Acid stomacal

Ce alimente sau băuturi sunt bune pentru arsuri la stomac?

Următoarele alimente pot ajuta la ameliorarea disconfortului stomacal: ghimbir, banane, pepeni, ovăz, carne slabă, fenicul și legume verzi.

Studiile arată că arsurile la stomac (refluxul acid sau indigestia) a crescut cu 47% în ultimele decenii, conform unui articol din 2012 Today (1).

Institutul Național de Sănătate estimează că aproximativ 1 din 5 americani suferă de arsuri la stomac (2), așa că sunt șanse ca tu sau cineva pe care cunoști să experimenteze cel puțin o dată arsuri la stomac.

Arsurile la stomac pot provoca dureri în zona esofagului inferior / a stomacului superior, deoarece acidul stomacului revine în esofag.  Esofagul nu este conceput ca stomacul să se ocupe de acid, de aceea simți o senzație de arsură.

Institutul Național de Sănătate sugerează că alte simptome asociate cu arsurile la stomac cronice pot include: respirația urât mirositoare, gustul acid în partea din spate a gâtului atunci când mâncați, greață, dureri de stomac, probleme respiratorii sau deteriorarea dinților.

Tratarea arsurilor cronice la stomac este importantă, deoarece dacă nu este tratată, poate duce la alte afecțiuni medicale grave.

Dacă simțiți arsuri la stomac care nu se îmbunătățesc cu medicația de la farmacie sau cu modificările dietei, consultați un doctor.

Arsura la stomac poate fi un rezultat al creșterii în greutate, a sarcinii, a efectului secundar al anumite medicamente, inhalarea fumului de mâna a doua sau poate fi un rezultat al altor afecțiuni medicale.

Alimente care combat arsurile la stomac

Luați în considerare adăugarea următoarelor alimente în dieta voastră pentru a ajuta la ameliorarea disconfortului provocat de arsurile la stomac, dar țineți cont că nevoile individuale pot varia.

Este posibil ca aceste alimente să nu fie cele mai bune pentru toată lumea care suferă de arsuri la stomac, de aceea este recomandat să lucrezi cu echipa ta medicală pentru a-ți individualiza dieta.

1. Ghimbir

Ghimbirul a fost folosit ca ajutor digestiv de secole, iar un studiu din 2013 (3) asupra efectelor gastroprotectoare ale ghimbirului sugerează că există unele cercetări pentru a valida rolul benefic al ghimbirului în sănătatea digestivă.

Consumul de ghimbir poate fi considerat bun pentru arsuri la stomac, precum și gastrită, greață, indigestie și ulcere.

Puteți adăuga ghimbir în smoothie-uri, mâncăruri la cuptor, sosuri pentru salate, ovăz sau în alte rețete.

Consumul de ceai de ghimbir poate fi un mod de bun de a-l introduce în dieta ta și pentru hidratarea organismuluji.  Fiți conștienți de consumul de băuturi îndulcite cu ghimbir, deoarece acestea pot avea un conținut ridicat de zahăr și pot contracara unele efecte pozitive ale ghimbirului asupra digestiei.

Pentru cele mai bune rezultate, consumă ceai de ghimbir cu îndulcitor natural minim precum mierea.  Rețineți, de asemenea, că berea cu ghimbir nu oferă ghimbir adevărat și poate irita stomacul, deoarece este o băutură carbogazoasă.

2. Banane

La fel ca ghimbirul, bananele sunt alimente bune pentru diverse afecțiuni digestive.  Bananele sunt considerate ușor de digerat și nu vor crește riscul de arsuri la stomac.  Uneori, fructele pot irita stomacul, dar alegerea fructelor cu conținut scăzut de acid, cum ar fi bananele, poate reduce riscul.

Aproximativ 99% dintre oameni pot tolera bananele fără a crește riscul de arsuri la stomac.

Prin urmare, adăugați banane treptat la dieta voastră dacă sunteți nesiguri de efectul lor.

3. Pepeni

WebMD (4) sugerează că pepenii sunt o alegere bună de fructe cu acid scăzut, care poate fi ok pentru cei cu arsuri la stomac.

Orice varietate de pepene verde poate fi o alegere bună de a adăuga fructe la dietă, fără a crește conținutul acid în stomac.

Pe lânga reducerea acidului, pepenii oferă o sursă de magneziu, care se găsește în majoritatea medicamentelor pentru arsuri la stomac.

4. Ovăz și alte cereale integrale

Făina de ovăz și alte cereale integrale nu sunt susceptibile să crească riscul de arsuri la stomac.  Ovăzul poate fi o alternativă mai bună la cerealele de dimineață care pot fi bogate în zahăr și sărace în fibre.

Conținutul ridicat de fibre din ovăz te face să te simți plin mult timp după ce ai terminat de mâncat.  Pentru a obține beneficii maxime de sănătate din ovăz, folosiți ovăz simplu și adăugați câteva fructe cu conținut scăzut de acid, pentru a adăuga puțină dulceață.

Alte cereale integrale, cum ar fi pâinea integrală, orezul brun, quinoa sau cușcușul pot fi alegeri mai bune pentru arsurile la stomac în comparație cu pâinea albă, orezul sau pastele albe.

În mod surprinzător, cercetările sugerează că cartofii și alte legume rădăcinoase (cu excepția cepei) pot fi de asemenea bune pentru arsurile la stomac.

5. Carne slabă

Alegerea proteinelor cu conținut scăzut de grăsimi este esențială pentru reducerea riscului de arsuri la stomac.  Alegeți bucăți slabe de carne, cum ar fi pieptul de pui sau de curcan, muschiuleț de porc sau chiar de vită.

Evitați pielea și carnea prăjită , deoarece acest lucru va crește conținutul de grăsime și poate crește riscul de arsuri la stomac.  Evitati carnea procesata precum hot dog, salamul sau bacon.

6. Fenicul și legume verzi

Feniculul nu este obișnuit în dietele occidentale, dar poate fi un aliment delicios şi bun împotriva arsurilor la stomac.

Feniculul este considerat o legumă cu conținut scăzut de acid, deci ar trebui să fie sigur pentru majoritatea persoanelor care au arsuri la stomac.

O modalitate ușoară de a adăuga fenicul în dieta voastră este să tăiați partea albă de și să o folosiţi în salate.  De asemenea, poate fi mâncat exact cum este pentru un gust crocant, ușor delicios.

Alte legume verzi precum salata verde, broccoli, sparanghelul și fasolea verde sunt, de asemenea, considerate sărace în acid.  Prin urmare, ele pot face parte dintr-o dietă prietenoasă și nutritivă.

Ce alimente trebuie să evitați pentru arsurile la stomac?

Institutul Național de Sănătate (5) sugerează restricționarea următoarelor alimente dacă aveți arsuri la stomac.

Alimente sau băuturi cu cofeină

Cofeina poate crește riscul de arsuri la stomac la unele persoane.  Cafeaua și unele ceaiuri pot fi lucruri evidente de evitat, dar produsele din ciocolată pot provoca, de asemenea, iritare, deoarece pot avea cofeină.

Menta

Menta poate fi surprinzătoare, deoarece unele suplimente pentru arsuri la stomac au gust de mentă.  Institutul Național de Sănătate sugerează să evitaţi menta dacă aveţi arsuri la stomac.  În loc să bei ceai de mentă, bea ceai de ghimbir.  Dacă doriți să adăugați o plantă care ar putea ajuta la arsuri la stomac, pătrunjelul poate fi o alegere bună.

Alimente grase sau picante

Alimentele grase pot face ca alimentele să stea mai mult în stomac, ceea ce poate crește riscul de arsuri la stomac.  Prin urmare, alegerea alimentelor cu conținut scăzut de grăsimi și cu metode de gătit cu conținut redus de grăsimi poate fi mai bine tolerat pentru ameliorarea arsurilor.  Alimentele picante pot crește producția de acid a stomacului, care poate crește riscul de arsuri.

Produse din roşii

Roșiile sunt relativ acide, așa că evitarea lor și produselor pe bază de roșii poate fi de ajutor.

Alcool

În cele din urmă, alcoolul poate irita stomacul.  Prin urmare, reduceți sau limitați consumul de alcool pentru a reduce riscul de arsuri la stomac.

Verifică preț capsule pentru echilibrarea acidității gastrice aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *