Aripioare de pui gătite pe grătar

Care sunt tipurile de carne slabă?

Ce este carnea slabă, de ce este mai bună pentru consum și care este cea mai bună modalitate de preparare a ei?

O porție de carne de 100 grame trebuie să conțină mai puțin de 10 g de grăsimi totale, 4,5 g de grăsimi saturate și 95 de miligrame de colesterol pentru a fi considerată slabă. Carnea poate fi considerată extra slabă dacă are mai puțin de 5 grame de grăsimi, 2 grame de grăsimi saturate și 95 miligrame de colesterol pe porția de 100 de grame.

Pentru a identifica ușor carnea slabă și foarte slabă, v-am pregătit câteva recomandări.

Optați pentru pulpă sau mușchi

Când vine vorba de carnea de vită, este recomandat să optați pentru pulpă, în timp ce în cazul cărnii de porc, ar trebui să vă orientați către mușchiuleț, antricot sau cotlet. De asemenea, ceafa și fleica sunt alte tipuri slabe de carne de vită.

Aceste recomandări se mențin și în cazul altor tipuri de carne roșie, cum ar fi mielul sau vițelul.

Pentru orice fel de carne tocată, alegeți un conținut de 90 sau 95% carne slabă, cât mai des posibil. Scurgeți excesul de grăsime înainte de a mânca, pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai slabă alternativă de carne tocată.

Optați pentru carne albă

Pieptul de pui sau curcan sunt opțiuni de carne slabă. Nu uitați să îndepărtați pielea, deoarece adaugă un conținut mare de grăsimi.

Alegeți carne de pui sau curcan slabă sau foarte slabă. Ca și în cazul cărnii roșii, când cumpărați carne tocată, optați pentru un conținut de 90-95% de carne slabă, deoarece uneori puiul sau curcanul tocat vor include și pielea. Așadar, nu presupuneți că doar pentru că este carne de pasăre, carnea tocată este în mod automat și slabă.

Majoritatea fructelor de mare sunt considerate carne slabă, cu excepția unor tipuri de pești grași. Cu toate acestea, majoritatea peștilor grași sunt o sursă bogată de acizi grași omega 3, care contribuie la protejarea inimii. Creveții sunt, de asemenea, mai bogați în colesterol decât prevede definiția cărnii slabe, însă sunt în același timp și săraci în calorii și grăsimi.

Interesați-vă de calitatea cărnii

Optați, pe cât posibil, pentru carne de calitate premium, însă să știți că aceasta vine de obicei cu un grad mai mare de grăsime marmorată. Grăsimea marmorată este greu de tăiat, deoarece este direct țesută în carne. În același timp, carnea considerată a fi de o calitate inferioară, are de obicei un conținut mai scăzut de grăsime marmorată, fiind o alternativă de carne mai slabă.

Discutați cu măcelarul care vă procură carnea în general, pentru a afla informații cu privire la calitatea cărnii, timpii de preparare și sursele de carne slabă. Piețele fermierilor și fermierii locali pot fi, de asemenea, o modalitate bună de a cumpăra carne locală, adică o carne cunoscută, crescută corespunzător.

Tăiați grăsimea

Pentru a transforma orice tip de carne într-unul de carne slabă, puteți pur și simplu să tăiați grăsimea vizibilă înainte de preparare. Eliminați grăsimea albă vizibilă, care înconjoară de obicei carnea, pentru a reduce conținutul de grăsimi și calorii. Carnea roșie procesată, cum sunt cârnații, slănina, hot-dog etc., au un conținut ridicat de grăsimi, de aceea este mai greu de îndepărtat excesul de grăsime.

Metoda de preparare

Prepararea la rotisor sau la grătar pot contribui la reducerea conținutului de grăsimi din carne. Aceste metode de gătit ajută la scurgerea grăsimii de pe carne. De asemenea, puteți trage carnea la tigaie în foarte puțin ulei, pentru a vă bucura de o alternativă de preparare cu consum redus de grăsimi.

Puteți încerca să marinați tipurile de carne slabă, pentru a adăuga aromă și vă promitem că nimeni nu se va plânge de lipsa grăsimilor. Acest lucru poate ajuta bucățile de carne să rămână suculente și moi. Sosul de marinată poate fi făcut dintr-o cantitate mică de ulei, un ingredient acid, precum oțetul sau sucul de lămâie și condimente/ierburi.

Carne provenită de la animale crescute pe pășune sau sălbatice

Animalele crescute pe pășune și hrănite cu iarbă au de regulă o carne mai slabă, comparativ cu animalele crescute cu o dietă bazată pe porumb. Așadar, optați pentru carne provenită de la animale crescute cu iarbă, atunci când este posibil, pentru a vă asigura că beneficiați de alternative de carne slabă și bogată în acizi grași omega 3.

Animalele sălbatice tind, de asemenea, să aibă o carne mai slabă, comparativ cu animalele crescute la fermă. Carnea de căprioară sau cerb, antilopă, bizon sau elan sunt exemple de carne slabă de vânat.

Beneficiile pentru sănătate oferite de consumul de carne slabă

Carnea slabă este mai săracă în grăsimi saturate decât alte tipuri de carne, ceea ce este benefic pentru protejarea sănătății inimii. Carnea este o sursă bogată de fier, magneziu, zinc și vitamine B. Acești nutrienți ajută la formarea de noi celule roșii în sânge, construiesc oase puternice și susțin sănătatea sistemului imunitar.

Carnea slabă este o proteină completă, furnizând toți aminoacizii esențiali. Proteinele sunt macronutrienții cu cea mai mare saturație, ceea ce înseamnă că alimentele bogate în proteine ajută la instalarea și menținerea senzației de sațietate pentru mai mult timp după o masă.

Este recomandat să urmați o dietă variată, care să includă toate grupele alimentare, inclusiv proteine. Diversificați selecțiile de proteine cu carne roșie slabă, carne albă, ouă, fructe de mare și surse vegetariene de proteine, cum ar fi fasolea, nucile și soia.

Concluzie

Carnea slabă conține mai puțin de 10 grame de grăsime pe o porție de 100 de grame. Puteți transforma orice tip de carne într-o carne slabă, însă anumite bucăți de carne, cum sunt pulpa sau mușchiul conțin în mod natural mai puțină grăsime decât alte tipuri. Carnea roșie procesată nu este de obicei considerată slabă, în timp ce carnea albă este aproape întotdeauna considerată slabă, atunci când este consumată fără piele.

Carnea provenită de la animale hrănite cu iarbă sau sălbatice sunt alegeri de carne mai slabă, comparativ cu animalele din loturile furajere. Pentru a transforma o bucată de carne grasă într-una slabă, atunci când este posibil, îndepărtați excesul de grăsime înainte de preparare și gătiți apoi carnea astfel încât grăsimea să se scurgă din carne. De exemplu, puteți utiliza metoda rotisării sau la grătar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *