Fructul pasiunii văzut în secțiune

Care sunt beneficiile și efectele secundare ale consumului de fructul pasiunii?

Fructul pasiunii este originar din țările sud-americane, cu un climat mai cald. Acesta are o coajă groasă, considerată a fi necomestibilă. Porțiunea comestibilă este reprezentată de interiorul cu semințe, care are un gust dulce-acrișor.

Ca și alte fructe cultivate tropical, fructul pasiunii este livrat în întreaga lume. Când fructele ajung la supermarket, acestea pot fi deja coapte sau pot avea nevoie să își continue coacerea.

Fructul pasiunii atunci când este copt are pielea încrețită și poate avea câteva pete maronii la suprafață.

Ca și alte fructe, fructul pasiunii este foarte sărac în calorii, în timp ce are o valoare nutritivă ridicată.

Este o sursă bogată de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.

Sucul de fructul pasiunii este, de asemenea, disponibil în supermarketuri, însă consumul de fructul pasiunii cu semințe furnizează organismului fibre.

Coaja fructului pasiunii este considerată necomestibilă, însă unele studii de specialitate sugerează faptul că anumiți compuși din coajă ar putea avea efecte benefice asupra sănătății.

Sunt necesare mai multe cercetări în acest sens, dar este posibil ca pe viitor, coaja acestor fructe să fie considerată o sursă de compuși benefici organismului.

Profilul nutrițional al fructului pasiunii

Consumul a două asemenea fructe furnizează doar 35 de calorii, în timp ce oferă, de asemenea, 4 grame de fibre, 10% din valoarea zilnică recomandată de vitamina A (sub formă de caroten beta), 20% din doza zilnică recomandată de vitamina C și 4% din cea de fier.

Dacă mâncați mai mult de 4-5 fructe, de aproximativ 100 de grame porția de servire, veți furniza organismului următoarele procente din dozele zilnice recomandate de: vitamina C (50%), vitamina A (25%), fier (8%), magneziu (7%) și vitamina B6 (5%).

Această porție presupune mai puțin de 100 de calorii și, de asemenea, oferă aproximativ 10 grame de fibre.

Consumul de alimente precum fructul pasiunii, cu un conținut scăzut de calorii, dar bogate în nutrienți, poate fi un mod sănătos de a mânca alimente care vă satisfac datorită conținutul ridicat de fibre și apă.

Consumul de mai multe alimente precum fructul pasiunii, vă poate ajuta să obțineți mai mulți nutrienți în dieta dumneavoastră fără să adăugați prea multă energie.

Valoarea antioxidanților din fructul pasiunii

Fructul pasiunii, la fel ca și alte fructe și legume, este o sursă bogată în antioxidanți. Vitaminele A și C sunt considerate a fi antioxidanți, însă există și alți compuși în fructe și legume care acționează și ca antioxidanți în organism.

Antioxidanții ajută la protejarea celulelor de deteriorarea oxidativă și a radicalilor liberi.

Deteriorarea oxidativă poate fi precursorul multor boli, inclusiv: boli cardiovasculare, demență și cancer.

Prin urmare, obținerea de o mulțime de antioxidanți din alimente, poate contribui la stimularea protecției împotriva daunelor oxidative.

Studiile de specialitate au relevat faptul că persoanele care consumă o dietă bogată în fructe și legume, prezintă un risc mai mic pentru unele boli cronice.

Cercetătorii studiază ce compuși din fructe și legume oferă protecție, dar se pare că antioxidanții ocupă un rol important în acest sens.

Mulți compuși din fructe și legume lucrează împreună pentru a oferi multiple beneficii pentru sănătate.

Interesant este faptul că administrarea unui supliment antioxidant, nu are aceeași eficacitate dovedită și avantaje pentru sănătate, precum consumul de fructe și legume.

Deci, suplimentele antioxidante nu sunt un înlocuitor pentru consumul de fructe și legume.

Coaja fructului pasiunii: este posibil să aibă beneficii pentru sănătate

Chiar dacă interiorul fructului pasiunii este considerat a fi partea comestibilă, studiile cu privire la consumul coajei fructului pasiunii promit potențiale beneficii pentru sănătate.

Majoritatea acestor studii utilizează doar anumite părți din coajă, și nu o folosesc în întregime pentru consum.

Înainte de a începe să consumați coaja fructului pasiunii, rețineți că este nevoie de mai multe cercetări în acest sens.

Un studiu din 2008 sugerează faptul că coaja fructului pasiunii este o sursă semnificativă de fibre și poate ajuta la protejarea împotriva bolilor diverticulare.

Un alt studiu din 2008 indică faptul că extractele din coaja de fructul pasiunii, pot asigura beneficii pentru ameliorarea simptomelor asociate cu astmul.

Un studiu din 2010 sugerează, de asemenea, că extrasele din coaja de fructul pasiunii ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor legate de artroză.

Un studiu din 2007, efectuat pe șobolani, a relevat faptul că extractele din coajă de fructul pasiunii au redus tensiunea arterială a șobolanilor cu hipertensiune.

Aceste studii sugerează că beneficiile pentru sănătate asociate cu coaja fructului pasiunii, pot proveni din proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale compușilor din coajă.

Există efecte secundare ale consumului de fructul pasiunii?

Fructul pasiunii este o sursă bună de fibre. Dacă vă creșteți drastic aportul de fibre, puteți genera o reacție de stres pe termen scurt, în tractul gastro-intestinal.

Totuși, această reacție ar trebui să se estompeze pe măsură ce corpul se adaptează modificării aportului de fibre.

Fructul pasiunii, la fel ca toate celelalte fructe, este considerat sigur pentru consum. Dacă observați că prezentați simptome neobișnuite în urma consumului, este posibil să aveți o reacție alergică. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră în acest caz, înainte de a consuma în continuare fructul pasiunii.

Supliment de flori de fructul pasiunii

Floarea de fructul pasiunii poate fi găsită sub formă de supliment, care este promovat ca fiind un agent calmant, care poate ajuta în stările de anxietate și pentru problemele legate de somn.

Specialiștii în sănătate sugerează faptul că acest supliment este cel mai probabil sigur pentru majoritatea oamenilor atunci când este luat pe termen scurt, de aceea nu trebuie consumat în exces.

De asemenea, nu este indicat femeilor gravide sau care alăptează. Orice tip de suplimente poate interacționa cu anumite medicamente sau afecțiuni de sănătate, motiv pentru care trebuie să vă asigurați că vă consultați cu medicul dumneavoastră, înainte de a lua acest supliment din floare de fructul pasiunii.

Consumul de suc de fructul pasiunii versus fructe întregi

Rețineți că sucul de fructul pasiunii poate avea un efect diferit asupra organismului, comparativ cu consumul de fructe întregi.

Sucul nu oferă fibrele, care pot ajuta la încetinirea eliberării zaharurilor în sânge.

Un studiu al Harvard School of Public Health, a concluzionat faptul că un consum mai mare de suc de fructe a fost asociat cu un risc crescut de diabet de tip 2, în timp ce consumul de mai multe fructe întregi a fost asociat cu un risc scăzut pentru diabetul de tip 2.

Dacă nu ați încercat niciodată fructul pasiunii, luați în considerare cumpărarea acestuia data viitoare când veți merge la supermarket sau la piață.

Consumul unei varietăți de fructe și legume este recomandat, pentru a obține cele mai mult beneficii de la antioxidanții pe care îi oferă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *