în calorii, zahăr și sare, dar sărace în valoare nutrițională. Cu toate acestea, nu este la fel de ușor să urmați o dietă săracă în carbohidrați, în special pentru cei care nu sunt consumatori avizi de legume și verdețuri.

Nu trebuie să eliminați complet carbohidrații, ci mai degrabă să îi înlocuiți cu unii dintre verii lor mai sănătoși. Unele studii sugerează că femeile care consumă alimente din cereale integrale sunt susceptibile de a cântări mai puțin, decât cele care consumă carbohidrați albi, rafinați.

Adăugați orez brun pe listă ca o opțiune de carbohidrați. Având în vedere faptul că orezul brun nu trece prin proceduri extinse de rafinare, ar trebui să conțină încă majoritatea nutrienților în momentul servirii. Poate fi un aspect ușor surprinzător, dar orezul brun poate fi bogat în magneziu, mangan și seleniu, printre altele. Toate aceste oligoelemente pot fi foarte importante pentru sănătate și procesele metabolice ale corpului.

Pește (slab și gras)

Nu sunt noutăți, dar uleiurile de pește au numeroase beneficii și joacă un rol important în sănătatea organismului uman și în pierderea în greutate. Așadar, de ce să cumpărați o cutie de capsule de ulei de pește și să nu adăugați pește mai gras în dieta dumneavoastră. În plus, peștele este de obicei sărac în calorii și, în afară de uleiurile de pește, este bogat în mai mulți alți nutrienți.

Există o mulțime de soiuri și specii diferite, așa că ar trebui să existe o opțiune pentru fiecare gust. Peștele poate fi gătit și în mai multe moduri, astfel încât imaginația și o mulțime de rețete vă pot menține dieta foarte interesantă și gustoasă.

Peștii uleioși includ somonul, tonul, sardinele, heringul, păstrăvul, hamsia, peștele spadă etc. Peștele slab include cod, biban, merluciu, printre multe alte tipuri diferite.

Deși peștii grași sunt buni pentru sănătate, au existat îngrijorări cu privire la somonul de crescătorie și, de asemenea, că peștele gras poate conține dioxine și PCB, care în cantități mari pot fi dăunătoare.

De asemenea, fiți conștienți de problemele de mediu, precum posibila extincție a anumitor specii. Ca o recomandare generală, consumați cu moderație (nu în fiecare zi) și în mod responsabil, combinați și consumați o varietate de pești, atât cu carne grasă, cât și slabă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *