Bărbat tânăr bea apă cu poftă

Câtă apă ar trebui să bei zilnic?

Beneficiile pentru sănătate ale consumului suficient de apă pe zi sunt multe. De exemplu, consumul adecvat de apă asigură că toate lichidele din corp necesare pentru digestie, absorbție, circulație și produse reziduale excretante sunt la niveluri sănătoase.

Aportul adecvat de apă este de asemenea benefic pentru funcția musculară, echilibrul electrolizilor și sănătatea pielii.

Un adult uman obișnuit este compus din aproximativ 60% apă. Apa se pierde pe parcursul zilei și trebuie reînnoită zilnic. O întrebare comună este: care e cantitatea de apă recomandată pe zi?

Există mulți factori diferiți pentru a determina cât de multă apă este adecvată, inclusiv pierderea de transpirație, exerciții fizice, mediu etc.

Iată o privire mai atentă asupra modului în care poți determina câtă apă trebuie să bei pe zi.

De ce este important să obțineți suficientă apă?

Avem mecanisme în vigoare pentru a ne păstra conținutul de apă din corp atunci când aportul nu este adecvat.

Cu toate acestea, atunci când se întâmplă acest lucru, puteți suferi dureri de cap, letargie, scăderea volumului de sânge, incapacitatea de a controla temperatura corpului și, desigur, cineva poate muri din cauza aportului de apă.

Când aportul de apă scade, setea începe să declanșeze un semnal în creier pentru a încerca să crească aportul de lichide.

Problema este că, în momentul în care cineva se simte însetat, sunt deja ușor deshidratate. A bea o cană sau două de apă poate potoli setea, dar este posibil să nu fie adecvat să-ți readuci corpul la un nivel adecvat de hidratare.

Dacă ești ocupat toată ziua, mecanismul tău de sete poate trece peste. În timp, oamenii pot crește desensibilizați la semnalul setei și se obișnuiesc să fie ușor deshidratați. Vârstnicii și tinerii prezintă un risc crescut de deshidratare, deoarece mecanismul lor de sete nu este acut.

Recomandări generale pentru aportul de apă

Un ghid comun pentru consumul de apă este de 8 căni pe zi. Cu toate acestea, aceasta este doar o orientare generală și este posibil să nu fie cu adevărat exactă.

Institutul de Medicină recomandă femeilor adulte să obțină aproximativ 2,7 litri (11 căni) de lichid pe zi, iar adulților de sex masculin 3,7 litri (16 căni) pe zi. Aceasta include toate lichidele din băuturi și lichidul din alimente pe parcursul zilei. Aproximativ 80% din necesarul de lichide corporale provin din consumul de lichide și 20% provin din alimentele pe care le consumăm.

Un alt ghid comun pentru aportul de apă pe zi este să vă luați greutatea în kilograme și să împărțiți la doi. Acest număr este cantitatea de apă în uncii pe care ar trebui să o obțineți pe zi.

Cum puteți ști cât de mult lichide obțineți din alimente?

Este aproape imposibil să măsurați cu exactitate câte căni de apă obțineți din dieta dvs. Fructele și legumele au un volum de apă foarte mare, astfel că consumul unei diete bogate în fructe și legume ar oferi mai multă apă decât o dietă care este formată din alimente procesate.

Motivele pentru care este posibil să aveți nevoie de mai multă apă

Aceste orientări pentru aportul de lichide pe zi pot fi puncte de plecare generale. Cu toate acestea, există multe motive pentru care este posibil să aveți nevoie de mai mult decât ceea ce sugerează ghidurile generale.

Cu cât faceți mai mult efort și transpirați, cu atât mai multe fluide aveți nevoie. Dacă trăiești într-un climat cald, nevoile tale de fluid vor fi crescute.

De asemenea, unii oameni pot avea nevoie în mod natural de mai mult sau mai puțin fluid din cauza variației individuale. Oamenii mai tineri au o cantitate mai mare de apă în organism, astfel încât nevoile lor de aport de lichide sunt mai mari.

De unde știi dacă bei suficient?

De unde știi dacă ar trebui să bei 10, 11 sau 12 căni de apă pe zi? De unde știi dacă ești deshidratat?

Există o modalitate simplă de a evalua starea de hidratare pe tot parcursul zilei. Deși nu este așa frumoasă, este eficientă.

Culoarea urinei poate fi un indicator simplu a stării de hidratare. În general, cu cât urina este mai închisă la culoare, cu atât ești mai deshidratat. Dacă sunteți hidratat corespunzător, urina dvs. va fi de un galben deschis până la limpede.

Dacă credeți că nu primiți suficientă apă pe parcursul zilei, găsiți modalități de a face să beți mai multă apă cu ușurință pe parcursul zilei. Poate părea o provocare la început și că urinezi frecvent, dar corpul tău se va adapta curând la aportul tău mai mare de lichide.

Puteți obține prea multă apă, deși este rară. Ar trebui să bei o cantitate foarte mare de apă. Uneori, în timpul evenimentelor de anduranță îndelungată, oamenii pot obține prea multă apă dacă nu își înlocuiesc electroliții cu lichid.

Concluzie

Aportul adecvat de apă în fiecare zi este important din mai multe motive de sănătate. Există orientări generale pentru consumul de apă, cum ar fi băutul, în uncii, greutatea ta împărțită la jumătate.

De asemenea, Institutul de Medicină are ghiduri generale pentru aportul total de lichide pentru bărbați și femei. Cu toate acestea, nevoile fluide ale tuturor sunt individualizate prin pierderea de transpirație, exerciții fizice, vârstă, masă slabă și mediu.

O modalitate ușoară de a evalua starea de hidratare este să vă verificați culoarea urinei pe tot parcursul zilei. Dacă urina este închisă la culoare, înseamnă că ești deshidratat.

Verifică preț apă plată premium aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *